" itemprop="articleBody">

Silikon Vadisi ve Guangzhou, Çin merkezli otonom araç girişimi Pony.ai, bir araç kazasının eyaletin Motorlu Araçlar Departmanı'nın şirketin test iznini askıya almasına yol açmasının ardından Kaliforniya'da sürücüsüz araçları geçici olarak test edemiyor.

Pony.ai, California'da halka açık yollarda direksiyon başında güvenlik sürücüleri olmadan tam otonom araçları test etme onayına sahip birkaç şirketten biriydi. DMV, Waymo ve Cruise gibi büyük operatörler de dahil olmak üzere yalnızca yedi şirkete izin verdi.

Ancak ajansın yaptığı açıklamada, 28 Ekim'de Kaliforniya, Fremont'ta bildirilen bir araç çarpışmasının ardından izin askıya alındı ​​ve Pony'nin adı DMV'nin izin sahipleri listesinden kaldırıldı. Pony'nin sürücüsüz test izni kapsamında kayıtlı 10 Hyundai Kona aracı var. Şirket halen direksiyon başında güvenlik sürücüsü olan araçları test etme yetkisine sahip.

Pony'nin AV'si bir merkez ayırıcıyla "temas kurdu"

Şirket DMV'ye bir kaza bildirdikten sonra izin askıya alındı. (Tüm AV izin sahiplerinin bir çarpışmadan sonra rapor vermeleri gerekmektedir.) Rapora göre, Pony'nin aracı otonom moddaydı ve trafik işareti içeren bir merkez ayırıcı ile "temas ettiğinde" Cushing Parkway'den Fremont Bulvarı'na sağa dönüyordu. .

"Pony.ai AV, aracın ön kısmında ve alt takımda orta derecede hasar gördü" deniliyor. "Herhangi bir yaralanma olmadı ve olaya karışan başka bir araç yok."

Olay yerine Fremont Polisi çağrıldı. Pony, daha sonra hasarlı sokak tabelasıyla ilgili "tüm sorunları çözmek" için yerel yetkililere ulaştığını söyledi.

DMV, "Otomobil halkının güvenliği California DMV'nin en büyük önceliği olmaya devam ediyor ve departmanın otonom araç düzenlemeleri, bu teknolojinin California kamu yollarında güvenli bir şekilde test edilmesini ve uygulanmasını kolaylaştırmak için bir çerçeve sağlıyor" dedi. Bir deyim. "Kamu güvenliği için makul olmayan bir risk olduğunda, DMV izinleri derhal askıya alabilir veya iptal edebilir."

Bu, Pony'nin eyaletteki ticari planlarının önünde bir engeldir

Bu, Pony'nin eyaletteki ticari planlarının önünde bir engeldir . Mayıs ayında sürücüsüz test iznini aldıktan kısa bir süre sonra, Pony.ai'nin kurucusu ve CEO'su James Peng, The Verge'e şirketin bu araçları California'daki robotaksi hizmetine dahil etmek için onay aradığını söyledi. "Aslında gezginler için onay almanın son aşamasındayız," dedi.

Pony.ai, geçen yıl Toyota'nın 400 milyon dolarlık bir yatırımından sonra 3 milyar dolar değerinde oldu. Şirket, 2018'in sonlarından bu yana Pekin ve Guangzhou'da ve ayrıca Fremont ve Irvine, California'da otonom araçları test ediyor.

Bir açıklamada, Pony'nin sözcüsü, şirketin otonom araçlarının 2017'den bu yana Kaliforniya'da 750.000 milden fazla yol kat ettiğini belirtti. Pony ayrıca Ekim ayındaki çarpışmayla ilgili kendi soruşturmasını yürütüyor.

Sözcü, "Sektörün en iyi güvenlik kayıtlarından birine sahip olmaktan gurur duyuyoruz" dedi. "Bu olaya güvenli bir çözüm bulmayı dört gözle bekliyoruz."