IĞDIR KARAKOYUNLU'DA CHPLİ İLÇE BAŞKANINDAN AK PARTİLİ ADAYA 480 OY SÖZÜ

Türkiye'nin küresel ölçekte iş yapan firmaları arasında yer alan Alagöz Holding'in başkanı Cantürk Alagüz, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, memleketi Iğdır'dan AK Parti 1. sıra milletvekili adayı oldu. Siyaset kariyeri adaylıkla başlayan Alagöz, memleketi Iğdır'da seçim çalışmalarına başladı.

Oluşturduğu program kapsamında, Iğdır'ın sokaklarını, caddelerini, ev ve işyerlerini gezerek, kendisini, projelerini anlatarak oy isteyen Alagöz, kampanya çalışmaları sırasında dünya siyaset tarihine geçecek bir olay yaşadı.

Alagöz 19 Nisan 2023 tarihinde Iğdır'ın Karakoyunlu beldesine bir seçim çalışması gezisi düzenledi. Gezi sırasında vatandaşlardan oy isteyen, vatandaşların istek ve taleplerini not alan Alagöz, o zamana kadar tanımadığı Cafer Dalga ile karşılaştı. Cafer Dalga'nın oyuna talip oldu.

Cafer Dalga'nın, o karşılaşmada sarfettiği sözler olay oldu. Dalga şu ifadeleri kullandı: "Eğer Karakoyunlu'ya iki tane sondaj vurdunuz mu sade şahsım size, 480 oy getireceğim. Sade şahsım getireceğim ha. Sade şahsım bak, CHP ilçe başkanıyım, sadece milletvekilliği için bu Karakoyunlu'da 540 veya 480 oy size namus borcum olsun. Hoşçakalın bir cenazemiz var oraya gidiyorum."

CHP'NİN TEMEL İLKELERİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ GÖREVDEN ALINDI

Dalga'nın bu samimi talebi karşısında Alagöz; "Oyun senindir. Sondaj benim görevimdir. Yarın hallediyorum." cevabını verdi.

İkili arasındaki diyalog, yerel medya organlarında yayınlanınca CHP Iğdır İl Örgütü harekete geçti. Cafer Dalga'yı görevden aldı. CHP İl Başkanı Ünsal Baysal: "AKP milletvekili adayının Karakoyunlu ilçemizi ziyareti esnasında, CHP Karakoyunlu İlçe Başkanı partimizin temel ilkelerine aykırı açıklamalarda bulunmuştur. Yerel basına yansıyan görüntülerde de görüleceği üzere söz konusu şahsın talihsiz açıklamaları sadece kendisini bağlamaktadır. Bu sebeple parti tüzüğümüzün ilgili maddelerine dayanaraktan İl Yönetim Kurulunun kararı ile Karakoyunlu İlçe Başkanı görevinden alınmıştır." ifadeleriyle Cafer Dalga'yı görevden aldıklarını duyurdu.

Görevden alınan CHP ilçe başkanın, hangi ifadeleri nedeniyle CHP parti ilkelerine aykırı davrandığı, görevden alma kararının dayandırıldığı parti tüzüğü maddesinin ne olduğu merak ve tartışma konusu oldu.

SÖZÜNÜ TUTARSA CHP SIFIRIN ALTINDA KALABİLİR

Görevden alındıktan sonra bir açıklama yapan Cafer Dalga: "Ben seçmenlerimin, ilçemin sorununu dile getirerek, bu kişinin milletvekili adayı olması dışında mütevazi bir iş indamı olmasından dolayı istekte bulundum. Bunun partizanlık ya da başka bir yerlere çekilmesinden rahatsız olduğumdan dolayı böyle bir açıklamaya ihtiyaç duydum. Ben seçmenlerimin istekleri yerine gelsin diye o arzuda bulunmuştum. O yardımı yapan kişiye teşekkür ederim."

Iğdır Karakoyunlu ilçesinde, 24 Haziran 2018 seçimlerinde kullanılan toplam oy sayısı: 6731. CHP'nin aldığı oy oranı %2,04. Bu oran yaklaşık 134 oya karşılık geliyor. 134 oy alan CHP'nin görevden alınan ilçe başkanının 480 oy vaadi tutarlı bulunmasa da, etkisinin görülmesi için sandık sonuçları bekleniyor.