" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Bu Surface Pro 8 paketi Best Buy'da 240 $ indirimli Tesla'nın "hayalet frenleme" sorunu şimdi ABD hükümeti tarafından araştırılıyor

OnePlus çok değişti. Marka başlangıçta, daha köklü rakiplerine önemli ölçüde daha düşük bir fiyatla satılan yılda tek bir amiral gemisi telefonu piyasaya sürerek başladı. Son zamanlarda bu daha az doğru. Artık OnePlus 9 ve 9 Pro gibi Samsung'un rakiplerine benzer şekilde fiyatlandırılan birden fazla amiral gemisi akıllı telefonu var ve ayrıca İngiltere mağazasından Nord markası altında yaklaşık yarım düzine orta sınıf ve uygun fiyatlı akıllı telefon serisi sunuyor.< /p>

Sadece 299 £ (349 €) ile OnePlus Nord CE 2, Avrupa'daki ürün yelpazesi kadar uygun fiyatlı. (Şirket, OnePlus'ın farklı bir Nord telefon serisi sattığı ABD'de bu belirli modeli piyasaya sürmediğini söylüyor). Nord CE 2, adındaki "CE"nin "Çekirdek Sürümü" anlamına geldiği geçen yılki Nord 2'nin kademeli versiyonu olarak sunuldu. Başka bir deyişle, modern bir akıllı telefonun temel özelliklerine odaklanan bir cihazdır. Bu, iyi pil ömrü, hızlı şarj, hızlı yenileme hızında bir ekran ve yeterince iyi kameralar anlamına gelir. Ayrıca bir kulaklık jakı da var. Mutluluk.

Yıllardır OnePlus'ta meydana gelen başka bir değişiklik daha var. Ana şirket BBK Electronics tarafından işletilen bir başka marka olan Oppo'ya her geçen gün daha da yaklaşıyor.

Yine de, aynı zamanda OnePlus'ın orijinal ruhunun en gerçek devamı gibi geliyor: uygun bir fiyat noktasında mükemmel performans sunma. OnePlus Nord CE incelememiz 2 Verge Skor 10 üzerinden 7.5 İyi Şeyler Uygun fiyatlı 90 Hz OLED ekran Kutuda hızlı şarj cihazı

Kötü Şeyler Düşük ışıkta kamera performansı harika değil Plastik yapı Ara sıra performansta hıçkırıklar

OnePlus, kardeş markası Oppo ile her zaman yakın bir ilişki içinde olmuştur, ancak tarihsel olarak ikisi arasında, benzer hızlı şarj teknolojileri için farklı markalar gibi ayrımlar olmuştur. Ancak OnePlus Nord CE 2 ile bu farklılıklar ortadan kalktı. Hızlı şarj teknolojisi artık Oppo ile aynı olan SuperVOOC olarak markalandı ve tüm cihaz biraz ince ayarlı ve yeniden markalı bir Oppo Reno7 gibi görünüyor. Bu cihazın, OnePlus'ın artık bir Oppo alt markası olduğu yönündeki raporları takip etmesi muhtemelen tesadüf değildir.

Bu önemli mi? Pek sayılmaz. Telefonumun hızlı şarj kullanımlarının hangi markaya ait olduğu umrumda değil (OnePlus, telefonun etraftaki herhangi bir OnePlus markalı Warp şarj cihazıyla hala çalışması gerektiğini söylüyor) ve bu cihazın teknik olarak daha önce piyasaya sürülmesini de umursamıyorum. farklı bir isim.

Burada bir uyarı kaydırıcısı yok

Kesmeyi yapmış olmayı dilediğim tek önemli OnePlus özelliği, telefonu sessiz veya titreşim modlarına kolayca geçirmenizi sağlamak için telefonun yan tarafındaki şirketin geleneksel uyarı kaydırıcısı. Bu kaydırıcı geçen yılki Nord CE'de de yoktu, bu yüzden tamamen sürpriz olmadı, ancak Nord CE 2 ile geçirdiğim süre boyunca bir kez daha kaçırdım.

Markalama, gerçekte elde ettiğiniz teknik özelliklerden daha az önemlidir. , ve bu cephede OnePlus Nord CE 2 sunar. Pürüzsüz 90Hz yenileme hızına sahip güzel ve parlak 6.43 inç 1080p OLED ekrana, kutuda bir şarj cihazı, 5G desteği ve bir kulaklık jakı ile 65W hızlı şarj edilebilen uzun ömürlü 4.500mAh pili var. Mavi veya gri renklerde mevcuttur.

Bir kulaklık jakı.

Telefonun genel yapısı, içerdiği özelliklerden daha düşük seviyede görünüyor. Ekranı Gorilla Glass 5 olmasına rağmen, plastik bir arkaya ve plastik bir çerçeveye sahip ve genellikle birinci sınıf bir his vermiyor.

