" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Sanatçılar, sahte ürünlerle savaşmak için köstebek patlatma oyunu oynuyor Kanada'daki aşı karşıtı görev protestoları, otomobil üreticilerinin üretimi kesmesine neden oluyor

Nükleer Düzenleme Komisyonu genel müfettişliği tarafından yapılan bir araştırma, ABD'deki en azından bazı nükleer santrallerin önemli riskler oluşturabilecek sahte parçalar içerdiğini ortaya çıkardı. 9 Şubat'ta yayınlanan sonuç raporunda, bu parçalar "ciddi sonuçlara yol açabilecek nükleer güvenlik ve güvenlik endişeleri sunuyor" diyor.

Güvenlik ve nükleer atıkla ilgili endişeler nükleer enerji endüstrisini onlarca yıldır rahatsız etse de, yeni bulgular, ülkelerin iklim hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilecek karbonsuz bir güç kaynağı olarak nükleer enerjiye yönelik artan ilginin ortasında ortaya çıktı.

Soruşturma, adı açıklanmayan kişilerin ABD'deki nükleer santrallerin "hepsi olmasa da çoğunun" sahte veya hatalı parçaları olduğunu iddia etmesi üzerine yürütüldü. Başmüfettişlik, soruşturmasının bir parçası olarak birkaç farklı fabrikadaki sahte parçalarla ilgili sorunları ortaya çıkardı. Raporda ayrıca, DOE'nin geçen yıl sahte parçalar içeren 100 "olayı" ayrı ayrı işaretlediği de belirtiliyor. ABD'nin temiz enerjiye geçişine nükleer enerjiyi dahil etme planlarıyla ilerlerse, bu sorunu çözmesi gerekecek. Rapor, NRC'de daha fazla gözetim olmaksızın, ülkenin nükleer santrallerinde sahte parçaların fark edilmeden gitme riskinin artabileceği konusunda uyarıyor.

ABD genelinde dört enerji santralini örnekledi ve Ortabatı'daki bu santrallerden birinde sahte parçaların kanıtını buldu. Ayrıca, örneklediklerinden ayrı olarak Kuzeydoğu'daki nükleer santrallere de işaret ediyor, "iyi konumlanmış bir NRC müdürü", sahte parçaların iki ayrı bileşen arızasına karıştığını tespit etti.