-Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı;

-“İçimiz, kardeşlerimizin mezarıyla dolu”

- “Gazze, insanlığını kaybetmeyen herkesin, insanlığın yarasıdır”

-“Recep Tayyip Erdoğan bağrına taş basarak bu meselede de sulh ve selamet arıyor”

 

-“İnsanlığın vicdanı Türkiye, dünyanın barış umudu Türkiye’dir. Recep Tayyip Erdoğan bağrına taş basarak bu meselede de sulh ve selamet arıyor.”

 

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırıların ardından bölgede Filistinli silahlı gruplar ile İsrail arasındaki karşılıklı çatışmalar devam ediyor. Bombardıman altındaki Gazze karanlığa büründü. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 114 Filistinli daha yaşamını yitirdi. Buna göre, aralıksız süren yoğun bombardımanın 9'uncu gününde toplam 2 bin 329 kişi öldü, 9 bin 42 kişi yaralandı.

 

“İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR”

 

Çatışma karşısında takındığı tavır ile Türkiye’nin dünyaya büyük mesaj verdiğini vurgulayan Başkan Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Gazze, insanlığını kaybetmeyen herkesin, insanlığın yarasıdır. İsrail, uluslararası hukuku, insan haklarını ilk kez çiğnemiyor. 70 yıldır insanlık onurunun üzerinde tepiniyor. Filistinlilerin gösterdiği tepki, bu tepinmeye, yapılan bu zulmedir. İsrail, Gazze’ye bomba yağdırırken, uluslararası hukuku katlediyor, insan haklarını gasp ediyor. Öldürmeyeceksin diyen bütün felsefelere, anlayışlara, inançlara saldırıyorlar. Zulümle barbarlıkla bir milleti tarihten silmeye çalışıyorlar. Bütün bunları yaparken masumiyet kostümünü giyerek masumiyeti de iğfal ediyor. Maalesef evrensel insan haklarından, adaletten hukuktan bahseden batılı devletler bu zulme alkış tüyüyor, masumiyeti iğfal balosuna İsrail’i koluna takarak gidiyor.”

 

“İNSANLIĞIN VİCDANI TÜRKİYE, DÜNYANIN BARIŞ UMUDU TÜRKİYE’DİR”

 

Başkan Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Filistin’de yaşayanlar, Gazze’de çocuğunun kokusu yerine ölüm kokusunu içine çeken kardeşlerimiz. İçimiz, kardeşlerimizin mezarıyla dolu. İçimiz aç susuz çocukların gözyaşlarıyla taşkın yeri. Gazze’nin derdiyle dertli olduğumuz, insanlığın derdi ile dertli olduğumuz, Filistin’in yarası ile yaralı olduğumuz için bu gayret. İnsanlığın vicdanı Türkiye, dünyanın barış umudu Türkiye’dir. Recep Tayyip Erdoğan bağrına taş basarak bu meselede de sulh ve selamet arıyor. Allah muvaffak etsin, insanlık iyileşsin, duamız bu. Dua ile yardım ile kirli propaganda ile mücadele ile Gazze’nin yanında, hakkın yanında yer almaya devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun.”