Ayrıca, toza ve suya dayanıklılık için resmi bir IP derecelendirmesi yoktur, ancak önceki OnePlus telefonlarında olduğu gibi, telefonu hafif yağmurda kullanmaya devam edebilirsiniz.

İçinde Nord CE 2, bir MediaTek Dimensity 900 tarafından desteklenmektedir. Avrupa'da 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama (1 TB'a kadar microSD depolama ile genişletilebilir) ile eşleştirilen işlemci, her ikisi de bu fiyat noktası için cömert. Daha popüler üretici Qualcomm'dan bir çip kullanmamak, yüksek kaliteli aptX Bluetooth akışı gibi özellikleri kaybettiğiniz anlamına gelir, ancak genel performans, bu fiyat noktasında bir telefondan beklediğinizle tutarlıdır. Başka bir deyişle, uygulamalar genellikle pürüzsüz ve kaygandır, ancak aralarında hızla geçiş yaptığımda biraz kekemelik fark ettim.

Pil ömrü iyi ve şarj hızlı

En önemlisi, MediaTek'in işlemcisi, çoğu OLED paneli gibi güzel ve renkli olan telefonun 90Hz ekranına ayak uydurabiliyor. Ünitem kutunun dışında biraz fazla mavi görünüyordu, ancak renk sıcaklığını ayarlarında ayarlayabildim. Ses, aşağı bakan tek bir mono hoparlörle daha temel bir meseledir. Çok gürültülü olur, ancak bu kadar hızlı yapmak, çaldığınız her şeyin sesini bozar.

Akşamın sonunda, pilin yüzde 40'ından daha azı kalmışken telefonu asla şarj etmek için açmadım ve şarjlar arasında ortalama 7 saatten biraz fazla ekran açık kaldım. Ürünle birlikte verilen 65W hızlı şarj cihazını kullanarak sıfırdan şarj etmek, sadece beş dakikada yüzde 21 oranında şarj olmamı sağladı; bu, bunun gibi uygun fiyatlı bir el cihazı için dikkate değer. 15 dakikada yüzde 57'ye ulaştı ve temel olarak 35 dakikada tamamen şarj oldu (yüzde 97). Bu hızları elde etmek için doğru Oppo veya OnePlus şarj cihazını ve kablosunu kullanmanız gerekir, bu nedenle kutuya bir tane eklemek iyidir. İki SIM ve bir MicroSD kart için yeri olan SIM kart tepsisi.

Daha ucuz hissi veren yapısının yanı sıra, Nord 2 veya bir OnePlus amiral gemisine kıyasla OnePlus Nord CE 2'deki en büyük düşüş kameralarıdır. Kağıt üzerinde işler yolunda görünüyor. Nord CE 2, 64 megapiksel ana sensör, 8 megapiksel ultra geniş ve 2 megapiksel makrodan oluşan üçlü bir arka kameraya sahiptir.

(Merak ediyorsanız, OnePlus Nord CE 2 ile 32 megapiksel selfie kamerasına sahip Oppo Reno7 arasında görebildiğim tek büyük fark bu.)

Bu kamera sistemine yeterince ışık verin , gündüz dışarıda olduğunuzda olduğu gibi ve çoğu modern akıllı telefon gibi mükemmel bir iş çıkarır. Nesneler ayrıntılı, renkler doğru ve genel sistem güzel ve duyarlı. Yazılımın yüzleri işleme şeklini bile seviyorum. Önceki Nord telefonlarının yaşadığı aşırı parlak görünüme sahip değil.

Grid View Ultra geniş kamera.

Ancak, görüntüleri varsayılan olarak 16 megapiksele indiren gruplama teknikleri kullanıldığında bile, OnePlus Nord CE 2 düşük ışıkta ayrıntıları hızla kaybeder. OnePlus'ın yazılımı, işlerin grenli olmasına izin vermek yerine, mümkün olan yerlerde işleri yumuşatmaya çalışır, bu da yüzlere aşırı pürüzsüz plastik-y görünümü verebilir. Yukarıdaki düşük ışıklı fotoğrafıma bakın ve sakalımdaki tüm tanımların kaybolduğunu göreceksiniz. En azından aşırı keskin ve işlenmiş görünmüyor.

8 megapiksel ultra geniş sensörün daha da düşük kalitede olması şaşırtıcı değil ve parlak ışıkta bile ayrıntılarla mücadele ediyor. 2 megapiksel makro, yakın çekim nesnelere odaklanmanıza izin verir, ancak çözünürlük o kadar düşük ki, ürettiği çekimlerin hiçbirini sevmedim. Onu mutlu bir şekilde tamamen dikkat çekici bir monokrom sensör üzerinden alacağım, ancak telefoto kamera gibi bir şeyin gerçek kullanımıyla eşleşemez.

