" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Kingdom Hearts, Switch'te bir kabus Twitter bazı Perşembe sorunları yaşıyor

Intel, ayrık grafik oyununa uzun zamandır beklenen girişinin zaman çizelgesi hakkında bir güncelleme yaptı: Dizüstü bilgisayarlar için Arc GPU'lar, yakında 1. Çeyrek 2022'de piyasaya sürülecek (burada Intel'in yeni 12. CES 2022'de piyasaya sürdüğü Alder Lake H-serisi CPU'lar). Arc masaüstü GPU'larının önünde hala biraz bekleme olacak: Intel, ikinci çeyreğe kadar gelmeyeceklerini, iş istasyonu grafik kartlarının ise 3. çeyreğe kadar çıkmayacağını söylüyor.

Intel sessizce Arc GPU'ları için, müşterilerin "her zaman erişilebilir, düşük gecikmeli bilgi işlem deneyimi" için Intel'in grafik kartlarına akış erişimi sağlayacak olan "Project Endgame" adlı yeni bir hizmeti duyurdu. Buradaki kesin mekanizmalar tam olarak net değil, ancak Intel, müşterilerin bulutta GPU'ları veya hatta Nvidia'nın GeForce Now aboneliği gibi tam teşekküllü bir ön uç oyun hizmeti kiralamasına izin verecek gibi görünüyor.

İşte. Müşterilere ne tür GPU erişimi sağlayacağı, ne kadara mal olacağı veya oyun odaklı bir ürün olup olmayacağı gibi şeyler de dahil olmak üzere, Endgame Projesi ile ilgili neredeyse hiçbir ayrıntı yok. Ancak Intel, bu yıl bir süre sonra geleceğini söylüyor, bu yüzden muhtemelen daha fazlasını yakında öğreneceğiz. Intel'in bir tür bulut akış hizmeti planlıyor olması, şirketin ayrı GPU'larına duyduğu güvenin en son işaretidir.

Hepiniz sabırlı davrandınız ve #IntelArc GPU'ların ilk dalgası yakında dizüstü bilgisayarlar için piyasaya çıkıyor. Masaüstü bilgisayarlar ve iş istasyonları yakında takip edecek! https://t.co/rXgX9dGEL1 pic.twitter.com/F6ubSUzSHM

— Intel Graphics (@IntelGraphics) 17 Şubat 2022

Ayrıca Intel, üçüncü sürümünde mimari çalışmalarına başladığını duyurdu. -Kod adı "Celestial" olan Arc GPU'ların nesli. (Referans olarak Alchemist, bu yıl piyasaya çıkacak ilk nesil GPU'lar, ikinci nesil donanım "Battlemage" ise yapım aşamasında.) En önemlisi, üçüncü nesil Celestial GPU'ların "ultra meraklı segmente hitap edecek bir ürün" sunduğu söyleniyor - bu, Intel'in Nvidia'nın amiral gemisi 3090 Ti gibi grafik kartlarını almaya odaklanabileceği anlamına geliyor. AMD'nin RX 6900 XT'si.

Muhtemelen böyle dedi Beklentileri yumuşatmaya değer: sonuçta Intel henüz birinci nesil GPU'larını piyasaya sürmedi ve muhtemelen üçüncü nesil grafik kartlarının pazara hazır hale gelmesi biraz zaman alacak.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü