" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Ford'un mobil uygulama güncellemesi, yeni sürücüsüz park etme özelliklerine dair ipuçları veriyor YouTube baş ürün sorumlusu Neal Mohan ile bu yıl gelecek yeni özellikler hakkında bir sohbet

Apple, bazı Mac kullanıcılarının macOS 12.2'ye yükseltmesinden bu yana yaşadığı pil tüketimi sorunlarını çözmek için bir güncelleme yayınladı. Yeni sürüm 12.2.1 için sürüm notları, "Bluetooth çevre birimlerine bağlandığında uyku sırasında pilin bitmesine neden olabilecek Intel tabanlı Mac bilgisayarlarda bir sorun" için düzeltmeler içerdiğini söylüyor.

Perşembe günkü güncellemelerden önce, bazı kullanıcılar MacBook'larının pillerinin bilgisayar uykudayken boşalacağını, hatta bazen bir gecede yüzde 0'a ulaştığını bildirdi. Bluetooth'un suçlu olduğuna dair kanıtlar olsa da, bazı kullanıcılar bilgisayarlarını kapatmadan önce Bluetooth'u kapatmanın yardımcı olmadığını ve sorunun ne olduğunu biraz belirsiz hale getirdiğini bildirdi. Şimdi, Apple özellikle Bluetooth ile ilgili bir sorunu çözdüğünü söyledi - umarım herkes için işe yarar.

Bugün bir Apple güncelleme günü

Apple ayrıca Perşembe günü iOS, iPadOS ve watchOS için güncellemeler yayınladı. Bir iPhone veya iPad'iniz varsa, muhtemelen 15.3.1 güncellemesini mümkün olan en kısa sürede yüklemek en iyisidir - Apple'ın güvenlik sayfası, aktif olarak istismar edilmiş olabilecek bir güvenlik açığını düzeltmek için yapıldığını söylüyor. AppleTrack, güncellemenin braille ile ilgili erişilebilirlik özelliğiyle bir hatayı da çözdüğünü belirtiyor. watchOS 8.4.2, Apple herhangi bir güvenlik güncellemesi listelemediğinden nispeten küçük görünüyor.

Güncelleme notu, pilin bittiği Apple Silikon tabanlı Mac'lerden bahsetmiyor.

Mac'inizi güncellemek için Sistem Tercihleri ​​> Yazılım Güncelleme'ye gidin. Yeniledikten sonra, "Şimdi Güncelle" düğmesini tıklayarak yükleyebileceğiniz 12.2.1 güncellemesinin mevcut olduğunu göstermelidir.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü