" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Microsoft, Google "eski" G Suite müşterilerine yüzde 60 indirim sunuyor AMD'nin 35 milyar dolarlık Xilinx anlaşması geçti

Amazon Music, Guy Raz'ın How I Built This podcast'ini diğer platformların Mart ayında başlamasından bir hafta önce dağıtmak için NPR ile özel bir anlaşma imzaladı. Gösteri, haftada bir kez olan temposundan bir artışla haftada iki kez üretilecek ve Amazon Music ve Wondery Plus aracılığıyla erken erişime sunulacak. Bir haftalık aradan sonra bölümler hem podcast platformlarında hem de radyo istasyonlarında geniş çapta yayınlanacak. Wondery ayrıca münhasır reklam satış haklarını ve YouTube dağıtım haklarını alacak, NPR ise radyo dağıtım haklarını ve sigortacılığı sürdürecek.

The Verge tarafından NPR personeline verilen dahili bir notta, Programdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Anya Grundmann , ve CEO ve başkan John Lansing, anlaşmanın "NPR için türünün ilk örneği" olduğunu ve "podcast alanındaki dinamik bir andan yararlanarak, Amazon'un platformları ve pazarlama çabaları aracılığıyla yeni dijital kitlelere ulaşmamıza yardımcı olduğunu yazıyor ve misyonumuzu ilerletmek için garantili gelir yaratmak.” NPR'nin tanıtım noktaları için reklam alanı oluşturulacağını ve anlaşmanın "üç yıl garantili finansman sağladığını" yazıyorlar. (Bu muhtemelen anlaşmanın uzunluğudur.)

"Önemli bir gösterinin erişimini ve görünürlüğünü artıracak bu yeni iş fırsatını keşfetme şansı için Guy'a ve HIBT'nin arkasındaki olağanüstü ekibe minnettarız. ve aynı zamanda misyonumuza yatırım yapmaya ve onu desteklemeye devam etmemize de izin veriyor” diye yazıyorlar.

Bu anlaşma, Amazon'daki diğer anlaşmaları taklit ediyor. SmartLess ve My Favorite Murder ile benzer bir haftalık münhasırlık anlaşmaları imzaladı. Bu, Spotify'ın Call Her Daddy ve The Joe Rogan Experience ile gördüğümüz gibi tamamen özel anlaşmalar imzalama stratejisinin tam tersi. Amazon Müzik, görünüşte platformuna yeni aboneler kazandırmak istiyor olsa da, özellikle bir podcast barındırma ve para kazanma hizmeti olan Art19'un satın alınması göz önüne alındığında, reklam satış düzenlemesi de aynı derecede kritiktir.

Amazon, genişlemede büyük olasılıkla fayda görüyor. şirketin giderek daha fazla para kazandığı bir alan olan daha fazla reklam satma erişimini gösterir. (Bu ay yapılan bir kazanç çağrısı sırasında, şirket reklamları kendi başına böldü ve geçen yıl 31 milyar dolar kazandığını söyledi.) Amazon'un podcast'ler için potansiyel olarak ne kadar gelir olarak gördüğü belli değil, ancak daha fazla para kazandıran büyük şovları var. kendi amacı altında, alanla ilgilenen ve envanter satın alan daha fazla reklamverenin bulunmasına yardımcı olacaktır.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü