İLGİLİ HABERLER Intel, yeni kripto çipinin enerji açısından verimli olacak şekilde tasarlandığını söylüyor Nope'un ilk fragmanı zor bir evet

Meta, Quest 2 Super Bowl reklamını büyük oyundan önce yayınladı ve metaverse'i tam olarak nasıl tanıtması gerektiğini anlamak zor (Wall Street Journal aracılığıyla). Rahatsız edici animatroniklerle geçen bir çocuklukla ilişkilendirilen ve aynı anda Five Nights at Freddy's ve Black Mirror havası veren tuhaf bir nostalji ve hafif korku karışımını çağrıştırıyor.

Reklam bir Chuck E'de açılıyor. Bulanık bir animatronik köpek, pembe altı kollu bir yaratık ve atari salonunda sahnede Simple Mind'ın “Don't You (Forget About Me)” şarkısını icra eden iki penguen ile çok zekice Quest's olarak adlandırılan peynir benzeri ortam. Kısa bir süre sonra, hareket eden bir ekip, konum tamamen kapanırken animatronik grubun cansız bedenlerini binanın dışına sürükler.

Animatronik köpek çaresizce bir çöp sıkıştırıcıda yatıyor. Resim: Meta

Doğrudan sevimli ve ürkütücü arasındaki çizgiye düşen köpek, bir rehinci dükkanında pencereden dışarı bakar, animatronik ekibinin geri kalanını suçlar ve sahipler arasında dolaşırken farklı roller üstlenir . Mini golf sahası dekorasyonu olarak kısa bir görünümden sonra, bir kamyonetin arkasından fırladığı ve ardından çaresizce bir çöp sıkıştırıcısının içine yattığı görülüyor - ta ki makine tam kafasının üzerine kapanmaya başladığında mucizevi bir şekilde dışarı çekilene kadar .

Köpeği çöp öğütücüsünden çeken aynı kadın, animatronik'i bir uzay merkezinde sergiliyor ve kafeteryaya doğru sabit bir poz veriyor. Merkezin VR sergisini deneyen genç bir adam, Quest 2 kulaklığını çıkarır ve bir şekilde onu animatronik köpeğe takma fikrini alır.

Eh, işte burada Black Mirror-y geliyor — köpek Meta'nın sanal gerçekliğine taşınıyor, burada eski grup üyeleriyle buluşuyor ve bir kez daha performans sergileyebiliyor, hatırlayabileceğiniz bir tema yaşlıların ve ölü insanların bilinçlerinin geliştiği sanal bir dünyayı konu alan "San Junipero" bölümü.

Dört animatronik arkadaşın tümü sanal gerçeklikte yeniden bir araya geliyor. Resim: Meta

Sondan ikinci sahnede, "Don't You (Forget About Me)" oynamaya devam ediyor ve reklamda, dört arkadaşın her biri yeni konumlarda, Quest 2 kulaklıklarıyla mutlu bir şekilde dans ettiği görülüyor. "Eski arkadaşlar. Yeni eğlence”, ekranda açılır. Hala Quest 2 ile donatılmış animatronik köpeğin şu anda kapalı olan uzay merkezinde ulumasıyla bitiyor.

Bu reklamın sonunda mutlu hissetmem gerekiyor mu? Animatronik köpeğin, uzay merkezi açılır açılmaz kulaklığını kopartacağı gerçeği, içimde bir boşluk hissetmeme neden oldu - ya da belki de sadece çok fazla okuyorum. Bu, Meta'nın yeniden inşa etmek istediği gerçek olabilir, ancak eğer bir şey varsa, bu reklamın dikkatleri daha da fazla üzerine çekmesi üzücü.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü