" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Garmin'in Epix 2 çoklu spor saati bana dokunmatik ekran dönüştürme yaptı Google'ın Workspace için "akıllı tuval" vizyonu, Dokümanlar'a sayfasız bir arayüz getiriyor

Çok sporlu akıllı saatler, antrenman veya açık hava etkinliği için en iyi seçenek olsa da, genellikle onları kullanmaktan hoşlanmam. Ben küçük bilekleri olan küçük bir insanım ve sağlam spor saatleri hantal devler olma eğilimindedir. Ceket kollarına takılıyor, cildimi tahriş ediyor ve antrenman sırasında dikkatimi dağıtıyorlar. Onları sökmek için gecenin bir yarısı uyandım ve kötü uyumlar hatalı verilere yol açtığı için testleri yeniden yapmak zorunda kaldım. Bu nedenle, şaşırtıcı derecede giyilebilir $899.99 Garmin Fenix ​​7S Sapphire Solar'ı test ederken bu sorunlar buharlaşıp uçup gittiğinde gerçekten şaşırdım. Tüm akıllı saatler birden fazla boyutta gelseydi, belki de insanlar gerçekten sevdiklerini bulmakta daha kolay olurdu.

Uygunluk, akıllı saat seçerken göz ardı edilen bir faktördür. Özelliklere, estetiğe ve performansa dalıp gitmek kolay (ve daha eğlenceli). Garmin, her ürün grubu için çok sayıda seçenek sunan birkaç şirketten biri olarak öne çıkıyor. Cidden, Fenix ​​7 serisinde 16 saat var. 7S, 42 mm ile en küçüğüdür, 7 47 mm ve 7X, 51 mm'dir. Fenix ​​7 serisi sadece üç boyutta gelmekle kalmaz, aynı zamanda daha kaliteli malzemelerle standart, Solar veya Sapphire Solar versiyonlarını da seçebilirsiniz.

En rahat olacak saati seçtim.

Garmin Fenix ​​7S incelememiz Verge Skor 10 üzerinden 8 İyi Şeyler Uzun pil ömrü (solar şarj da!) Dokunmatik ekran menülerde gezinmeyi kolaylaştırır Gerçek zamanlı dayanıklılık aracı mükemmeldir Birden fazla boyut ve stil seçeneği

Kötü Şeyler Cüzdanınızı RIP yapın Ekran loş  Eksik yeni el feneri özelliği (7X'e özel)

899,99 $'a Garmin Buy'dan 899,99 $'a Amazon'dan satın alın

Bu çok kolay görünebilir, ancak her zaman yapabileceğim bir seçim değildir. Çoğu giyilebilir cihaz üreticisi, tek beden herkese uyan yaklaşımı tercih ediyor. Ayrıca, şirketler bazen daha şık bir tasarım lehine daha küçük modellerdeki özellikleri hariç tutar. Garmin'in Fenix ​​7 saatleri için sunduğu her yeni özelliği test etmek isteseydim, devasa 7X'i seçmem gerekirdi. Yeni yerleşik el fenerine sahip olan tek kişi o. Daha önce bu boyutla güreştim. Son nesil Fenix ​​saatleriyle 51 mm Fenix ​​6X Pro'yu yalnızca yeni solar şarjı denemek için test ettim. En iyi deneyim değildi.

7S'nin daha küçük boyutu, günlük hayatımda büyük bir fark yarattı. Kollarıma takılmadı veya antrenmanlar sırasında dikkatimi dağıtmadı. Bütün gece rahatça giyebildim ve tasarım gözlerimi kanatmadı. Yaklaşık bir hafta boyunca, daha büyük 47 mm Polar Grit X Pro ile aynı anda test ettim ve bu bir yarışma değildi. 7S giymek çok daha hoştu.

İnceleme birimim daha pahalı Solar Sapphire sürümüydü. Teorik olarak safir cam ekran ve titanyum kasa sayesinde daha dayanıklı ve hafif olması gerekiyor. Gerçekte, karışık bir çanta. 7S Sapphire Solar, 58 gramda hafiftir, ancak paslanmaz çelik standart ve güneş enerjisi versiyonları sadece 5 gram daha ağırdır. Ayrıca kasayı düşürdüğüm veya kazayla sert yüzeylere sürttüğüm zamandan beri kasada birkaç çentik ve çizik var. Küçükler, ancak yine de 900 dolarlık sağlam bir cihazda olmasını istediğim bir şey değil.

