" itemprop="articleBody">

Adobe, iPad için Photoshop'u iki önemli yeni araçla güncelledi: bulaşma ve sünger araçları, uygulamanın masaüstü sürümünde temel dayanak noktası olan, ancak şimdiye kadar mobilde bulunmayan araçlar.

Lekeleme aracı (adından da anlaşılacağı gibi), çizgileri veya renkleri bulanıklaştırmaya ve birbirine karıştırmaya yardımcı olmak için kullanılır ve çeşitli modlarla birlikte (bunlar dahil) efektin boyutunu ve gücünü ayarlamak için olağan ayarlarla birlikte gelir. normal, koyulaştır, aç, ton, doygunluk, renk ve parlaklık). Öte yandan sünger aracı, rengi doyurarak veya doygunluğunu azaltarak görüntüleri rötuşlamaya yardımcı olur ve kullanıcıların görüntülerinin ve sanat eserlerinin ne kadar canlı görüneceğini ince ayar yapmalarına olanak tanır.

Ayrıca, Adobe bir Masaüstünde Premiere Pro için M1 destekli Mac'ler için önemli performans iyileştirmeleri ekleyen yeni güncelleme. Yeni güncellemeyle birlikte, tüm M1 Mac'ler artık DCI 4K ve 8K HEVC formatları için donanım hızlandırmalı dışa aktarmalarla çalışıyor ve Adobe'nin "önemli ölçüde daha hızlı performans" sağlayacağını söylüyor.

Ayrıca Adobe, en yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarda bulunan M1 Max ve M1 Pro yongalarındaki ProRes videoları için beş kata kadar daha hızlı performans sunan donanım hızlandırma da sunuyor. Entegre Intel GPU'lara sahip Windows kullanıcıları, video oynatmadaki iyileştirmelerle de destek alıyor.