İLGİLİ HABERLER Radyocular Atlas Üniversitesi’nde buluştu Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) nedir, nasıl hesaplanır? 2022 YKS’de OBP olacak mı? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üniversiteler hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Barajın yüksek olmasının ise en az 1 milyon gencimizin tercihini etkileyeceğini söyleyen MHP lideri Bahçeli, üniversiteye girişte baraj puanının düşürülmesinin gerektiğini söylemişti. Bahçeli’nin bu bu önerisine kulak verildi ve bu yıldan geçirli olmak üzere YKS’de baraj puanı kaldırıldı. Peki YKS baraj puanı kaldırıldı mı? YKS sınavında puan hesaplaması nasıl olacak? Üniversite giriş puanı kaç olacak? TYT, AYT puan hesaplaması nasıl olacak?


YKS başvuruları ne zaman sona erecek?
YKS 2022 sınavına hazırlanan adaylar YKS başvurularını 11 Ocak itibariyle yapmaya başladı. 2022 YKS sınavına katılcak adaylar başvurularını 7 Mart’a kadar yapacak. 


2022 YKS sınavı ne zaman yapılacak?


2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS), 18 - 19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacaktır. 18 Haziran 2022 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 19 Haziran 2022 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.


YKS puanı nasıl hesaplanacak?


YKS TYT ve AYT baraj puanının kalkmasıyla birlikte YKS sınavına hazırlanan adaylar da YKS TYT ve AYT puan hesaplamasının nasıl olacağını sorgular oldu. Önlisans bölümlerine girmek için TYT 150 baraj puanı ile lisans yani 4 yıllık bölümleri tercih etmek için alınması gereken 180 baraj puanı bu yıldan geçerli olmak üzere kaldırıldı. YKS sınavı üniversiteye yerleştirme puanlarının hesaplanmasında, TYT puan türü için 150, sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulanmayacak. TYT sınav puanının hesaplanması için Temel Matematik Testi veya Türkçe Testi'nden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartı uygulanmaya devam edecek.

TYT puanı olmayan veya TYT puanı hesaplanmayan adayların, AYT veya Yabancı Dil Testi'ne (YDT) girmiş olsalar da sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanları hesaplanmayacak.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türündeki sınav puanlarının hesaplanması için gerekli olan ilgili puan türüne ilişkin AYT'deki iki testin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartı ile dil puan türündeki sınav puanının hesaplanması için gerekli olan YDT'den 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartı uygulanmaya devam edecek.
200 ve üzeri TYT tercihleri kalktı mı?

2021-TYT'de alınan 200 ve üzeri puanlar 2022-YKS'de dönüştürülerek kullanılabilecek, 2022 YKS'den itibaren alınan TYT 200 ve üzeri puanlar bir sonraki yıl kullanılamayacak.


2022 YKS TYT sınav süresi ne kadar oldu?


YKS TYT sınav süresi uzadı mı? TYT sınavında dakika ne kadar oldu? YKS Temel Yeterlilik Testinin 135 dakika olan sınav süresi, 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulanacak.


ÖSYM YKS 2022 kılavuzu için tıklayın

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Boğaziçi Gündem

Haber Editörü