" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Biyonik gözleri modası geçmiş hastalarla ilgili bu distopik hikayeyi okuyun The Last of Us HBO şovu bu yıl çıkmayacak

CD Projekt Red'in (CDPR) gazileri, Rebel Wolves adında yeni bir stüdyo kuruyor ve Çarşamba günü yeni girişimle ilgili ilk ayrıntıları paylaştılar. CDPR'nin The Witcher 3: Wild Hunt hayranları, Rebel Wolves'un ilk oyununun, hit unvanın manevi bir halefi olabileceğini duymaktan memnun olabilir.

Kurucu ortak Konrad Tomaszkiewicz, The Verge'e gönderdiği bir e-postada, oyunu "karanlık bir fantezi, hikaye odaklı açık dünya AAA RPG" olarak tanımladı ve Rebel Wolves kurucu ortağının yeni bir franchise'ına dayanıyor ve The Witcher 3 ve Cyberpunk 2077'de de çalışmış olan anlatı yönetmeni Jakub Szamałek. Tomaszkiewicz, "Genel olarak oyun The Witcher 3'ün Blood and Wine genişlemesine benzer bir kapsama sahip olacak ancak çok daha doğrusal olmayacak" dedi. Rebel Wolves, PC, PS5 ve Xbox Series X / S'de yayınlamayı planlıyor.

Rebel Wolves, sektörün deneyimli isimleri tarafından kurulan birçok yeni stüdyodan biri

Rebel Wolves, yakın zamanda piyasaya sürülen birçok yeni stüdyodan biri. Jade Raymond's Haven ve eski BioWare GM Casey Hudson's Humanoid Studios sadece iki örnektir. Ancak, Rebel Wolves hala ilk günlerinde - Tomaszkiewicz, stüdyonun bu ilk oyun için 2025 çıkış tarihi hedeflediğini söyledi - ve şirket bir basın açıklamasında "önümüzdeki aylarda" rolleri doldurmak için işe alacağını söyledi. Tomaszkiewicz, hedefin "yaklaşık 80 kişilik bir kapasiteye sahip orta büyüklükte bir stüdyo yaratmak" olduğunu söyledi. Rebel Wolves'u "tek başıma" finanse ediyor ve stüdyo "bu yolculukta iş ortakları arıyor".

Cyberpunk 2077'nin yapım başkanı ve ikincil oyun direktörü olan Tomaszkiewicz, Bloomberg'in haberine göre meslektaşlarına zorbalık yapmakla suçlandığı Mayıs ayında CDPR'den ayrıldı. CDPR, Tomaszkiewicz aleyhindeki iddiaları araştırmıştı ve Bloomberg tarafından görüntülenen bir mesajda, bir komisyonun kendisini suçsuz bulduğunu söyledi. Bir bütün olarak CDPR, özellikle bir sözü tutmadıktan ve Cyberpunk 2077'de oyunun feci lansmanını önlemek için hala yeterli olmayan bir krizi gerektirdikten sonra, işçilere yönelik muamelesi için önemli bir incelemeye tabi tutuldu.

CDPR o zamandan beri oyun yapma şeklini değiştirmek için bir yeniden yapılanma duyurdu ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi taahhüt etti ve Rebel Wolves benzer şekilde daha sağlıklı bir ekip ortamını teşvik ediyor. Basın açıklamasına göre, stüdyo "ekibi her zaman ilk sıraya koyma misyonuyla birleşmiştir."

"Stüdyomuzda önemli kararlar şeffaf bir şekilde alınacaktır"

Tomaszkiewicz The e-postasında ayrıntılı olarak açıkladı. sınır. İnsanların birbirini desteklediği ve birbirinin büyümesine yardımcı olduğu, her sesin önemli olduğu bir yer yaratmak istiyoruz” dedi. "Stüdyomuzda önemli kararlar şeffaf bir şekilde alınacak ve her geliştirici, sadece hiç konuşmadıkları efsanevi bir menajerin vizyonunu uygulamak yerine, oyun üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olacak."

Tomaszkiewicz ayrıca crunch'a da değindi ve bunu asla yapmamayı açıkça taahhüt etmese de, mümkün olduğunca kaçınmak istiyormuş gibi görünüyor. “Doğru planlama ve kapsamla [crunch] olmadan harika oyunlar yapabileceğinizi düşünüyorum” dedi. “[A] Rebel Wolves'ta liderlik, diğer geliştiricilerle birlikte siperlerde çalışacak ve uygun bir iş / yaşam dengesi sağladığımızdan emin olmak ortak çıkarımızadır. Oyun yapmak zorlu bir iştir ama aynı zamanda eğlenceli de olmalı, sizi yoran bir şey değil."

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü