" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Sanatçılar, sahte ürünlerle savaşmak için köstebek patlatma oyunu oynuyor Kanada'daki aşı karşıtı görev protestoları, otomobil üreticilerinin üretimi kesmesine neden oluyor

The New York Times'ın Wordle sürümü Perşembe günü yayınlandı, ancak bugünlerde piyasaya sürülen çoğu büyük video oyunu gibi, işler de dağınıktı. Birkaç farklı sorunla ilgili raporlar olsa da, belki de en korkunç olanı, Times'ın satın alacağını açıkladıktan sonra vaat edilenlere rağmen, bazı galibiyet serilerinin eski Wordle URL'lerinden Times'daki Wordle URL'sine taşınmamış olmasıydı. yaratıcısı Josh Wardle'dan popüler kelime bulmacası. Times'a neler olup bittiğini sorduk ve sözcü Jordan Cohen, bazı şeyleri nasıl düzelttiğiyle ilgili ayrıntıları paylaştı.

Perşembe günkü lansmanından kısa bir süre sonra Times, kullanıcıların mevcut galibiyet bilgilerini etkileyen bir sorun tespit etti. Cohen, The Verge'e yazdığı bir e-postada, "Bu kullanıcılar için, Perşembe günkü Wordle'ı yeniden yönlendirmeyi takiben başarıyla tamamladıktan sonra Mevcut Serileri bire sıfırlandı" dedi. Times'ın Perşembe günü saat 19:00 ET civarında bir düzeltme yaptığını söyledi. “Bu çözümün, düzeltme yayınlandıktan sonra The New York Times'ın Wordle sayfasını ziyaret eden kullanıcılar için çalıştığını onayladık; yani, Mevcut Serileri bire sıfırlanmıyordu.”

Yine de tek sorun bu değildi. "Daha sonra odağımızı Wordle'ı 14:30 arasında ziyaret eden kullanıcılar için Mevcut Seri sıfırlama sorununu ele almaya kaydırdık.

ve akşam 7 E.T,” dedi Cohen. "O akşamın ilerleyen saatlerinde, bu kullanıcı grubuna yönelik bir düzeltme yayınladık ve bu durumdaki kullanıcılar için çalıştığını doğruladık. Bu düzeltme, kullanıcıların Cuma günkü Wordle'ı başarıyla tamamlamasını gerektirir. Ayrıca, tarayıcılarını yenilemelerini de gerektirebilir." Oyuncuların "büyük çoğunluğunun" artık istatistiklerini ve galibiyet serisini taşıması gerekiyor

Cuma günü itibariyle Times, "istatistiklerin ve galibiyet serilerinin yeni sezon için taşınması gerektiğine inanıyor. Cohen'e göre, oyuncuların büyük çoğunluğu", ancak "kullanıcıların sorun yaşamaya devam ettiğine dair bazı raporlar görüyoruz ve bu kullanıcıları araştırıyor ve onlarla etkileşim kuruyoruz" dedi.

Cohen ayrıca şunları kaydetti: istatistikleriniz cihazlarınızdaki yerel depoda saklanır - Times'ta yoktur. "Bu veriler Josh Wardle tarafından saklanmadı ve The New York Times tarafından saklanmadı" dedi. "Veriler, oyunu oynamak için kullandıkları tarayıcı ve oyunu oynadıkları URL ile ilişkili olarak kullanıcının cihazındaki yerel depolamada bulunur."

İstatistiklerinizle ilgili hâlâ sorun yaşıyorsanız Cohen birkaç ipucu sundu (onun vurgusu):

İstatistikleri ve galibiyetleri korumak için, kullanıcıların önce Wordle oynamak için en son kullanılan eski URL'yi açmaları gerekiyor.

Kullanıcılar bir yönlendirme olmadan doğrudan The New York Times Wordle sayfasına giderlerse, istatistikleri ve galibiyetleri onlarla birlikte gitmeyecektir.

Bekledikleri istatistikleri ve galibiyetleri göremeyen kullanıcılar için ilk denenecek şeyler şunlardır:

Wordle'ı oynamak için normalde kullandığınız cihazı ve tarayıcıyı kullandığınızdan emin olun.

Wordle'u oynamak için kullandığınız orijinal URL'ye gidin, yönlendirileceksiniz.

Kullanıcıların karşılaştığı birkaç ek sorun daha var. Bazı Wordle kullanıcıları, Times'ın Wordle sayfasına yönlendirildikten sonra boş bir sayfada takıldıklarını bildirdi ve Times, sorun giderme adımlarıyla nytgames@nytimes.com'a e-posta gönderen kişilere ulaştı. Cohen, "Umut verici sonuçlar görüyoruz," dedi.

Bazı kullanıcılar tekrar eden bir bulmaca görüyor

Bazı Wordle oyuncularının, çözdükten sonra Cuma günü aynı bulmacanın tekrarını yaşayabileceğini de sözlerine ekledi. Cohen'e göre aynı bulmacayı tekrar çözmek "[kullanıcıların] serilerini anlamlı bir şekilde etkilemeyecek", ancak size ücretsiz olarak fazladan bir "çözme" sağlayabilir.

Hâlâ sorun yaşıyorsanız, doğrudan Times ile iletişime geçmeniz en iyisi olabilir. Sorunları çözmeye niyetli görünüyor - sonuçta, sinir bozucu kelime bulmaca oyuncularından gelen güçlü ifadeler içeren e-postalar kadar korkutucu bir şey yok.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü