Toyota, daha önce söz verildiği gibi 2025 yılına kadar 15 EV yerine 2030 yılına kadar 30 elektrikli araç piyasaya sürme sözü vererek elektrikli araç üretim programını hızlandırıyor. Japon otomobil üreticisi ayrıca 2030 yılına kadar dünya çapında 3,5 milyon pilli EV satma ve Lexus'u 2035 yılına kadar yalnızca EV markasına dönüştürme sözü verdi.

Şirket, pilli araca 2 trilyon yen (17,6 milyar $) yatırım yapacağını söyledi. teknolojisi, önceki 1.5 trilyon yen (13,6 milyar $) taahhüdüne göre bir artış.

Toyota, elektrifikasyonda erken bir öncüydü ve alternatif güç aktarma organlarına sahip araçların son derece popüler olabileceğini kanıtlayarak Tesla ve diğerleri gibi şirketlerin önünü açmaya yardımcı oldu. Ancak şirket o zamandan beri rakiplerinin çok gerisinde kaldı.

Toyota, hibrit teknolojisinde erken bir öncüydü, ancak o zamandan beri rakiplerinin çok gerisinde kaldı

Nissan, General Motors ve Volkswagen gibi şirketler yıllardır tamamen pilli elektrikli araçlar satarken, aynı zamanda aşamalı olarak kullanım planlarını açıklıyor benzinli arabalar tamamen. Bu arada Toyota, henüz uzun menzilli bir elektrikli araç piyasaya sürmedi. Milyarder CEO'su Akio Toyoda da dahil olmak üzere şirketin üst düzey yöneticileri, kısmen petrol ve gaz endüstrisi tarafından kullanılan favori bir konuşma noktası olan elektrik santralleriyle ilişkili emisyonlar nedeniyle elektrikli araçlara yönelik eğilimi “aşırı abartılmış” olarak nitelendiren kayıtlara geçti.

Izgara Görünümü

Fakat Salı günü bir olayda Toyoda melodisini değiştirdi ve şirket, daha fazla EV piyasaya sürerek egzoz emisyonlarını azaltacak.

“Böyle bir dünyanın gerçekleşmesine yardımcı olmak istiyoruz. Bu, Toyota'nın dileği ve küresel bir şirket olarak misyonumuz olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu mücadele için CO2 emisyonlarını mümkün olan en kısa sürede azaltmamız gerekiyor.”

Duyuru kapsamında Toyota, sedanlar, spor arabalar, crossover'lar ve SUV'lar dahil olmak üzere birkaç düzine konsept aracı gösterdi. , kamyonetler ve hatta birkaç kutulu mekik. Şirket, her araç hakkında pek fazla ayrıntı yayınlamadı, ancak planlanmış bir Lexus spor otomobilin 700 km (434 mil) "seyir menzili" olacağını ve iki saniyenin altında 0'dan 60 mil / saat hıza çıkabileceğini kaydetti. Toyota'nın ilk uzun menzilli EV'si olan BZ4X kompakt SUV'nin 2022'nin ortalarında ABD'de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Toyota, vaat ettiği 17,6 milyar doların bir kısmını ABD'de harcamayı planlıyor

Toyota bunu planlıyor vaat ettiği 17,6 milyar doların bir kısmını ABD'de harcıyor. Şirket, önümüzdeki on yıl içinde pil teknolojisine yaklaşık 13,6 milyar dolar yatırım yapma planının bir parçası olarak geçtiğimiz günlerde Kuzey Carolina'da 1,29 milyar dolarlık bir pil fabrikasını duyurdu.

Ancak EV'lere yönelik artan bağlılığına rağmen Toyota, Başkan Joe Biden'in Amerikalıları daha fazla EV almaya teşvik etme çabalarına karşı lobi yapmak için Washington DC'de hâlâ çok para harcıyor.

Japon otomobil üreticisi, Biden'ı ve Demokratları "siyaseti çevreyle oynamakla" suçlayan tam sayfa gazete reklamları yayınladı..