" itemprop="articleBody">

299.99$'lık bir web kamerası satın almayı düşünür müsünüz? Bu, yalnızca davetle satın alınabilen Opal's C1'in maliyetidir. Tahminimce çoğunuz hayır diyeceksiniz. Tüm bu Zoom toplantıları için hiç bitmeyen bir arayış içinde olan diğerlerinin, gerçekten ikna edici cevaplara ihtiyaç duyan bir soru listesi olabilir ve haklı olarak. Mesela, telefonunuzu web kamerası olarak kullanmak da dahil olmak üzere çok daha ekonomik seçenekler varken neden bu kadar ödeyesiniz? Ve neden Logitech gibi eski markalar yerine yeni gelen Opal'ı seçelim?

Opal'in bu sorulara güzel yanıtları var. Ancak web kamerasını deneme şansım olması, aldığım tüm yanıtlardan daha inandırıcıydı. C1, tüm dongle'lar ve diğer zorluklar olmadan DSLR benzeri görüntü kalitesi (bol miktarda arka plan ayrımı veya bokeh ile birlikte) sağlamayı amaçlıyor ve çoğunlukla başarılı oluyor. bazen bölge ile birlikte gelir.

Opal C1 incelememiz Verge Skoru 10 üzerinden 8 İyi Şeyler Kutudan çıktığı gibi mükemmel performans Harika tasarım boru hattı Kötü Şeyler Pahalı Yalnızca lansmanda davet 2022'nin sonlarına kadar Windows desteği yok

C1, diğer birçok popüler teknolojinin yanı sıra şirin ama yanlış yönlendirilmiş Google Clips kamerasından sorumlu olan Kenny Sweet tarafından tasarlandı Ürün:% s.

C1 beyaz veya siyah renkte mevcuttur ve boyası mat olup, kendilerini yalnızca belirli aydınlatmalarda gösteren parlak benekler içerir. Çok fazla fışkırmak istemiyorum ama bakması çok güzel. C1 çok fazla göze çarpmayan düşük profilli bir yapıya sahiptir. Alt kısımda kauçuk tutma yeri ve ayrıca bir tripod yuvası vardır.

C1'de, kamera kullanımdayken size haber veren bir gösterge ışığı bulunur. Web kamerasının ön tarafında ayrıca ızgarasında stereo mikrofonlar bulunur ve arka tarafında ekstra gürültü önleyici bir mikrofon bulunur. MacBook Pro'mun yerleşik mikrofonuyla karşılaştırıldığında sesim aynı derecede net, ancak C1 aracılığıyla biraz daha fazla rezonansa ve derinliğe sahip.

Ayrıca USB-C bağlantı noktasını burada bulacaksınız. Opal'ın web kamerası, bir monitöre veya MacBook kapağına asılabilen sağlam bir montaj parçası içerir, ancak web kamerasının kendisi herhangi bir ¼-20 tripod yuvasına takılabilir.

C1, Sony IMX378 sensörüne sahiptir (kullanılanın aynısı). Google'ın 2016'da piyasaya sürülen ilk Pixel akıllı telefonunda) f/1.8 lensin arkasında saniyede 30 kare hızında 4K'ya kadar çözünürlük kapasitesine sahiptir. Opal, 4K'nın video konferans uygulamalarını çökertebileceğini söylediği için şu anda varsayılan olarak saniyede 30 kare hızında 1080p'ye ayarlanıyor. Bir seçenek olarak daha yüksek çözünürlük var, bu nedenle sahipleri isterlerse akış veya kayıt için kullanabilirler. Başlangıçta, C1'in saniyede 60 kare kayıt yapma özelliğinden yoksun olduğu konusunda hayal kırıklığına uğradım, ancak yine de video görüşmelerinde, Elgato'nun 199,99 dolarlık Facecam'i gibi elimdeki diğer web kameralarından daha sorunsuz çalışıyor gibiydi.

İşte burada Opal'ın C1 için konuşması, ortalama bir web kameranızdan çok bir telefona benziyor. Yazılım, en iyi akıllı telefon kameralarında birçok özelliğin kullanılmasından sorumlu gizli sos haline geldi. Ve en iyi telefon üreticileri gibi, Opal da C1'in performansının sadece teknik özelliklerini değil, yazılım tarafını da (daha fazla olmasa da) düşünüyor.

MacOS'taki Opal uygulamasındaki otomatik ayarlar bu sıcak, ayrıntılı görüntüyü oluşturdu.Kullanıma hazır ayarlar ayrıca Olympus E-M10 Mark II aynasız fotoğraf makinemden bile daha iyi bir görüntü sağlıyor. Bahse girerim, kameramın sayısız ayarında ince ayar yapmak için uğraşırsam, ne yazık ki eksik olduğum gizemli bir beceri gibi geliyorsa, daha yakın bir yarış olurdu. C1'in en büyük avantajı budur.