7S'nin ne kadar rahat olduğundan memnun olsam da, bir fitness için ne kadar nadir olduğu da beni şaşırttı. Bu kadar çok özelliğe sahip olmak için bu boyutu izleyin.

Ayrıca, size bir şey olması durumunda acil durumda aranacak kişileri aramak için eşleştirilmiş bir telefonla çalışan Garmin'in Olay Algılama gibi güvenlik özelliklerine de sahip olursunuz. Topografik haritalar önceden yüklenmiş olarak gelir. Bu boyuttaki bir fitness saatinin bu kadar çok özelliğe sahip olmasının ne kadar nadir olduğunu görünce çok şaşırdım

Garmin de son zamanlarda saatlerinin akıllı özelliklerini güçlendiriyor. 7S, Garmin Pay'i, alarmları, zamanlayıcıları, yerleşik müzik depolamayı, Spotify dahil müzik uygulamaları desteğini ve Garmin Connect IQ mağazası aracılığıyla daha iyi saat yüzlerini destekler. Bununla birlikte, bazı sınırlamalar bekleyin. Örneğin, LTE bağlantısı, sesli asistan veya bilekten arama alma olanağınız olmayacak. (Bu, Garmin'in bu özellikleri diğer akıllı saatlerde tanıtmasına rağmen). En önemlisi, Fenix ​​7S bir dokunmatik ekran ekler.

Epix 2'nin (sağda) doğrudan güneş ışığında ne kadar parlak olduğunu görebilirsiniz Fotoğraf Victoria Song / The Verge ve Fotoğraf Thomas Ricker / The Verge

Dokunmatik ekranlar fitness meraklıları arasında ayrımcıdır.

(Ayrıca, hangi düğmenin ne yaptığını ezberlemeniz gerekmez!) Ancak su altında güvenilir bir şekilde çalışmazlar ve ter veya eldivenle kolayca engellenirler. Endişelenmeyin, Garmin 7S'de fiziksel düğmelere sahip olduğundan hibrit bir yaklaşım seçti. Ayrıca yanlışlıkla basılmasını önlemek için düğme koruyucuları gibi zarif süslemeler de vardır. Ayrıca, bir egzersiz sırasında dokunmatik ekranı ayarlar menüsünden kolayca devre dışı bırakabilirsiniz.

Ancak, Venu 2 Plus ve diğer OLED akıllı saatleri kullanan Fenix ​​7S'nin transflektif ekranı gözleri yoruyor. Bu, Garmin Epix 2 incelemesinde konuya giren meslektaşım Thomas Ricker tarafından paylaşılan bir duygu. Yansıtıcı ekran, hava aydınlık ve güneşli olduğunda ve hatta bulutlu günlerde bile iyidir. Geceleri koşmak için bir arka ışık da var. İç mekan kullanımı için çok loş ve kabul edelim, çoğumuz çalışma saatlerimizi şüpheli aydınlatmada bir masanın üzerine eğilerek geçiriyoruz. Ekrandan nefret ettiğimden değil - OLED sadece daha iyi.

Thomas, incelemesinde Epix'in OLED ekranı için gerçekten güçlü bir kanıt sunuyor, öyle ki test ünitemi beklerken FOMO'yu hissettim modeli gelmesi. Bununla birlikte, konu pil ömrü olduğunda Fenix ​​7S hala üstündür.

Ve bu, eğitimimi güçlendirirken. Haftada 3-5 saat GPS koşusu ve birkaç saat koşu bandı yürüyüşü, yoga ve kuvvet antrenmanından bahsediyoruz. Dokunmatik ekranlar ve düğmeler bir arada bulunabilir. Düğme korumasını başlat/durdur düğmesinde görebilirsiniz. Solar şarj çerçevesini de görebilirsiniz.

Pil ömrü her zaman kişisel kullanıma bağlıdır, ancak bu durumda ne kadar güneş aldığınıza da bağlıdır. Garmin, Fenix ​​7 serisinin önceki nesle göre yüzde 54 daha fazla güneş yüzey alanına sahip olduğunu söylüyor. Ekrana gözlerinizi kısarsanız, kenarda çerçeve gibi ince bir şerit görebilirsiniz. (Ama aslında bir şey yapan bir şey.) Bulutlu bir ay oldu ve kış, daha az güneş ışığı saatleri anlamına geliyor, bu yüzden genel olarak fazla bir etki görmedim. Ancak, uzun koşuların o kadar fazla pil tüketmediğini fark ettim. Gölgeli bir öğleden sonra bir saatlik 10K sadece yüzde 4 yemek yedi. Ayrıca yüzde 15 pil ile 45 dakikalık bir koşu daha yapmama izin verdi.

