" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Call of Duty, 2022'de 'yeni bir Warzone deneyimi' alıyor Twitter Cuma sorunlarının çözüldüğünü söylüyor

Hem PS5 hem de PS5 Digital Edition, bir yıldan uzun süredir piyasada olsa da, tedarik, Sony'nin yeni nesil konsollarına yönelik yoğun talebi karşılamadı, yani devam eden küresel tedarik zinciri sorunları nedeniyle arabalardan konsollara kadar her şey. O halde, ikinci el piyasasına veya daha kötüsü soyuculara başvurmadan her iki sisteme de nasıl sahip olacaksınız? Ne de olsa konsollar, yeniden stoklamanın ne zaman ve nerede gerçekleştiğinden bağımsız olarak genellikle birkaç dakika içinde kaybolur.

İlgili

Küresel çip sıkıntısı PS5 satın almayı neden bu kadar zorlaştırıyor PS5 ödeme duvarı Amazon, Walmart veya Best Buy

Neyse ki, yeni nesil popüler makineyi güvence altına alma şansınızı artıracak stokları kontrol etmenin yolları var. Biraz sabır, kararlılık ve şansla, bir bayiye 800 dolardan fazla ödemek yerine standart perakende fiyatına bir PlayStation 5 almaya devam edebilirsiniz. Aşağıda, birçoğu The Verge'de sizi haftalık olarak döngüde tutmak için uyguladığımız stratejilerle aynı olan birkaç ipucu topladık.

PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition h2>

Şu anda PS5'in iki versiyonu var: PS5 (499,99 $) ve PS5 Digital Edition (399,99 $).

Her iki model de hala aynı 825 GB SSD, CPU ve GPU'ya sahip. Güç çekişi gibi daha ayrıntılı farklılıklar var, ancak iki konsolu ayıran çok az şey var. Digital Edition'ın bir disk sürücüsü olmadığı göz önüne alındığında, 499,99 dolarlık modelden biraz daha küçük ve daha hafiftir. PS5 satın almak için en iyi yer neresidir?

Her perakendecinin biraz stok olaylarını nasıl ele aldığına farklı bir yaklaşım. Sony'nin konsolunun süregelen kıtlığı göz önüne alındığında, perakendecilerin her biri, genellikle bir vitrinde dijital olarak sıraya girmeyi ve belirli bir hesapla oturum açmayı içeren botları ve scalper'ları atlatmak için kendi yöntemlerini benimsedi.

Burada ana hatlarıyla açıkladık. büyük perakendecilerin her birinin şu anda konsol stoklarını nasıl ele aldığını ve size ayrıntılarda yardımcı olacak bazı ek ipuçlarıyla birlikte. Deneyimlerimize göre, genellikle her büyük perakendeci için haftalık olarak en az bir yeniden stok görüyoruz ve bunlar genellikle günün erken saatlerinde oluyor ve nadiren hafta sonlarında oluyor. İşleri hızlandırmak için, sizi her perakendeci için doğrudan PS5 açılış sayfalarına götürecek bir tablo da ekledik.

Perakendeci Açılış Sayfaları Satıcı Standard Digital Edition Perakendeci Standard Digital Edition Amazon Playstation 5 (standart) Playstation 5 (Dijital Sürüm) Best Buy Playstation 5 (standart) Playstation 5 (Dijital Sürüm) Target Playstation 5 (standart) Playstation 5 (Dijital Sürüm) Walmart Playstation 5 (standart) Playstation 5 (Dijital Sürüm) B&H; Photo Playstation 5 (standart) Playstation 5 (Dijital Sürüm) GameStop Playstation 5 (standart) Playstation 5 (Dijital Sürüm) Costco Playstation 5 (standart) Sam's Club Playstation 5 (standart) Amazon Çizim Kristen Radtke tarafından

Şu anda Amazon do PS5 için özel bir ödeme sistemine sahip değildir, yani konsollar ilk gelen ilk hizmet esasına göre sunulur.

Bu bildirimler, genellikle gerçek stokun birkaç adım gerisindedir, ancak yine de incelemeye değerdir. Amazon'un Hazine Kamyonu başlangıçta belirli şehirlerde çalışan fiziksel bir kamyon iken, şimdi sadece Amazon'un web sitesinde sınırlı süreli teklifleri duyurmak için kullandığı addır. Fırsatlardan yararlanmak için Amazon Prime üyesi olmanız da gerekmiyor, ancak Treasure Truck fırsatlarının birkaç dakika içinde tükenebileceğini unutmayın. Amazon'da 500 ABD Doları (standart) Amazon'da 400 ABD Doları (Dijital Sürüm) GameStop

Gamestop, hem yüz yüze hem de çevrimiçi stok yenileme etkinliklerine ev sahipliği yapan bir PS5'i yakalamak için başka bir sağlam seçenektir. Yüz yüze etkinlikler genellikle perakendecinin haber bülteni aracılığıyla bir veya iki hafta önceden bildirilir ve konsollar ilk gelene ilk hizmet esasına göre dağıtılır. Bununla birlikte, çevrimiçi olarak gerçekleşen etkinliklerin çoğu, GameStop'un PowerUp Rewards Pro programına abonelik gerektirir. Üyelik ücreti yıllık 14,99 ABD dolarıdır ve indirimler, aylık ödüller ve yıllık Game Informer aboneliğine ek olarak belirli konsol indirimlerine erken erişim sağlar.

Ayrıca Gamestop'un ara sıra yalnızca PS5 sattığını belirtmekte fayda var. oyunlar, ekstra kontrolörler ve hatta hediye kartları içeren paketler halinde.

Sadece konsol sayısı kadar kupon dağıtıyorlar, yani bir tane almayı başarırsanız altınsınız. Bu yöntemin başarısı, tamamen katılımcı bir mağazaya ne kadar erken gidebileceğinize bağlıdır. Bununla birlikte, çevrimiçi satın alıyorsanız, size bazı konsol stoklarına, ayrıca indirimler, iki günlük nakliye ve bir avuç dolusu erişim sağlayan bir abonelik "hizmeti" olan Best Buy Totaltech'in üyesi olmanız gerekebilir. diğer avantajlar. Bir Totaltech üyeliğinin maliyeti yıllık 199,99 ABD dolarıdır ve yalnızca yıllık abonelik olarak kullanılabilir.

Neyse ki, Best Buy'daki tüm PS5 stokları erişim için Totaltech üyeliği gerektirmez ve üye olsanız da olmasanız da , herkes aynı kuyruğa yönlendirilir. "Sepete Ekle" düğmesini tıkladığınızda, tahmini bir bekleme süresine göre yerleştirileceksiniz. Teorik olarak, zamanlayıcı sıfıra ulaştığında, kontrol edebilmelisiniz, ancak tüm süreç bizim deneyimimize göre isabetli olabilir.

Best Buy ayrıca stoklarını dalgalar halinde planlama eğilimindedir, bu nedenle ilk denemenizde başarısız olursanız, kesinlikle ikinci, üçüncü ve hatta dördüncü deneme için kendinizi toz haline getirmeye değer. Tipik olarak, bu dalgalar 10 dakikalık aralıklarla gelir.

Best Buy'da 500 ABD Doları (standart) Best Buy'da 400 ABD Doları (Dijital Sürüm)

İlgili

Yeni 2021 PlayStation 5'iniz için 8 harika oyun Yeni PlayStation 5'iniz için ihtiyaç duyacağınız aksesuarlar burada Costco ve Sam's Club

Bu büyük kutu zincirlerinin her ikisi de üyelik gerektirir mağazada veya çevrimiçi olarak stoklarının avantajlarından yararlanın.

Üye olmanın ötesinde yapmanız gereken pek bir şey yok. Costco ve Sam's Club'ın PS5'i diğer ünlü perakendecilere göre daha az stokladıklarını ve konsolu genellikle ihtiyacınız olmayabilecek öğelerle paketlediklerini ve böylece fiyatın Costco'da 500 ABD doları (standart) artırdığını unutmayın. Sam's Club'da 500$ (standart) Hedef Bu belirli perakendecide çok daha az daralma veya sıraya girme var gibi görünüyor. Ne yazık ki, sonuç olarak, kontrol etmeye çalıştığımızda Target ile en düşük başarı seviyesini gördük. Ancak gümüş bir astar var. İşlem ölçülmediği veya denetlenmediği için, kontrol etmek için bir hesaba veya aboneliğe ihtiyacınız yoktur.

Belirgin bir kuyruk sistemi veya dalga tabanlı stok yenilemelerinin olmaması, Target'taki konsolların satış yapma eğiliminde olduğu anlamına gelir. rakiplerinden daha hızlı çıktılar, ancak giriş için bir engel olmadığı düşünüldüğünde perakendeci her zaman araştırmaya değer.

Target'ta 500 ABD Doları (standart) Target'ta 400 ABD Doları (Digital Edition) Sony