En son amiral gemisi telefonları kullanan Verge okuyucuları, muhtemelen deneyimlerinden biliyorlar ki, yazılımın resim kalitesini artırmadaki gücü küçümsenemez. Ancak burada sadece yazılım oynanmıyor. C1'in içinde, bir web kamerası için görmeyi umduğunuz özelliklerin bir karışımı olan ve şu anda macOS uygulamasında bulunan özelliklere güç sağlamaya yardımcı olan bir Intel Myriad X yongası ve bazı ilginç eklemeler var (Windows desteği geliyor 2022'nin sonlarında, ancak C1 şu anda bir tak ve çalıştır cihazı olarak çalışıyor). Uygulamanın kendisi şu anda bir beta olarak kabul ediliyor ve Opal gelecekte daha fazla özellik eklemeyi planladığını söylüyor.

İsterseniz feed'inizi pikselli hale getirebilirsiniz.

Çalışma masam, arkadan pencerelerle aydınlatılacak şekilde konumlandırıldı; bu, web kameraları ve DSLR'lerin beni yeterince aydınlatması ve cildimin doğal rengine sahip olması için her zaman bir zorluk teşkil ediyor. Yine de, neyin doğru olduğunu bulma işini C1'e bırakmaktan mutluydum çünkü bu beni güvenilir bir şekilde iyi gösteriyordu. Ancak ince ayar yapmayı tercih ederseniz, macOS uygulamasında çeşitli mesafelerde odak kilitleme, parlaklık, pozlama, doygunluk, kontrast, canlılık ve beyaz dengesi dahil olmak üzere özelleştirilebilecek birkaç ayar vardır.

Uygulamanın derinliklerine inerek, bokeh kaydırıcısı arka planınıza bir miktar simüle edilmiş bulanıklık ekleyebilir. Telefonlarda genellikle portre modlarında gördüğümüz halo efektlerine benzer bazı halo efektlerine rağmen, sonuç, özellikle de video akışı aracılığıyla görüntülendiğinde, gerçek şeyle kolayca karıştırılabilir. Opal, web kamerasının, ışığın bir merceğe altıgen bir mercek aracılığıyla nasıl girdiğinin fiziğini modelleyen kendi grafik işleme hattına sahip olduğunu söylüyor - bunların hepsi çok daha inandırıcı bir Bokeh efekti oluşturmak için. Temel olarak, Opal, birçok telefon üreticisinin bu küçük lenslerle mümkün olana meydan okumak için bu donanım sorununa bir yazılım çözümü buldu.

C1'in yapay bulanıklığı, Zoom'un bulanık arka plan özelliğinden çok daha ikna edici, ancak Zoom'un sağladığıyla aynı düzeyde gizlilik sağlamaz - arka planda ne olduğunu anlamak hala mümkündür.

Bu özelliğin "yapışkanlığı", uygulamadaki bir kaydırıcı tarafından kontrol ediliyor ve yüksek ayarlarda hareketlerinizi tepki vermek yerine neredeyse tahmin ediyor gibi görünüyor. Yüksek ayarda bulanık ve biraz dikkat dağıtıcı görünebilir (aşağıdaki videoda nasıl göründüğünü görebilirsiniz), bu nedenle çoğu insanın daha yumuşak, ince bir izleme efekti için bu ayarı düşük ila orta arasında tutmak isteyeceğini düşünüyorum. C1 ile geçirdiğim süre boyunca sevdiğim başka bir şey de, kamera ayarlarında yaptığım değişikliklerin, zaten Zoom'da kullanıyor olsam bile otomatik olarak uygulanmasıydı.

Bu özelliklerin çoğu web kameraları alanında yeni değil, ancak şirketin Intel çipinden yararlanmak için daha fazla fikri var ve yazılım. Daha iddialı fikirlerden biri de jest tanıma. Opal, kullanıcıların C1'in önünde bir tutam hareketi yaparak barış işaretini vererek veya resimlerini yakınlaştırarak görüntülü aramalardan vazgeçmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Ayrıca şirket, görünüşünüzü ve sesinizi iyileştirmek için Intel çipinde makine öğrenimi ve sinir ağlarını kullanacak olan ve önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmek üzere bir güncellemeyi test ediyor.

Opal, bu fikirlere bir zaman dilimi eklemedi veya bunların isteğe bağlı özellikler olup olmayacağı konusunda yorum yapmadı, ancak bunlar C1'i diğer web kameralarının denediklerinin çok ötesine taşıyacaktır. Opal C1'in tasarımı bu konuda en sevdiğim şeylerden biri.

Opal'ın bu vaatlerden herhangi birini yerine getirip getirmediğini görmek için beklememiz gerekecek, ancak şimdilik, bir DSLR için ikna edici bir vekil olma hedefini gerçekleştiriyor. Kurulumu, kullanımı ve yönetimi, büyük kameramdan ve hatta web kamerası olarak çalışacak şekilde dönüştürülmüş bir akıllı telefondan çok daha basit. Piller, alan kısıtlamaları, birden fazla kablo ve donanım kilidi veya endişelenecek sürücü sorunları yoktur.

C1'in en büyük engeli 299,99 $ fiyatıdır. Ancak, öncelikle evden çalışıyorsanız ve video konferans uygulamalarında mükemmel bir resme sahip olmaya değer veriyorsanız, buna değer olabilir. Özellikle de pahalı bir DSLR'ye yatırım yapma fikrinden vazgeçtiyseniz (veya zaten yaptıysanız).

Cameron Faulkner'ın fotoğrafı / The Verge

.