" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Twitter bile Fleets'i unuttu Pixel 3 son güncellemesini aldı

Sony, parti sohbeti güncellemeleri, yeni kullanıcı arayüzü ayarları ve sesli komut özelliğinin önizlemesi dahil olmak üzere değişiklikler getirerek Çarşamba günü ikinci PS5 yazılım beta sürümünü sunmaya başlayacağını duyurdu.

Sony'nin bloguna göre beta hakkında, PS5'iniz "Hey PlayStation!" Oyunları, uygulamaları ve ayarları bulup açmanıza ve ayrıca bir gösteri veya şarkı sırasında oynatmayı kontrol etmenize izin veren sesli komut. Kullanmak istemiyorsanız Sony, ayarlardan özelliği kapatabileceğinizi söylüyor. Sesli komut özelliği ilk olarak ABD ve Birleşik Krallık'ta kayıtlı hesapları olan beta kullanıcıları için İngilizce olarak sunulacaktır.

Yaklaşan sesli komut özelliğinin ayarları burada. Resim: Sony

Sony, grup sohbetlerinde de bazı değişiklikler yapıyor. Sesli sohbetler artık partiler olarak adlandırılıyor ve artık bir partinin açık mı, yani arkadaşlarınızın davetsiz mi katılabileceği yoksa kapalı mı olacağını seçebilirsiniz. Ancak şu an için yalnızca beta sürümündeki diğer kullanıcılar açık partilere katılabilir.

Belirli oyunları veya uygulamaları Ana ekranda tutabilme, güncellemeler gibi bir dizi başka yeni özellik de var. ödül kartlarının tasarımına ve daha fazla ekran okuyucu diline kadar. Özelliklerin tam listesini PlayStation blogunda okuyabilirsiniz. (Şüpheli bir şekilde, oyun görüntülerinin konsolunuzdan PlayStation mobil uygulamasına otomatik olarak yüklenmesi özelliği yoktur; bu özellik Ocak ayında Sony özelliği devre dışı bırakmadan kısa bir süre önce kullanıma sunulmuştur.)

Bir şans için kaydolmak istiyorsanız PS5 betasının bir parçası olmak için Sony'nin web sitesinde buradan kaydolabilirsiniz ve seçilirseniz şirket, Çarşamba günü yayınlandığında bir e-posta alacağınızı söylüyor. PS4 betalarını test etme şansı için buradan kaydolabilirsiniz. Tabii ki, tipik beta uyarıları geçerlidir - her zaman hatalarla karşılaşma şansınız vardır ve Sony, betalardaki tüm özelliklerin son sürüme ulaşmayacağı konusunda uyarır.

Sony, hem PS5 hem de PS4 için yazılım güncellemelerinin bu yıl içinde tüm dünyada herkesin kullanımına sunulacağını söylüyor.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü