" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Kanada'daki aşı karşıtı görev protestoları, otomobil üreticilerinin üretimi kesmesine neden oluyor DAO'su tarafından kovulan adam

Matt Buchholz'un çizimleri genellikle tatillerde bir hit olur. Alternatif Tarihler adı altında, büyük şehirlerde görünen ve kartpostallar ve takvimler gibi hediyelik eşyalara bastığı bilimkurgu zımbalarının - Godzilla veya uçan daireler düşünün - gerçeküstü manzaraları yaratıyor. Ancak bu yıl, Buchholz kendisini beklenmedik rakiplerle buldu: tasarımlarını parçalayan ve Facebook reklamları aracılığıyla satışa sunan kalpazanlar.

"Birisi bana bir ekran görüntüsü gönderdi ve 'Hey, Facebook'ta takviminiz için bu reklamı gördüm' dedi," dedi The Verge ile yaptığı röportajda. Reklamda 2022 takvimi ve hatta pazarlama kopyasının bir kısmı vardı, ancak dükkan onun değildi. "Google'da tersten yapılan görsel aramanın çalındığını gösterdiği tonlarca başka ürün vardı."

Buchholz, çalışmalarının sahte ve sahte sürümlerinin çevrimiçi olarak satışa çıkmasıyla boğulan çok sayıda küçük satıcıdan biri. . Büyük platformlar, bu sahtekarların hızla bir izleyici bulmasına izin veriyor - yalnızca Facebook'taki düzinelerce çalışmasını tahmin ediyor. Ve onları indirmenin yolları olsa da, her sahtekarlığı ortadan kaldırmak için kovalamak zaman alıcıdır ve internet üzerinden kopuşların çoğalmaya devam ettiğini görmek moral bozucudur.

Fotoğraf: Matt Buchholz Amazon'da sahte bir liste. Resim: Matt Buchholz

"İyi uyuyamıyorum; Buchholz, "Bak, şimdi Noel kartımı satıyorlar" gibi yeni bir şeyle beni bir gönderide etiketleyen başka bir kişiyle uyanıyorum. "Gerçekten çok yıprandı. Devam etmek için kendimi bir nevi zorlamam gerekti.”

Sahte ürünlerini Facebook ve Amazon gibi platformlarda yaymak için kalpazanlar, bu şirketleri kullanıcılardan koruyan yasal bir hükümden yararlanıyor. oluşturulan telif hakkı ihlali. Kongre tarafından 1998'de çıkarılan Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası (DMCA) uyarınca, bu şirketler, platformlarına gönderilen hak ihlalinde bulunan içeriği "hızlı bir şekilde" kaldırmak için telif hakkı sahipleriyle işbirliği yapmak zorundadır. Ancak, bir listelemenin artması ile platformun ihlali yakalayıp kaldırması arasında genellikle bir boşluk vardır. Ve bu boşluk genellikle kalpazanlar için çabaya değecek kadar uzundur.

Bir kullanıcının yüklediği her şeyi yazdırmaya istekli olan Merchandising sitelerinin özellikle kötü olabileceğini söyledi. "Platformlardan bazıları gerçekten bulanık ve DMCA'nın korumalarını kullanıyorlar. Bir platform onlara talimat verdiğinde görüntüyü kaldırdıkları sürece, kaçak içeriği yedi gün boyunca sonuçsuz satabileceklerini biliyorlar."

Buchholz, çalışmalarını satılık olarak listelediği sitelerden bahsediyor. , Etsy'nin ihlal sorunlarının çözülmesinin en zor olduğunu buldu. "Şikayetler için otomatik bir form kullanıyorlar ve sorununuzu açıklamak için yalnızca 255 karaktere izin veriyorlar ve kararlarına itiraz etmenin bir yolu yok" dedi.

Etsy'de güven ve güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Corinne Pavloviç , yaptığı açıklamada platformun yaratıcı çalışmaları korumayı taahhüt ettiğini söyledi. Pavloviç, The Verge'e verdiği demeçte, "Tüm raporları değerlendirerek, uygun ihlal bildirimleri aldığımızda öğeleri kaldırarak ve tekrarlayan ihlal bildirimleri alan satıcıları feshederek geçerli fikri mülkiyet yasalarına uyuyoruz." telif hakkı konularındaki uzmanlar, yayından kaldırma politikalarıyla mücadele etmek için mücadele edebilir. Bir dönem, George Mason Üniversitesi Sanat ve Eğlence Savunuculuk Kliniği müdürü Sandra Aistars, hukuk öğrencilerine sanatçılar ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için yayından kaldırma bildirimleri yaptırdı ve etkileşimlerini izledi.

Resim: Aaron Reynolds

Aistars, The Verge ile yaptığı röportajda, "Öğrenciler, DMCA kapsamında olmaması gereken tüm bu etkileşimleri site operatörleriyle yaşadılar" dedi. “Site operatörleri onlara 'Peki, gerçekten bu işi kaldırmaya hakkınız var mı? Bunu yapmak için yalan yere yemin etme cezasına tabi bir yeminli ifade sunduktan sonra, sahibi veya aracısı olduğunuzu kanıtlayın' veya her neyse."

Alıştırma, bir sanatçının veya yaratıcının neden hiçbir şey yapmadığını anlamayı kolaylaştırdı. Hukuk eğitimi, kendi yayından kaldırma bildirimlerini göndermenin gözünü korkuturdu - hukuk öğrencilerinin bile geri itilmeyle sarsıldığını söylüyor. "Kanun kapsamında kendilerine sağlanan asgari araçları kullanmaya çalışan sanatçıların önüne türlü türlü engeller atılıyor."

Ne kadar para ve içerik, çevrimiçi dolandırıcı sanatçılar tarafından sanatçılardan sifonla alınır. Wall Street Journal, Kasım ayında, 2018 dahili bir Facebook analizinin, sayfa trafiğinin yüzde 40'ının içeriğinin çoğunu çalan veya geri dönüştüren sayfalara gittiğini tespit ettiğini bildirdi. Ve bu sadece Facebook.

Alıcılar düşük kaliteli nakavtlar alıyor... ardından orijinal sanatçıya şikayette bulunuyor

Buchholz, gelir kaybının ötesinde, itibarının da zedelenmesinden endişe ettiğini söylüyor.

Taklitler yerine orijinal Alternatif Tarihler takvimlerini aldıklarını düşündüler. Bir gözden geçiren, takvimi “korkunç kalite” olarak nitelendirdi. Basılı fotoğraflar, reklamı yapılan resme hiç benzemiyor ve metin açıklamalarında kelimeler yanlış yazılmış. Yaratıkların resimleri belirsiz, bulanık bir arka plan üzerindeki lekelerden ibaret." İncelemeyi yapan kişi, diğerlerini takvimleri satın almamaya teşvik etti.

Aptal takvimleri satın alan insanlar kalite hakkında şikayette bulunmak için genellikle Buchholz ile iletişime geçerler ve onun için yapabileceği hiçbir şey yoktur, şaşkınlık içindedir. “Bunun markama nasıl onarılamaz bir şekilde zarar verdiğini düşünmeden edemiyorum” dedi.

Reynolds ayrıca çalışmalarının kaçak kopyalarının genellikle daha yüksek fiyatlara satıldığını tespit etti; T-shirt tasarımlarından birinin yakın tarihli bir sahtesi, normalde 19 dolara satarken 30 dolara satıyordu. Doğrudan kendisinden satın alanlar için bir indirim kodu sunuyor: FUCKBOOTLEGERS.

