" itemprop="articleBody">

Apple, bildirildiğine göre konumlarının yaklaşık yarısı için yetkiyi geri aldığı bildirildikten sonra, müşterilerinin ABD'deki tüm perakende mağazalarında yeniden maske takmasını zorunlu kılıyor. The Verge'e gönderdiği bir e-postada şirket, "birçok toplulukta artan vakaların ortasında, artık tüm müşterilerimizin mağazalarımızı ziyaret ederken ekip üyelerimize maske takarak katılmasını şart koşuyoruz" dedi.

Çalışanlara gerekliydi. Pandeminin büyük bölümünde müşterilerin her zaman maske takması gerekmediği, bu da bazı Apple mağazalarında salgınlara yol açtı. Bloomberg'den Mark Gurman ayrıca bazı konumlarda doluluk sınırı olacağını bildiriyor.

Apple'ın bazı mağazalar için maske zorunluluğunu Kasım ayında kaldırmaya başladığı bildiriliyor

Apple'ın mevcut maske politikasının, bazı perakende mağazalarının, artan artış sonrasında bazı perakende mağazalarının gereksinimi düşürmesi üzerine Kasım ayı başlarında yürürlüğe girdiği bildiriliyor. aşılama oranları ve azalan enfeksiyon oranları. Bu döngü, bu yaz olanların tekrarı gibi görünüyor — Apple, Haziran ayında bazı mağazalar için maske gereksinimlerini gevşetmeye başladı, ancak Temmuz ayında çoğu yerde maskeleri geri getirdi.

Apple, COVID sayısı olarak bu gereksinimleri eski haline getiriyor. Destekleyici aşılar yaygın olarak bulunmaya başlasa bile, ABD'deki enfeksiyonlar yeniden yükselişte.

Bu değişiklik, bu ayın başlarında Southlake, Teksas'taki bir Apple mağazasında yaygın bir salgın rapor edildikten sonra da geldi. NBC News'e göre, bazı personelin (maske takması zorunlu olmayan) müşterilerin mağazaya "omuz omuza" tıkıldığını bildirdiği Kara Cuma'nın ardından, lokasyondaki 22 çalışanın COVID testi pozitif çıktı.

Apple ayrıca The Verge'e şunları söyledi: "Koşulları düzenli olarak izliyoruz ve mağazalardaki sağlık önlemlerimizi müşterilerin ve çalışanların refahını desteklemek için ayarlayacağız."