" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER 5 litrelik ayçiçek yağı 99 TL olan TMO’ya talep arttı Hisarcıklıoğlu: “Dünyada üyesine kefil olan tek kuruluşuz

Elektrik Destek Ücreti Nedir? Elektrik Faturası Desteği başvurusu nasıl yapılır?

 

 

Elektrik faturası desteği, dar gelirli aileler için bu yıl da geçerli olacak. Yaşlı aylığı, engelli bakım parası gibi desteklerden faydalanan vatandaşlar, elektrik faturası desteğinden de yararlanabilecek. Peki, elektrik faturası desteği ne kadar ödenecek? Elektrik Destek Ücreti Nedir? Elektrik Faturası Desteği başvurusu nasıl yapılır?

İşte, o detaylar…

 

Elektrik faturası desteği, engelli-yaşlı aylığı alanlar ile evde bakım yardımından faydalanan kişiler için yararlandırılabiliyor. Geçtiğimiz yıl üst limiti 137,33 lira olan destek tutarı 2022 yılında 206 liraya çıkarıldı. Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanmak için belirlenen şartları taşıyor olmak gerekiyor.

ELEKTRİK DESTEK ÜCRETİ NEDİR?

 

Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor. Evde Bakım Yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar destek veriliyor

 

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 

Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor.

 

Evde Bakım Yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar destek veriliyor. Destek almak isteyen kronik hastalar, bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Elektrik Tüketim Desteğinden faydalananlara, geçtiğimiz yıl, 2 buçuk milyar liradan fazla destek sağlandı.

 

ELEKTRİK DESTEĞİ NE KADAR?

Evde yaşayan kişi sayısı    Yardım Tutarı (TL)

1-2 kişi                                  103

3 kişi                                                 137,33

4 kişi                                      171,67

5 kişi.                                     206

Boğaziçi Gündem

Haber Editörü