En büyük sorun, bir kerelik sahte ürünler değil, sahte eserlerin internette kolaylıkla yayılmasını sağlayan bozuk sistem, diyor. Akron Üniversitesi Hukuk Fakültesi profesörü Mark Schultz. DMCA'nın farklı bir dönem için yapıldığını söylüyor

"İnternetteki telif hakkı altyapımızla ilgili en büyük sorunlardan biri, gerçekten 90'ların ortasından sonuna kadar olanlarla ilgili olarak tasarlanmış olmasıdır. Napster'dan önce" dedi Schultz, The Verge ile yaptığı röportajda.

Dolayısıyla ihlal, insanların karantinaya almayı umduğu bir enfeksiyon gibiydi.” Ama şimdi, diye ekliyor Schultz, ihlal endemik bir sorun. "Bu, hafifletmeyi ve azaltmayı öğrenmemiz gereken bir durum, ancak bundan asla kurtulmayacağız."

Facebook sözcüsü Jen Ridings, platformun "sağlam" bir yayından kaldırma programı olduğunu ve yatırım yaptığını söyledi. yaratıcıların IP haklarını desteklemek için "proaktif" algılama özelliklerinde. "Bu önlemler mükemmel değil ve platformumuzu kötüye kullanmaya çalışanların başkalarının haklarını ihlal etme kararlılıklarında taktik değiştirmeye devam edeceklerini biliyoruz, bu yüzden hak sahiplerine kendi haklarını ihlal ettiğini düşündükleri içeriği bildirmeleri için de güveniyoruz. IP hakları,” dedi.

Amazon, The Verge'ın platformunda sahte ürünleri nasıl ele aldığına ilişkin soruları yanıtlamadı.

Facebook'ta reklamı yapılan resmi olmayan Alternatif Geçmiş takvimleri.

Kendisi ve meslektaşları, iki duruşma arasında ne kadar az şey değiştiğine şaşırdıklarını söyledi. Ancak, son yıllarda büyük teknoloji ile toplumun geri kalanı arasındaki güç dengesizliğinin daha iyi anlaşıldığını da sözlerine ekledi. "DMCA reformu çok zor" dedi.

Aistars, DMCA'da reform yapmak amacıyla Senatör Thom Tillis'in (K-KK) 2020'nin sonlarında sunduğu bir tartışma taslağının kendisini cesaretlendirdiğini söyledi. "Telif hakkı yasası zaten çok hantal ve insanların yenilik yapabileceği kadar hızlı yasa çıkaramazsınız" dedi. "Zaman içinde, teknolojiden bağımsız bir yaklaşım benimseyip daha yüksek ilkelere dayalı hükümler kabul ettiğinizde ve tarafların işbirliği yapmasını sağlamanın yollarını bulduğunuz zaman ayakta kalan şeyler oldu."

"Teknoloji, bu şeyleri denetlemek için oradadır. ”

Bu nedenle Schultz bir bildirim ve bekleme şartından yanadır, yani bir siteye bir çalışmanın telif hakkıyla korunduğu bildirildiğinde, yalnızca tek tek dosyaları değil, mevcut ve gelecekteki tüm sürümlerini de kaldırması gerekir. . Böyle bir sistemin büyük kuruluşlar için bağımsız yaratıcılardan veya daha küçük platformlardan daha iyi çalışacağını kabul ediyor. Ve Electronic Frontier Foundation, bu yaklaşımın daha çok bir "her şeyi filtrele" sistemi gibi olacağını ve daha küçük platformların zorlaması için çok maliyetli olacağını savundu.

Aistars, platformların halihazırda sundukları araçları, korsan futbol maçı görüntülerini büyük sitelerden hızla kaldırabilen NFL gibi daha güçlü kuruluşlara, diğer içerik oluşturucuların kullanımına daha hazır hale getirmesi gerektiğini söylüyor.

"Teknoloji. Bu şeyleri denetlemek için var mı, ”dedi Buchholz. “Bu sadece internette iş yayınlayan herkesin kullanımına sunmak meselesi. Ama bir gün yapıp yapmayacaklarını bilmiyorum."

. Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü