Yazarlarımız Prof. Dr. Bünyami Ünal ve Prof. Dr. Ersan Odacı, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ünal Kaçır, Ahmet Baha Öğütken, Feyzullah Kıyıklık, Sevim Savaşer, Hakan Şükür, Giresun Milletvekili Mehmet Geldi ve Düzce Milletvekili Osman Çakır ile görüştüler.   Milletvekilleri ile makamlarında ve meclis kulisinde gerçekleştirilen görüşmelerde yazarlarımız ülke gündemine ait fikirlerini ve düşüncelerini milletvekilleri ile paylaştılar.   Ziyaretten oldukça mutlu ve memnun oldukları görülen milletvekilleri yazarlarımıza ve gazetemize oldukça ilgi gösterdiler.


  Bünyami Ünal: İlk kez TBMM’ne geldim, ilk kez bir vekille yüz yüze konuştum…   Prof. Dr. Bünyami Ünal, ziyaret sonrasında gazetemize yaptığı açıklamada hayatında bir çok kez yurtdışına çıktığını ama ilk kez TBMM’ne geldiğini ifade ederek şunları söyledi. ABD, İngiltere, Suudi Arabistan başta olmak üzere birçok kez yurtdışına çıktım. Uzun ve kısa süreli olarak oralarda bulundum. Ama ilk kez TBMM’nin kapısından içeri girdim. Daha ilginç olanı belki size garip gelebilir ama ilk kez bir milletvekili ile yüz yüze tanışma ve sohbet etme imkânı buldum. Özellikle Ahmet Baha Öğütken ile meclisin çalışma düzeni ve ülke gündemine ait sohbetimiz benim için çok önemli idi.”  


Ersan Odacı: Vekillerin çalışma ortamı ülkemize yakışmıyor…   Prof. Dr. Ersan Odacı ise uzun yıllar sonra ilk kez meclise geldiğini ifade ederek şunları söyledi. “Meclisimizde milletvekillerinin çalışma ortamı çok yetersiz. Vekiller neredeyse on metrekarelik bir mekânda hizmet vermeye, ülkenin problemlerine çözüm üretmeye çalışıyorlar. Benim üniversitedeki kendi odam bile vekillerin odasından çok daha geniş ve konforlu. Milletvekillerine bir an önce çok daha rahat bir çalışma ortamı sağlanmalı.” diye konuştu.



  İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ile kendi çalışma ofisinde gerçekleştirilen görüşmede ise Prof. Dr. Ersan Odacı, Doç. Dr. Sinan Canan ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Çiftçi yer aldı. Yazarlarımızı kendi ofisinde akşam yemeğinde ağırlayan Milletvekili Kıyıklık, Bağcılar Belediye Başkanlığı döneminde yaşadığı tecrübelerini yazarlarımızla paylaştı.   www.bogazicigundem.com