" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bütün derdimiz Ukrayna ile Rusya arasındaki sıkıntının giderilmesi” Çocuklarının gözü önünde eski eşi ve ailesine saldıran şahıs tutuklandı

Suriye’de Esed rejimi ve destekçilerinin saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek kamplara yerleşen aileler, yoksulluk ve kötü hava şartları karşısında büyük bir insanlık dramı yaşıyor.

Kar yağışı ve sonrasında dondurucu soğuk, İdlib ve çevresindeki bölgelerde yaşam şartlarını olumsuz etkilerken, zaman zaman şiddetini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce çadır yıkılarak kullanılmaz hale geliyor.

 

Yağışların ardından içerisi su ve çamur dolan çadırlarda yaşamak zorunda kalan aileler bir taraftan yoksullukla mücadele ederken bir taraftan da aşırı soğuk nedeniyle özellikle çocuklar donma tehlikesiyle karşı karşıya geliyor.

 

İdlib’de yaşanan insanlık dramına AK Parti İstanbul Kadın Kolları, sosyal medya hesaplarından çağrı yaparak, “Gelin, İdlibli çocukları birlikte ısıtalım!” kampanyası başlattılar.

 

 

“İdlib'te soğuk kış günlerinde yaşama mücadelesi veren çocuklar için birlik olma zamanı!

Kullanılmamış kışlık kıyafet ve battaniyeden oluşan yardımlarınızı, AK Parti İlçe

Başkanlıklarımıza bırakabilirsiniz.

Gelin, İdlibli çocukları birlikte ısıtalım!

#İyilikDaimaYolumuzOlsun ”

 

 

 

 

Kampanya vatandaşlar tarafından kısa sürede yoğun ilgi gördü.

 

 

Haberin Videosu : İdlibli çocukları birlikte ısıtalım! videojs.options.flash.swf = "files/player/video-js.swf";

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Boğaziçi Gündem

Haber Editörü