Ultra geniş ve makro dahil üç kamera.OnePlus, Oppo'nun ColorOS'u ile kendi OxygenOS Android yazılımını birleştirdiğini duyurdu ve geçen yılki Nord 2 inceleme kılavuzu, OxygenOS yazılımının ColorOS 11.3'e dayandığını özellikle belirtti. Anlayabildiğim kadarıyla Nord CE 2'nin yazılımı, inceleme kılavuzunda ColorOS'tan bahsetmese de benzer.

Yine, bunların hiçbiri pratikte pek önemli değil. Günlük kullanımda, OxygenOS markalı yazılım, yoluna girmeyen esnek bir işletim sistemi sunma konusunda iyi bir iş çıkarıyor. OnePlus'ın yazılım yaklaşımını daha önce beğendiyseniz, muhtemelen Nord CE 2'de de beğeneceksiniz. Ancak, telefonun yeni Android 12 yerine Android 11 ile gelmesi çok yazık, çünkü bu, vaat edilen iki yıl anlamına geliyor. Android güncellemelerinin yalnızca Android 13'e getirmesi muhtemeldir. İki yıllık Android güncellemelerinin yanı sıra, OnePlus bunların ne sıklıkta olacağını taahhüt etmese de, üç yıllık güvenlik güncellemeleri de alırsınız. Bu, HMD'nin 299 £ X20 için vaat ettiği üç yıllık işletim sistemi güncellemeleri, Samsung'un şimdi Galaxy cihazlarında sunduğu dört yıla kadar güncellemeler veya Apple'ın orijinal iPhone SE için sağladığı beş yıllık (ve artmaya devam eden) kadar iyi değil 2016'dan itibaren.

OnePlus Nord CE 2, kişisel olarak kullandığım Oppo'ya en çok benzeyen OnePlus telefon. Ancak 300 £ (349 €), hata yapmak zor. Günlük kullanımda hızlı ve duyarlıdır, ekranı pürüzsüz ve canlıdır, pili bir günden fazla dayanır ve kuruduğunda gülünç derecede hızlı şarj olur. Buradaki en büyük tavizler, telefonun biraz ucuz ve plastik-y hissi uyandıran genel yapı kalitesi ve parlak gün ışığından iyi çekimler yapmak için mücadele eden bir dizi kamera.

OnePlus'ın son yıllarda köklerinden nasıl uzaklaştığı ve artık rakiplerinin fiyatının çok altında amiral gemisi akıllı telefonlar sunmaya odaklanmadığı hakkında çok şey yazıldı. Ancak Nord CE 2 ile bu orijinal vaadine dönülmüş gibi bir his var. Son amiral gemilerinden daha fazlası olan OnePlus Nord CE 2, eski OnePlus ruhunun gerçek bir devamı gibi geliyor. Oppo telefonu gibi hissettiren bir cihazda böyle yapılması ironik.

DEVAM ETMEYİ KABUL ET: OnePlus Nord CE 2

Artık her akıllı cihaz, onu kullanmadan önce bir dizi hüküm ve koşulu kabul etmenizi gerektiriyor - kimsenin okumadığı sözleşmeler. Bu anlaşmaların her birini tek tek okuyup analiz etmemiz mümkün değil.

Bu uygulamalardan bazıları uygulama içi satın alımlar sunabilir.”

Ayrıca kurulum sırasında geçmeniz gereken birkaç isteğe bağlı anlaşma vardır:

Yerleşik uygulama güncellemelerini, anketler ve ürün güncellemeleri için anında iletme bildirimlerini ve sistem kararlılığı raporlama Asistanını içeren Ortak Oluşturucu laboratuvarlarına katılım Voice Match Google Drive'a Yedekleme: "Yedeklemeniz uygulamaları, uygulama verilerini, tüm geçmişi, kişileri, cihaz ayarlarını (Wi-Fi şifreleri ve izinleri dahil) ve SMS'i içerir." Konumu kullan: "Google, konum verilerini periyodik olarak toplayabilir ve bu verileri konum doğruluğunu ve konuma dayalı hizmetleri iyileştirmek için herhangi bir anonim şekilde kullanabilir." Taramaya izin ver: "Uygulamaların ve hizmetlerin Wi-Fi veya Bluetooth kapalı olduğunda bile Wi-Fi ağlarını ve yakındaki cihazları herhangi bir zamanda taramasına izin ver." Kullanım ve teşhis verilerini gönderin: "Teşhis, cihaz ve uygulama kullanım verilerini Google'a otomatik olarak göndererek Android cihaz deneyiminizi iyileştirmeye yardımcı olun."

Toplamda, yedi zorunlu sözleşme ve altı isteğe bağlı sözleşme.

Fotoğraf: Jon Porter / The Verge

. Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü