" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Android 13 önizlemesi, Pixel telefonların uygulamaları PC'nize nasıl aktarabileceğini gösteriyor Instagram Hikayeleri beğeni alıyor, böylece DM göndermeden yanıt verebilirsiniz

GSYİH cebi ve oyun odaklı halefleri dışında artık çok fazla ultra taşınabilir el bilgisayarı yok. Tabletler, akıllı telefonlar ve hatta bir dizüstü bilgisayar sahibi olmanın pazarlanabilir ihtiyaçlarını azaltan Steam Deck gibi el bilgisayarları ile, mini dizüstü bilgisayarlar için geleneksel bir bilgisayarın eğlenceli boyutlu bir sürümüne sahip olmanın basit keyfinin ötesinde fazla yer yoktur.

Ancak bu, DIY'ci Penk Chen'in, mekanik klavyeli, retro-fütüristik ultra taşınabilir bir dizüstü bilgisayar olan Penkesu adlı kendi el bilgisayarını oluşturmasını engellemiyor. 90'larda çalışan bir bilimkurgu filmi pervanesi veya 2002'de bir R&B; video kurgu cihazı olarak var olabilirdi.

Hacker sesi: pic.twitter.com/CA7jxTMnhe'deyim

— Penk Chen (@penk) 13 Şubat 2022

Penkesu davası 3D baskı kullanılarak oluşturuldu Game Boy Advance SP için tasarlanmış menteşelerle eşleştirilmiş parçalar. Kapaklı kapağa, HDMI sinyalini tabanda bir Raspberry Pi Zero 2 W'ye taşıyan bir şerit kabloyla menteşe üzerinden bağlanan geniş bir 400 x 1.280 7,9 inç kapasitif dokunmatik ekran takılı.

Ardından bir Şarjlı USB arabirimi ve ayrıca bir Li-ion pil, Chen'in minimum miktarda elektronik kullanma hedefini izleyerek ana bilgisayar bileşenlerini tamamlıyor. Penkesu için geriye kalan tek şey, düşük profilli Kailh Choc V1 anahtarları, düşük profilli tuş başlıkları ve elektroniklerin geri kalanından oluşan bir Arduino denetleyicisinden oluşan klavyedir.

Penkesu Görüntüsünün iç kısımları: GitHub aracılığıyla Penk Chen

Sonuç, bana şunu hatırlatan gösterişli bir el bilgisayarı. ARM destekli bir bilgisayarı barındıran, ancak bir ekranı olan Raspberry Pi 400 kompakt klavye.

Bu, hayatta kalan kıyamet olduğu için gördüğümüz ilk retro-tastik Raspberry Pi dizüstü bilgisayar değil. Raspberry Pi siber güverte bilgisayarı. Penkesu gibi mekanik klavyesi de var. Ancak, kompakt bir tasarım yerine, siber güvertenin bileşenleri, suya dayanıklı, sağlam bir pelikan kamera kasasına sarılmıştır.

Küçük dizüstü bilgisayar tasarımları aşamalardan geçmiştir; çeşitli noktalarda üreticiler, kompakt ve uygun fiyatlı internet odaklı netbook'lar oluşturmak için yarıştı veya Intel'in Ultrabook'larla MacBook Air'deki savaşına katıldı. Ancak, son derece arzu edilen kavrama tarzı Sony VAIO P gibi avuçiçi bilgisayarlar asla tam olarak yakalayamazdı. VAIO P söz konusu olduğunda bunun nedeni, yavaş Intel Atom işlemcisi, tek 8 inç 1600 x 786 çözünürlüklü ekranı ve yaklaşık 900 ABD doları fiyat etiketi nedeniyle çok kullanışlı olmamasıydı.

Üreticiler yeniden Sony VAIO P gibi kompakt bilgisayarlar yapsalar harika olurdu.

Ancak VIAO P'nin form faktörünü sevdiyseniz ve bir Raspberry Pi için bir kullanım durumunuz varsa, o zaman bu havalı retro el bilgisayarı belki de sizin için bir şeydir. Bir tane oluşturmak için bir neden bulamıyorsanız, bunun bilgisayar korsanları için mükemmel bir bilgisayar olabileceğini unutmayın.

Projeyi üstlenmeyi düşünüyorsanız, Penk Chen size tüm bilgileri gönderdi. 3B yazdırılabilir STL dosyaları da dahil olmak üzere GitHub'a ihtiyacınız var. Ve evet, bir Matrix duvar kağıdı eklemek bu cihazda gerçekten zevkli olacak.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü