" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Elon Musk'ın iki yıl içindeki ilk Starship güncellemesi önümüzdeki hafta Google, ucuz Windows dizüstü bilgisayarlarla savaşırken eğitim için onarılabilir Chromebook'ları öne çıkarıyor

Chrome, 2014'ten bu yana ilk kez logosunu değiştiriyor ve gerçekten gözlerini kısarsanız, aslında neyin farklı olduğunu görebilirsiniz. Google Chrome tasarımcısı Elvin Hu, Twitter'daki bir başlıkta logonun yeniden tasarımına ilk bakışın yanı sıra her zaman çok incelikli değişikliklerin ardındaki düşünce tarzını sunuyor.

Bazılarınız bugün Chrome'un Canary güncellemesinde yeni bir simge fark etmiş olabilir. Evet! Chrome'un marka simgelerini 8 yıldır ilk kez yeniliyoruz. Yeni simgeler yakında tüm cihazlarınızda görünmeye başlayacak. pic.twitter.com/aaaRRzFLI1

— Elvin (@elvin_not_11) 4 Şubat 2022

Her renk arasındaki sınırlara gölgeler eklemek yerine, esasen onları ekrandan “yükselten” kırmızı , sarı ve yeşil sadece düzdür. Ve Hu tarafından bahsedilmese de, ortadaki mavi daire daha büyük görünüyor ve ruhunuza daha da fazla bakıyor, ama belki bu sadece benim hayal gücüm.

Logodaki renkler daha canlı görünüyor (muhtemelen) tasarım ekibinin gölgelerden kurtulması nedeniyle), ancak Hu'nun Twitter ileti dizisini okumasaydım asla fark etmeyeceğim başka bir değişiklik daha var. Görünüşe göre Google'ın tasarım ekibi, "belirli yeşil ve kırmızı tonlarını yan yana koymanın hoş olmayan bir renk titreşimi yarattığını" keşfetti. Bunu düzeltmek ve simgeyi "daha erişilebilir" hale getirmek için, herhangi bir renk titreşimini önlemek için, insan gözünün bile göremediğine ikna olduğum çok ince geçişler kullanmaya karar verdiler.

Ana Chrome logosu,' Tüm sistemlerde aynı görünür

Ana Chrome logosu (web'e erişmek için bağlantı istasyonunuzdan / görev çubuğunuzdan tıkladığınız logo) tüm sistemlerde de aynı görünmeyecektir. ChromeOS'ta logo, diğer sistem simgelerini tamamlamak için daha renkli görünecek, macOS'ta ise logonun küçük bir gölgesi olacak ve bu, dock'tan "dışarı fırlıyor" gibi görünecek. Bu arada, Windows 10 ve 11 sürümü, diğer Windows simgelerinin stiline uyması için daha dramatik bir eğime sahiptir. Hu, Chrome Canary'yi (Chrome'un geliştirici sürümü) kullanırsanız yeni simgeyi şimdi görmeye başlayacağınızı, ancak önümüzdeki birkaç ay içinde diğer herkes için kullanıma sunulacağını söylüyor.

Ayrıca bazı simgeler de var. Chrome logosunun beta ve geliştirici sürümleri için yeni simgeler; en çarpıcı değişiklik, iOS'taki beta uygulaması için plan stili bir simgedir. Hu ayrıca, tasarım ekibinin her bir renk arasında sınır görevi gören beyaz bir çizgiyle denemeler yaptığını, ancak bunun genel simgeyi küçülttüğünü ve potansiyel olarak diğer Google uygulamaları arasında tanınmayı zorlaştırdığını tespit ettiğini belirtiyor.

Başlangıçta 2008'e kadar Chrome logosu giderek daha basit hale geldi. Parlak, üç boyutlu bir amblem olarak başlayan şey, 2 boyutlu modernite sembolüne indirgendi. Belki bir gün dileğimi yerine getirir ve neredeyse elle tutulur 2008 Chrome logosunun masaüstümü bir kez daha süslediğini görürüm. Ancak bugün değil.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü