" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Bu kendin yap ultra kompakt bilgisayarın mekanik bir klavyesi vardır Instagram Hikayeleri beğeni alıyor, böylece DM göndermeden yanıt verebilirsiniz

Google'ın Ocak ayı özeti, Android ve Chrome OS deneyimini, Android telefonunuzdaki bir mesajlaşma uygulamasını Chromebook'unuzda yansıtacak bir özellik de dahil olmak üzere, Apple'ın ekosistem entegrasyonlarıyla uyumlu hale getirmeye çalışmak için 2022 harcama planlarını ortaya koydu. Yakın zamanda yayınlanan Android 13 geliştirici önizlemesinde biraz araştırma yapan 9to5Google sayesinde, bu özelliğin nasıl görüneceğine erkenden bakabiliriz.

Google, yansıtma özelliğini ilk olarak Ocak ayında açıkladı. Resim: Google

9to5Google'ın bulduklarına göre, Google'ın temel olarak bilgisayarınıza akış uygulamalarını etkinleştireceği anlaşılıyor. 9to5Google, hem Chrome OS'de hem de Windows 11'de yer alan web uygulamasını kullandığını söylediğinden, özellik Chrome OS olmayan bilgisayarlarda da çalışabilir.

9to5Google'a göre özellik şu şekilde çalışır. :

Pixel'iniz, telefonunuzun dikey ekranını yansıtmak yerine dizüstü bilgisayarınıza veya masaüstünüze aktarılan tamamen ayrı bir sanal ekran oluşturur. Bu ikinci ekran, mesajlaşma uygulamalarınızın görüneceği yerdir. Bu, telefonunuzun ana ekranında çalışan herhangi bir uygulamayı kesintiye uğratmadan dizüstü bilgisayarınızda/masaüstünüzde bir uygulamanın açık olmasını sağlayabileceğiniz anlamına gelir.

Ve bu sadece mesajlaşma değil, görünüşe göre şunları yapabileceksiniz. telefonunuzun herhangi bir uygulamasını açın:

Sol altta, tıklandığında telefonunuzda yüklü olan uygulamaların tam listesini gösteren bir menü düğmesi vardır. Bu menü ile sadece mesajlaşma uygulamalarını değil, telefonunuzdaki herhangi bir uygulamayı başlatabilirsiniz. Aslında, telefonunuzun tamamına Pixel'in cihazlar arası akışıyla erişilebilir.

9to5Google'ın makalesinde, bu uygulamanın neler yapabileceğini gösteren harika bir iş çıkaran bazı videolar ve ekran görüntüleri var. Hareket halindeyken görmek için hikayeye göz atmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

İşte Twitter'da uygulama akışını gösteren bir 9to5Google videosundan bir ekran görüntüsü . Resim: 9to5Google

9to5Google ayrıca Chrome OS'de cihazlar arası akışı etkinleştirdi, ancak yayının yalnızca bir mesajlaşma uygulamasını çalıştırabildiği görülüyor.

Geliştirme sürecindeki tüm özelliklerde olduğu gibi, 9to5Google'ın bulduklarının genel kullanıma sunulmadan önce değişme olasılığı her zaman vardır. Ve henüz ilk Android 13 geliştirici önizlemesini henüz aldığımız göz önüne alındığında, bu özellikler kullanılabilir olduğunda veya kullanıma sunulduğunda kesinlikle her şeyin çok daha farklı görünmesi veya işlev görmesi olasılığı var. Yine de 9to5Google'ın buldukları oldukça umut verici görünüyor.

Google, bir yorum isteğine hemen yanıt vermedi.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü