AK-PLV100GJ stüdyo kamerası, yayın prodüksiyon ekiplerinin içeriği daha heyecan verici ve ilgi çekici hale getirmesine yardımcı olacak şekilde tasarlandı.

Yayın platformları için yüksek kaliteli video içeriğine olan talep artmaya devam ediyor. Panasonic Connect Europe da prodüksiyon ekiplerinin içeriklerini daha heyecan verici ve ilgi çekici hale getirmelerine yardımcı olmak için tasarlanan yeni AK-PLV100GJ 4K stüdyo kamerasının 2023'ün ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceğini duyurdu.

VariCam kamerada kullanılan Super 35mm 5.7K MOS sensörü ve PL yuvası ile Panasonic, sinema canlı teknolojisindeki öncü deneyimini stüdyo kamerası serisine getirerek yönetmenin amacıyla uyumlu olması için sığ bir alan derinliğine sahip videolar oluşturuyor.

CCU olmadan basit IP temelli canlı prodüksiyon

Prodüksiyon stüdyolarının daha bağlantılı ve IP temelli iş akışlarına doğru ilerlemesini desteklemek için kamerada SMPTE ST 2110 uyumluluğu da bulunuyor. Böylece profesyoneller birden fazla ekrana ve yayına zengin içerik sunmak için sınırsız kontrol sağlayan ve Mayıs 2020'de piyasaya sürülen KAIROS IT / IP platformunda daha akıcı bağlantıya sahip olabiliyor.

SMPTE ST 2110 giriş/çıkışı, CCU'ya[1] bağlanmadan doğrudan AK-PLV100GJ kamera kafasından mümkün olacak ve sadece kamera ile IP tabanlı canlı prodüksiyona olanak tanıyarak karmaşık sistemlere olan ihtiyacı ortadan kaldıracak. 12G-SDI sinyallerinin çıkışını doğrudan kamera kafasından yapmak da mümkün. Bu sayede sistem yapıları esnekleşebiliyor ve geniş kapsamlı işlemlerin önü açılıyor.

Kamera kafası her zaman değiştirilebiliyor

Kamera kafası, Panasonic'in 2/3 inç stüdyo kamerası serisinin aksesuarlarıyla tamamen uyumlu. Ayrıca mevcut kamera kafası AK-PLV100GJ ile değiştirildiğinde mevcut CCU (AK-UCU600 veya AK-HCU250) ile sinematik video oluşturulabiliyor.
Panasonic Connect Avrupa Profesyonel Video Sistemleri Direktörü Andre Meterian, konuyla ilgili şunları söylüyor: "AK-PLV100GJ, medya ve eğlence profesyonellerine prodüksiyon kalitesinden ödün vermeyen esneklik ve kontrol sağlıyor.  Bir stüdyo kamerasının en yeni özelliklerini ve yeteneklerini barındırırken, sistemli kamera kontrolü ve sinematik kalite için AK-UCU600 veya AK-HCU250 ile sorunsuz bir şekilde entegre oluyor.  İlerleyen dönemlerde de gelişmiş prodüksiyon ve esnek sistem yapımı için IP tabanlı stüdyo kameraları da dahil olmak üzere yerinde prodüksiyon için yenilikçi çözümlerle müzik ve spor etkinliklerinin canlı video yayınını geliştirmeye devam edeceğiz."

Panasonic Connect'in eksiksiz profesyonel stüdyo kamerası serisi hakkında daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: https://business.panasonic.co.uk/professional-camera/broadcast-and-proav/studio-camera-system

[1] Gelecekteki yükseltme


Hibya Haber Ajansı