İLGİLİ HABERLER Meta's Quest 2 Super Bowl reklamı, emekli bir animatronik köpeği metaverse'e götürüyor Nope'un ilk fragmanı zor bir evet

Intel, kripto para birimi madenciliği yapmak için tasarlanmış yeni bir çiple (Reuters aracılığıyla) blok zinciri teknolojisine yatırım yapıyor. Şirket sürdürülebilirliğe odaklanıyor ve "büyük ölçekte enerji açısından en verimli bilgi işlem teknolojilerini geliştirmeyi" planlıyor.

Intel'in "blockchain hızlandırıcı" olarak adlandırdığı ilk kripto odaklı çipi daha sonra piyasaya sürülecek. bu yıl. Önceden Square olarak bilinen Jack Dorsey'in sahibi olduğu fintech şirketi olan Bitcoin madencilik şirketi GRIID Infrastructures ve Block da dahil olmak üzere iki şirket bu teknolojiyi önceden sipariş etti.

Kripto para madenciliğinin çevresel etkisi büyük bir endişe kaynağı haline geldi

"Bekliyoruz devre yeniliklerimizin, SHA-256 tabanlı madencilik için ana akım GPU'lardan watt başına 1000 kattan daha iyi performansa sahip bir blok zinciri hızlandırıcı sunacağını," diye açıklıyor Intel'in kıdemli başkan yardımcısı Raja Koduri, duyuruda, kullanılan SHA-256 karma algoritmasına atıfta bulunuyor. Bitcoin ve bir dizi başka kripto para birimi üretin.

Intel, çip hakkında daha fazla bilginin 20 Şubat'ta başlayacak olan Uluslararası Katı Hal Devreleri Konferansı'nda sunulacağını söylüyor. PCMag'in belirttiği gibi, şirketin 23 Şubat'ta ISCC'de “Bonanza Madeni: Ultra Düşük Voltajlı Enerji Verimli Bitcoin Madenciliği ASIC” başlıklı bir sunum (PDF) yapması planlanıyor. ASIC veya uygulamaya özel entegre devreler, kripto para madenciliği gibi belirli bir görev için tasarlanmış bir çiptir.

Kripto para madenciliğinin çevresel etkisi büyük bir endişe kaynağı haline geldi ve Intel'in yeni çipi bir girişim olabilir. bunu ele almak için. Enerjiye aç madencilik kuleleri, enerjilerini genellikle çevreye zarar verebilecek ve ayrıca yüksek elektrik maliyetlerine ve elektrik kesintilerine katkıda bulunabilecek kömür ve doğal gaz tesislerinden alır. ABD'li milletvekilleri, kripto madenciliğiyle bağlantılı artan enerji tüketiminin nasıl üstesinden gelineceğini tartışarak ve hatta Bitcoin şirketlerinden ne kadar enerji tükettiklerini açıklamalarını isteyerek konuyu Kongre'de bile gündeme getirdiler.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü