" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Sanatçılar, sahte ürünlerle savaşmak için köstebek patlatma oyunu oynuyor DAO'su tarafından kovulan adam

Önemli otomobil üreticileri, ABD-Kanada sınırındaki birkaç büyük köprüyü bloke eden Kanada'daki aşı karşıtı görev protestolarının gerginliğini hissediyorlar. Honda, Toyota, General Motors, Ford ve Stellantis, manda karşıtı protestolar üçüncü haftalarına girerken Kanada, ABD veya her ikisinde de üretimi kesmek zorunda kaldı.

Bu, üretimi yavaşlatan ve hem yeni hem de kullanılmış araçların fiyatlarının artmasına neden olan yarı iletken çip kıtlığının hala etkisinde olan otomobil endüstrisini etkileyen en son tedarik zinciri kesintisidir.

Konvoy protestoları, sınırı geçen kamyoncular için COVID-19 aşı yönergelerine karşı çıkmak için Batı Kanada'dan ülkenin başkenti Ottawa'ya gitmek üzere bir araya gelen kamyoncuların gevşek bir ilişkisinin ardından Ocak ayı sonlarında başladı. BİZ. Protestolar, Teksas Senatörü Ted Cruz ve Florida Valisi Ron DeSantis de dahil olmak üzere ABD'deki Cumhuriyetçi politikacılar tarafından benimsendi. Sağcı medyanın protestoya yoğun şekilde odaklanması, Kanada hükümetinin ABD'den gelen “dış müdahaleyi” kamuoyu önünde kınamasına bile yol açtı.

Protestolar Detroit'i Windsor'a bağlayan Ambassador Köprüsü'nü hırpaladı

The Protestolar, Detroit'i Windsor, Kanada'ya bağlayan Ambassador Köprüsü'ndeki trafiği tıkayarak otomobil üreticilerini üretimi kısmaya zorladı. Ford, köprü protestosunun "küresel yarı iletken sorunu, COVID ve daha fazlası nedeniyle iki yıldır parça sıkıntısı yaşayan sınırın her iki tarafındaki müşterilere, otomobil çalışanlarına, tedarikçilere, şirketlere ve topluluklara zarar verdiğini" söyledi.

Toyota, köprü protestolarından kaynaklanan tedarik zinciri kaosu nedeniyle Kentucky ve Ottawa'daki iki fabrikasını devre dışı bıraktı. Dodge, Jeep ve Ram'ın ana şirketi Stellantis, Windsor tesisindeki vardiyalarından birini kestiğini, ancak diğer vardiyaların her zamanki gibi ilerlemesini beklediğini söyledi. Honda, Ontario'daki tesisinde üretim hatlarından birini askıya aldı. General Motors, Lansing, Michigan'daki fabrikasındaki bir vardiyayı iptal etti.

Trafiği bloke etmek için kullandıkları yüzlerce ağır hizmet kamyonunun yardımıyla protestocular, tüm aşı zorunluluklarının kaldırılmasını ve tüm aşı zorunluluklarının kaldırılmasını talep ediyor. İşletmelerin aşı kanıtını kontrol etmesini gerektiren COVID ile ilgili kısıtlamalar. Hafta içi birkaç yüz olan protestocuların sayısı hafta sonu binin üzerine çıktı.

Protestolar Kanadalılar arasında popüler değil

Protestolar Kanadalılar arasında popüler değil ve anketler Kanadalıların dörtte üçünün kapalı yemek ve toplantılar için aşı pasaportlarını desteklediğini gösteriyor. Kanada kamyon taşımacılığı endüstrisi de hareketi kınadı ve kamyoncuların en çok aşılanan işçi türleri arasında olduğuna dikkat çekti.

Yine de, aşı karşıtı protestocular amaçlarına çok dikkat çekmeyi başardılar. Wall Street Journal'ın röportaj yaptığı bir kamyoncu, protestoya katılma nedenini açıkladı:

Sınırdan çelik rulo çekerek geçimini sağlayan bir kamyon şoförü Jake Dyck, Kanada'nın aşı yönergelerine karşı olduğunu söyledi çünkü hükümetler aşı konusunda farklı görüşlere sahip olanları ötekileştiriyor.

"Karşı taraf neden susturuluyor?" aşılanmamış olan Bay Dyck'e sordu. Kamyonunda bir ay yetecek kadar yakıtı olduğunu söyledi ve polisin protestocuları uzaklaştırma girişimlerinin geri tepeceği konusunda uyardı. "Bu, ateşe gaz atmak gibi olacak," dedi ve destekçilerin polisi durdurmak için olay yerini dolduracağını da sözlerine ekledi.

Protestocular, trafiğin yavaş bir şekilde akmasına izin vermiş olsalar bile Büyükelçi Köprüsü, Kanadalı yetkililer işgale bir son vermeye çalışıyor. Ontario Başbakanı Doug Ford, Cuma günü olağanüstü hal ilan etti ve ayrılma emirlerine uymayan protestocuların yasal para cezası veya hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini ima etti.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü