" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Apple, bilinmeyen AirTag'lerin sizi daha erken uyarmasını sağlayacağını söylüyor Startup'ın 5G Blackberry canlanmasının artık olmadığı bildiriliyor

Android 13'ün ilk geliştirici önizlemesi yayınlandı ve Google'ın bu yılki büyük mobil işletim sistemi güncellemesine odaklanmasıyla ilgili birkaç ilginç ipucu sunuyor. Yeni özellikler arasında yükseltilmiş tema seçenekleri ve gizlilik özellikleri, yeni dil kontrolleri ve tabii ki çok sayıda arka uç güncellemesi yer alıyor. Bu erken önizlemeler, son kullanıcılardan ziyade geliştiriciler içindir, bu nedenle yazılım daha bitmiş bir duruma gelene kadar yükseltmeyi ertelemek en iyisidir.

Android 12'nin Material You özelleştirilebilir temalarına yoğun bir şekilde odaklanmasının ardından, Android 13 dinamik uygulama simgelerini yalnızca Google'ınkiler yerine tüm uygulamalara genişletiyor. Temalı simgeler özelliği, uygulama geliştiricileri uyumlu bir tek renkli uygulama simgesi sağladığı sürece uygulama simgelerinin duvar kağıdınızı tamamlayan bir renk tonu almasına olanak tanır. Bu özellik ilk olarak Pixel cihazlarına geliyor, ancak Google, daha geniş çapta yayınlamak için diğer üreticilerle birlikte çalıştığını söylüyor.