" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Android 13 önizlemesi, Pixel telefonların uygulamaları PC'nize nasıl aktarabileceğini gösteriyor Bu kendin yap ultra kompakt bilgisayarın mekanik bir klavyesi vardır

Pazartesi günü, bir yargıç, Razzlekhan olarak bilinen Heather Morgan'ın, milyarlarca dolar değerinde çalıntı Bitcoin'in aklanmasına yardım ettiği iddiasıyla kocasıyla birlikte tutuklandıktan sonra kefaletle serbest bırakılması gerektiğine karar verdi. Morgan ve kocası Ilya “Hollandalı” Lichtenstein, geçen hafta başka bir yargıç tarafından kefaletle serbest bırakıldı, ancak hükümet, çiftin potansiyel olarak milyonlarca dolar değerindeki ele geçirilmemiş Bitcoin'i kaçmak için kullanabileceğini söyleyerek önceki karara göre acil bir erteleme aldı. ülke.

Pazartesi günkü duruşma, salıverilme emrini incelemek ve daha fazla kovuşturma ve savunma kanıtını değerlendirmek için gerçekleşti. Tarafların mahkemede tartıştıklarını büyük ölçüde yansıtan aşağıdaki yazılı argümanların her ikisini de okuyabilirsiniz. Mahkeme başkanı, kefaletle serbest kalırsa Morgan'ın duruşmasını evde bekleyebileceğine karar verdi, ancak Lichtenstein'ın tutukluluğunu bozmadı, yani gözaltında kalacaktı.

Hükümet, çiftin hala önemli miktarda fona erişimi olduğunu iddia ediyor

Çift, 2016 Bitfinex hackinde çalınan 119.754 Bitcoin'in bir kısmını aklamaya çalıştıkları iddiasıyla tutuklandı. Hükümet bu kripto paranın çoğuna (geçen hafta yaklaşık 3,6 milyar dolar değerinde) el koymuş olsa da, mahkeme belgelerinde henüz ele geçiremediği milyonlarca dolar değerinde olduğunu iddia ediyor.

Müzik videolarından özellikle ürkütücü anların klipleri, tutuklanmasının haberinden bu yana çevrimiçi olarak paylaşıldı ve “Wall Street'in Timsahı” olduğu konusunda rap yapan kişinin Bitfinex hack'ine karıştığına dair inanılmaz yorumlar.

Pazartesi günkü duruşmada hükümet, Morgan ve Lichtenstein'ın el konulmamış fonları veya altını Rusya veya Ukrayna gibi kendilerini iade etmeye özellikle istekli olmayacak bir ülkeye kaçmak için kullanabileceğini savundu (Lichtenstein) Rusya'da doğdu ve hükümete göre 2019'da pasaportunu yeniledi). Ayrıca, dolandırıcılık ve kara para aklamadan suçlu bulunmaları halinde önemli mali cezalar ve 25 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilecekleri göz önüne alındığında, bunu yapmaya motive olacaklarını savundu.

Çiftin avukatı, birkaç nedenden dolayı kaçmalarının olası olmadığını savundu - Morgan şu anda ameliyattan iyileşiyor ve hem kendisi hem de Lichtenstein'ın ebeveynleri, kefaletleri için teminat olarak evlerini göndermişti. Ayrıca, kaçmak isteselerdi, tutuklanmadan önceki bir veya iki hafta içinde bunu yapacaklarını ve bir ISP'den bir mahkeme celbi bildirimi aldıktan sonra hükümetin kendilerinin peşinde olduğunu anlayacaklarını iddia etti. ve ele geçirilen fonları görmek.

Morgan'ın, ev hapsi, konum izleme için bir ayak bileği bileziği, bilgisayar kullanımı üzerindeki kısıtlamalar ve kripto para birimi işlemlerini gerçekleştirme yasağı gibi orijinal yayın emrinde belirtilen koşullara uyması gerektiğini söyledi.

Avukatları tarafından hazırlanan, Lichtenstein ve Morgan'ın neden kefaletle serbest bırakılması gerektiğine dair argüman

Hükümetin Lichtenstein ve Morgan'ın neden kefaletle serbest bırakılmasına izin verilmemesi gerektiğine dair argümanı

. Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü