" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Kingdom Hearts, Switch'te bir kabus Twitter bazı Perşembe sorunları yaşıyor

Crowdfunding öncüsü Kickstarter, Aralık ayında platformunu blok zincir teknolojisine geçireceğini tek taraflı olarak duyurduğunda sadık müşterilerinin birçoğunu hayrete düşürdü. Hem yaratıcılar hem de destekçiler arasındaki geri bildirimler hızlı ve keskin bir şekilde olumsuzdu. İki aydan uzun bir süre sonra Perşembe günü şirket, frene bastığını, kriptografik "pay kanıtı" teknolojisine dayalı yeni bir protokole geçişini etkili bir şekilde yavaşlattığını - ancak durdurmadığını - bildiren yeni bir bildiri yayınladı.

Blockchain teknolojisi şu anda tartışmalı bir konu. Kötüleyenleri, kullanımında birden fazla potansiyel tuzaktan bahsediyor. Örneğin, teknoloji, enerji tüketen ve ısı üreten ve böylece küresel ısınmaya katkıda bulunan salt hesaplama gücüne dayanır. Ayrıca, özellikle kripto para birimi ve değiştirilemez belirteçler (NFT'ler) gibi diğer ürünlere uygulandığından, dolandırıcılık için olağanüstü kazançlı bir vektör olduğu kanıtlanmıştır.

Avukatlar ise blok zinciri teknolojisini kapitalist çabalar için bir güç çarpanı olarak görüyorlar; finansal işlemleri güvence altına almak ve kolaylaştırmak için karmaşık ve değişmez bir sistem, internet teknolojisi; ve daha fazlası.

Teorik olarak, blok zinciri teknolojisine geçiş, Kickstarter ziyaretçilerine sorunsuz görünebilir.

Bu, toplulukta birçok kişinin alarma geçmesine neden olurken, içerik oluşturucuların işlerini başka bir yere götürmeye alenen ant içtikleri görülüyor.

Kickstarter Perşembe günü yaptığı duyuruda, ilk açıklamasının kendi topluluk merkezli ideallerini aştığını kabul ediyor. Yaklaşımını açıklayan vaat edilen bir beyaz kitap şu anda yayınlanmayacaktır. Bunun yerine, geçişi daha fazla değerlendirmek için bir adım geri atıyor.

Şirket, "Artık bizim için çok açık," dedi, "başka bir şey yapmadan önce geri bildiriminizi dinlememiz gerekiyor, böylece endişelerinizi daha iyi ele alabiliriz."

"Bu yeni teknolojiler, yalnızca oluşturmak için kullanıldıkları kadar iyi olan araçlardır," diye devam etti. "İçerik oluşturuculara, destekçilere ve tüm yaratıcı ekosisteme hizmet etmelerini sağlamak bizim sorumluluğumuzdur ve zorlukların tam farkındalığıyla düşünceli bir şekilde tasarlıyoruz."

Perşembe günkü duyuruda, Kickstarter şu dört adımı ortaya koyuyor: topluluğuyla arasını düzeltmesi gerekecek.

İlk olarak, Kickstarter web sitesini "test edilmedikçe" bir blok zinciri protokolüne taşımayacaktır.

Biz' Kickstarter'ın zaten iyi çalıştığı içerik oluşturucular ve topluluklar üzerinde bunu zorlamayacağız.

Sizi denenmemiş bir şeyi denemeye zorlayarak geçiminizi asla riske atmayacağız. Bugün kitle fonlaması tarafından tam olarak hizmet edilmeyen daha fazla yaratıcı topluluklara hizmet etme potansiyeline sahip yeni altyapı oluşturma çabalarında bağımsız bir kuruluşu destekleyerek denemeye yatırım yapacağız. Onu kullanmak isteyen içerik oluşturucularla birlikte bir konsept kanıtı olmasını sağlayacağız. İleride daha geniş topluluğa değer sunan parçaları bütünleştirmeye çalışacağız, ancak sizin katkınız gidişatı şekillendirmeden olmaz.

İkincisi, bir "danışma konseyi" oluşturacak. destekçiler ve içerik oluşturucular da dahil olmak üzere, sonraki adımlarını yönlendirmeye yardımcı olmak için.

Sizden, temel platformumuzdaki içerik oluşturucuların acil ihtiyaçlarını karşılamamızı istediğinizi duyduk. Platformu herkes için daha iyi ve daha güvenli hale getirmek için uzun süredir talep ettiğiniz özellikler olan Kickstarter'daki özelliklerin geliştirilmesine ve potansiyel yeni çözümlere öncelik vermek için konseyle birlikte çalışacağız. Protokol üzerinde çalışmaya başladığımızda, bu grup çözmemiz gereken sorunların ve parametrelerin listesini bilgilendirmeye yardımcı olacak.

Üçüncü olarak, blok zinciri protokolünün oluşturulmasına yardımcı olduğu sözünü yineledi. kitle fonlaması için “bağımsız bir kuruluş” tarafından inşa edilecek. Bu kuruluş, Kickstarter'ın kendisi gibi, bir kamu yararı kuruluşu (PBC), yani sosyal bir fayda sağlamak için yerleşik bir yasal sorumluluğa sahip bir ticari kuruluş olacaktır.

Bizim yazımızda da söylediğimiz gibi Daha önce duyuru, bu protokol bağımsız bir kuruluş aracılığıyla inşa edilecek.

Bu organizasyon işini açıkta yapacak, protokol kodu açık kaynak olacak ve herkesin görebileceği şekilde hazır olacak. Bu açıklığı hesap verebilirlik ve işbirliği için bir araç olarak görüyoruz.

Kickstarter ayrıca blockchain teknolojisiyle ilgili çevresel etkisini gözden geçirmeyi ve yeniden değerlendirmeyi planladığını söyledi. Spesifik olarak, kuruluşların kendi gezegen ısınma emisyonlarının etkisiyle teorik olarak mücadele etmelerine olanak tanıyan finansal araçlar olan karbon denkleştirmelerinin "yeterli olmadığını" söylüyor. çevresel etki,” dedi Kickstarter, “ve yeni protokolü aynı standartta tutacağız.”

Kickstarter'ın planları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler bir haber bültenine abone olmaya ve güncellenmiş bir yazıyı okumaya davetlidir. Planlarını daha ayrıntılı olarak ele alan SSS.

. Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü