Öncelikle depremin yaşanacağını öngördüğü halde sonuçlarını engelleyecek önlemleri almayan, depreme dayanıklı binaların üretilmesi ve depreme dayanıklı olmayan binaların dönüştürülmesi yükümlülüğünü yerine getirmeyen, insana ve doğaya değil ranta dayalı bir düzeni ısrarla savunan ve yerleştiren, kanun ve yönetmeliklere uygun olmayan yapıları imar barışı ile yasal statüye kavuşturan, insan hayatından önce karı önceleyen rant sistemi ve onun uygulayıcısı olan AKP iktidarıdır.

Tüm kararların tek bir adamdan çıktığı tek adam rejiminin acizlik içinde nasıl çırpındığını gördük. Depremden kaynaklı on binlerce ölümü, yıkımı kader planı olarak gören bir iktidar aklı üzerimize kâbus gibi çöktü. Bilim insanlarının uyarıları dikkate almak yerine, müteahhitlere sınırsız kaynak ve imkân sağlayan beton zihniyetli iktidar bu depremin siyasi sorumlusudur. Bu yüzden, yitirdiğimiz canların kanı iktidarın ellerindedir.

Biz bu yaşanan felaketin sorumlularından hesap sormak için üzerimize düşen sorumlulukları sonuna kadar yerine getirmeye hazırız. Birkaç müteahhidi günah keçisi gösterip peşlerine düşenler sorumluluktan kaçamayacak! Yaşanan felaketin gerçek sorumlusu insan hayatından önce karı önceleyen AKP iktidarıdır

Hükümet sözcüsü şu an müsait ortam yok ama ortam bir durulsun eleştirenlerin icabına o zaman bakacağız diyor alttan alta. Böyle söyleyince insanların deprem öncesinde ve sonrasındaki ihmalleri eleştirmeyi bırakacağını bekliyorsa eğer, böyle bir şey olmayacak. Zira şu anki gündem ne siyasi bir kriz ne de sosyal bir kutuplaşma. AKP’nin kurduğu tek adam rejiminin yüzünden bir doğal afetin felakete dönüşmesinden ötürü alınabilecek maksimum hasarı aldık.

Ömer çeliğe sesleniyorum; enkaz altında can veren binlerce insanımızın isimlerini bir deftere not edin ve her vesile ile açıp sık sık okuyun. Seçilmişleri, atanmışları ve bürokratları tek adam düzeninin iş işbirlikçilerini eleştirmek devleti eleştirmek değildir. Artık şunu anlayın siz devlet değilsiniz siz halkın seçip iktidara getirdiği ve ilk seçimde iktidardan almak için sabırsızlandığı hükümetsiniz.

Ömer Çelik Acılı insanlardan kontrollü tepkiler bekleme lüksün de yok hakkında.

Ölüsüne, dirisine ulaşamamış insanlardan ne kadar ‘’iyi iş’’ çıkardığınıza dair methiyeler beklemeyin korunaklı saraylarınızda.

Binlerce insan enkaz altında hâlâ. Onların yakınlarından en ufak bir eleştiriye dahi tahammül edemiyorlar.

Bu keşmekeşin acıların içinde güç ve ikbal arıyorlar.

Gerçek kahramanların görünmez olduğunu bilmiyorlar.

Kimi kurtulanlara ilahi bir değer biçerken on binlerce ölüyü itibarsızlaştırdıklarını görmüyorlar.

Susun artık…!

İnsanlar inemiyorlar acılarına.

Acılarına sarılamıyorlar.

Ve acılı insanlara parmak sallıyorlar.

Kimse merak etmesin adaletin kantarı bir gün sizi not ettiklerinizle tartmak için çalacak kapılarınızı ne kadar erteleseniz de bundan kaçış yok..!

Beceriksiz, akıl dışı, rantçı, hırslarınız la beslediğiniz sisteminiz tüm camilerden okutsa da vatandaşın salasını.                     

İnsanlarımıza çok gördünüz bir musalla taşını.