Haftalık uzun koşumu yaparken, bir yolculuğa çıkan huysuz bir çocuğa dönüşüyorum. Her iki kilometrede bir bileğime bakıyorum, "Daha ne kadar? Ne kadar uzakta? Bu hızı sürdürebilir miyim yoksa enerjimi korumalı mıyım?” Gerçek zamanlı dayanıklılık aracı, bu soruları yanıtlamada çok yardımcı oluyor. Garmin Connect uygulamasında bir VO2 Max puanı oluşturduğunuzda, mevcut efor seviyenize bağlı olarak potansiyel dayanıklılığınız ve gerçek dayanıklılığınız hakkında okumalar alacaksınız.

İlk yarı maratonum için antrenman yapıyorum ve 10K koşma konusunda çok fazla deneyimim olmasına rağmen 2021'in çoğunu ya sakatlanarak ya da 5K zamanlarımı geliştirerek geçirdim. Tempo, bazı koşuculara sezgisel olarak gelir, ama ben onlardan biri değilim. Her zaman kapıdan çok hızlı çıkıyorum. Kilometremi ve dayanıklılığımı yeniden inşa ederken bunu yapmama yardım ettiği için yeni dayanıklılık aracına gerçekten teşekkür ediyorum. Ayrıca önceki koşuları gözden geçirmek için de iyiydi - hangi noktada yorulduğumu ve gelecekteki koşular için nerede gelişebileceğimi kolayca görebiliyordum. O kadar hızlı ve acısız bir şekilde geliştim ki buna inanmakta güçlük çekiyorum.

Gerçek zamanlı dayanıklılık aracını seviyorum

Eğitim sırasında takdir ettiğim bir başka şey de Fenix'in ne kadar hızlı olduğuydu. 7S bir GPS sinyali bulabilir.

Ana uydu sistemlerini zaten destekliyordu, ancak L5 sivil kullanım için ayrılmış üç "modernize" GPS sinyalinden biridir. İşin özü, zor alanlarda daha iyi doğruluk elde etmenizdir. Hem su hem de yüksek binaların yakınında yaşıyorum ve test ettiğim bazı akıllı saatler, koşuları doğru bir şekilde kaydetmek için mücadele ediyor. (Birkaç kişi beni bir nehrin ortasında koşturdu...) Fenix ​​7S değil. Bu bebek beni hiçbir zaman soğukta titreyerek, boş bir gökyüzü parçası ararken bırakmadı.

Mesafe takibi için, Fenix ​​​​7S, Runkeeper uygulaması ve Apple Watch Series 7 ile karşılaştırıldığında tutarlıydı. Runkeeper'da kaydedilen üç adet birbirinin aynısı 4 millik koşu yaptım. Fenix ​​7S 4.03, 4 ve 4.02 mil kaydetti. Apple Watch 3,98, 3,99 ve 4 mil kaydetti. Polar H10 göğüs kemeri ve Apple Watch Series 7 ile anlık kontroller sırasında kalp atış hızı her zaman 5 bpm içindeydi. Koşu saatinde tutarlılık? Onu görmeyi seviyorsunuz.

Fitness ölçümleri yerindeyken, uyku takibi ve kan oksijeniyle ilgili birkaç hıçkırık yaşadım.Örneğin, bir gece saat 4'e kadar kitap okuyorum. Fenix ​​7S bu süreyi yanlış bir şekilde hafif uyku olarak kaydederken, uyku kalitemi düşük olarak değerlendirdi ve ertesi gün sakinleşmemi önerdi. Bu arada, diğer uyku izleyicilere kıyasla rutin olarak anormal derecede düşük kan oksijen seviyelerim var. Normalde yüzde 97 ile 99 arasında bir yerdeyim. Fenix ​​7S bana yüzde 91 ile 93 arasında bir yerde sahip. Bu, test ettiğim tüm Garmin saatleri için geçerli, bu yüzden onların özel algoritması olduğuna inanmaya meyilliyim.

Benzer şekilde Fenix ​​7S'nin diğer kusurları da Garmin'in tüm saatlerinde paylaşılıyor. Uygulama hala kötü organize edilmiş. Üçüncü taraf müzik uygulamaları eklemek zahmetlidir çünkü Connect IQ mağazasından geçmeniz gerekir. Ayarları düzenlemek, uygulama menüleri arasında sıkıcı bir yolculuktur. Ayrıca oraya buraya saklanmış o kadar çok özellik ve ölçü var ki, hepsini kapsayacak şekilde Moby Dick uzunluğunda bir inceleme yazmam gerekecek. Muhtemelen yüzde 95'inin orada olduğunu bilmeyeceksiniz. Bu nedenle, saat son derece özelleştirilebilir olsa da, onu istediğiniz gibi elde etmek zor bir iş.

Fenix ​​7S'nin ve diğer tüm Fenix ​​​​7 saatlerinin en kötü yanı fiyatıdır

Ama en kötüsü Fenix ​​7S ve diğer tüm Fenix ​​7 saatleri hakkında fiyattır.

Daha büyük 7X 799,99 dolardan başlar ve 999,99 dolara kadar çıkar. Bu, çok sporlu fitness saatleri için tipiktir, ancak bu fiyatlara bir dizüstü bilgisayar satın alabilirsiniz. Bu alanda yeniyseniz, çıkartma şoku daha kötüdür, ancak Fenix ​​serisi, zaten açık hava meraklıları olan insanlar içindir. Bu sen değilsen, orada birkaç daha ucuz alternatif olduğuna söz veriyorum. Epix - ve diğer amiral gemisi fitness saatleri - daha küçük boyutlarda gelmeye başlamadıkça, daha sönük ekrandan memnunum. (Gerçekten bir OLED istiyorsanız, daha küçük 43 mm Venu 2 Plus 449,99 ABD doları karşılığında mükemmel bir alternatiftir.)

Aslında, diğer birinci sınıf, birinci sınıf amiral gemisi fitness'ı düşünerek beynimi harap ettim. 7S ile rekabet edebilecek 42 mm'nin altındaki saatler. Son nesil Fenix ​​6S ile geldim. Seçeneklerimin ne kadar sınırlı olduğu konusunda şaşkınım. Belki bir gün konfor, stil ve özellikler arasında seçim yapmak zorunda kalmam. O zamana kadar Fenix ​​7S'yi soğuk, ölü parmaklarımdan ayırabilirsin.

Victoria Song / The Verge'den Fotoğraf

Devam Etmeyi Kabul Et: Garmin Fenix ​​7S

Artık her akıllı cihaz kabul etmenizi gerektiriyor kullanmadan önce bir dizi şart ve koşula - kimsenin okumadığı sözleşmelere. Bu anlaşmaların her birini tek tek okuyup analiz etmemiz mümkün değil. Ancak cihazları incelemek için tam olarak kaç kez "kabul et" düğmesine basmanız gerektiğini saymaya başlayacağız, çünkü bunlar çoğu kişinin okumadığı ve kesinlikle pazarlık yapamayacağı sözleşmelerdir.

Garmin Fenix ​​7S'yi kullanmak için onu bir iPhone veya Android akıllı telefonla eşleştirmeniz gerekir.

Uygulamayı kullanmak için bir Garmin Connect hesabı da oluşturmalısınız.

Garmin Fenix ​​​​7S'yi kurarak şunları kabul etmiş olursunuz:

Garmin'in Son Kullanıcı Lisans sözleşmesi Garmin'in Gizlilik Politikası Garmin'in Güvenlik Politikası

Garmin'in tüm gizlilik ve yasal politikaları, Garmin Connect uygulamasında mevcuttur. Ayrıca Garmin Connect uygulamasına Bluetooth, takvim, konum ve bildirimler için belirli telefon izinleri vermelisiniz. Ek olarak, LiveTrack gibi isteğe bağlı güvenlik özellikleri de bir son kullanıcı lisans sözleşmesiyle birlikte gelir. Garmin's Insights'a katılmak istiyorsanız, sağlık verilerinizi şirketle paylaşmayı da kabul etmeniz gerekir. Garmin aktivite verilerinizi Strava veya Apple HealthKit gibi diğer hizmetlerle entegre etmek, bu bireysel şartları ve politikaları kabul etmenizi de gerektirir.

Nihai Tally: Telefonunuz ne gerektiriyorsa, ayrıca üç zorunlu Garmin politikası ve dört telefon akıllı özellikler için izinler. İsteğe bağlı sağlık ve güvenlik özellikleri için ek politikalar vardır.

. Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü