" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Google, ilk geliştirici önizlemesiyle Android 13'ü piyasaya sürdü Startup'ın 5G Blackberry canlanmasının artık olmadığı bildiriliyor

Birden çok takip raporunun ardından Apple, bu yıl içinde istenmeyen izlemeye karşı AirTag korumalarını iyileştirmeyi planladığını söyledi. Özellikle Apple, bilinmeyen bir AirTag'in onlarla birlikte seyahat ettiği algılandığında kullanıcıların daha erken uyarılacağını söylüyor. Ayrıca, "ton sırasını ayarlayarak" daha yüksek ses çıkarabilecek ve insanları daha yeni iPhone'larda bulunan ultra geniş bant çipini kullanarak doğrudan gizemli bir AirTag'e yönlendirerek bilinmeyen AirTag'lerin bulunmasını kolaylaştıracak.

Apple bir basın açıklamasında, "AirTag, insanların veya başka bir kişinin mülkünün izini sürmek için değil, insanların kişisel eşyalarını bulmalarına yardımcı olmak için tasarlandı ve ürünlerimizin her türlü kötü niyetli kullanımını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz" diye yazıyor. Şirket ayrıca, AirTag'leri kötü niyetli nedenlerle kullanan kişilerin artan raporlarını gördüğünü kabul ediyor ve AirTag ile ilgili tüm taleplerde kolluk kuvvetleriyle aktif olarak çalıştığını yazıyor.

En önemlisi, Apple, kullanıcılarına istenmeyen bir izleyicinin üzerlerinde olabileceğini daha hızlı bildirmek için algoritmasını güncellediğini söylüyor. Ayrıca iPhone 11, 12 ve 13 kullanıcılarının, bilinmeyen bir AirTag'in menzil içindeyken tam olarak nerede olduğunu görmek için Precision Finding'i kullanabileceğini ve daha önce yalnızca AirTag sahibinin yapabileceği bir şey olduğunu söylüyor.

Bu önlem, bir AirTag hoparlörünün kurcalanmış olabileceği durumlarda yardımcı olmak içindir. Sesli uyarılarla ilgili olarak Apple, ileriye dönük daha yüksek tonları vurgulayacağını da söylüyor. Apple, AirTag'leri ayarlarken daha özel bir gizlilik bildirimi içerecektir. Resim: Apple

Gelecek yazılım güncellemelerinde Apple, AirTag ayarlayan herkesin istenmeyen takip için AirTag kullanmanın suç olduğunu belirten yeni bir gizlilik uyarısı göreceğini söylüyor. Mesaj ayrıca, tespit edildiğinde mağdurların bilgilendirileceğini ve kolluk kuvvetlerinin bir AirTag'in sahibi hakkında tanımlayıcı bilgiler talep edebileceğini vurgulayacaktır. Apple ayrıca, bir uyarıyı neyin tetikleyebileceğine ilişkin daha ayrıntılı açıklamalar ve bir uyarı aldıktan sonra ne yapılması gerektiğine ilişkin kaynakları içerecek şekilde destek belgelerini güncelleyeceğini de söyledi.

Hâlâ yanıtlanmamış bazı önemli sorular var. Bu güncellemelerin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağını henüz bilmiyoruz. Apple yalnızca “bu yıl sonra” diyor. Apple ayrıca ne kadar erken bildirimin geleceğini paylaşmayı da reddetti.

Ayrıca, geliştirilmiş sesli uyarıların yalnızca daha yüksek tonları vurgulayıp vurgulamayacağını veya mevcut 60 desibelden daha yüksek bir ses seviyesinde mi çalacağını netleştirmeyi reddetti. Sesli uyarı iyileştirmeleri Android kullanıcılarına fayda sağlayacak olsa da, diğer özellikler özellikle kullanışlı değil. Şu anda Android kullanıcıları, ayrı bir Tracker Detect uygulaması kullanarak bilinmeyen AirTag'leri manuel olarak taramak zorunda.

Öyle olsa bile, Apple'ın mevcut güvenlik önlemlerinin eksikliklerini kabul etmesi iyi bir şey. Öğe ve GPS izleyicileri uzun süredir insanları takip etmek için kullanılıyor olsa da, AirTag'in piyasaya sürülmesinden bu yana Apple'ın popülaritesi, kullanım kolaylığı ve göreli satın alınabilirliği nedeniyle giderek daha fazla fark edilir hale geldi.

"Apple'ın olası kurbanları istenmeyen izlemelerden haberdar ettiği uyarı sistemi, AirTags piyasaya çıkmadan çok önce var olan bir soruna ışık tutmasına yardımcı oldu," diyor Safety Net Projesi direktörü Erica Olsen. Ulusal Ağ, Aile İçi Şiddete Son Verecek Bir Açıklamada. "Apple'ın kurbanların güvenliği konusundaki tartışmalara katılmasından ve güvenlik önlemlerini iyileştirmeye devam etmesinden dolayı mutluyuz. Başkalarının da onların yolundan gideceğini umuyoruz.”

İlgili:. Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü