" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Alienware'in ince, 14 inç X14 oyun dizüstü bilgisayarı artık mevcut Hiç kimse Jurassic World Dominion'ın dinozorlarından veya yırtıcı kuşunun geleceğinden korkmamalı

Çarşamba günü sunulan iki partili yeni bir yasa tasarısı, Kongre'nin zararlı içeriğin algoritmik olarak güçlendirilmesine yönelik ilk adımı olabilir. Sens. Amy Klobuchar (D-MN) ve Cynthia Lummis (R-WY) tarafından yazılan Sosyal Medya NUDGE Yasası, Ulusal Bilim Vakfı'nı ve Ulusal Bilimler, Mühendislik ve Tıp Akademisi'ni "içerik tarafsız" yöntemleri araştırmaya yönlendirecektir. çevrimiçi içerik paylaşımına sürtünme ekleyin.

Tasarı, araştırmacılara, kullanıcılardan bir makaleyi paylaşmadan önce okumalarını isteyerek (Twitter'ın yaptığı gibi) veya başka önlemler alarak, zararlı içeriğin ve yanlış bilgilerin yayılmasını yavaşlatmanın birkaç yolunu belirlemeleri talimatını veriyor. Federal Ticaret Komisyonu daha sonra tavsiyeleri kodlayacak ve Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarının bunları uygulamaya koymasını zorunlu kılacaktı.

"Sosyal medya platformları defalarca insanların üzerine kâr koydu"

"Çok uzun süredir teknoloji şirketleri, Klobuchar Perşembe günü yaptığı açıklamada, 'Bize güvenin, bizde bu var' dedi. "Ancak, sosyal medya platformlarının, kullanıcıları yakalayan ve yanlış bilgileri yayan tehlikeli içerikleri iten algoritmalarla, sürekli olarak insanlara kar getirdiğini biliyoruz."

Demokratlar yıllardır yanlış bilgileri çevrimiçi ortamda ele almanın yollarını ararken, Cumhuriyetçiler bu çabaları ifade özgürlüğüne yönelik tehditler olarak eleştirdi. Ancak, Facebook muhbiri Frances Haugen'in 2020'de verdiği ifadeyle ateşlenen her iki tarafın üyeleri, hem çocukların sorunlarını hem de yanlış bilgileri ele alan algoritmaları düzenlemenin yollarını bulmak için birlikte çalışmaya başladı. Lummis'in tasarıyı desteklemesi, bu süreçte ileriye doğru atılmış önemli bir adıma işaret ediyor.

Lummis Perşembe günü yaptığı açıklamada, "NUDGE Yasası, Büyük Teknolojinin aşırı erişimini tam olarak ele almak için iyi bir adım," dedi. "[NSF] ve [NASEM]'e sosyal medya platformlarının bağımlılıklarını inceleme yetkisi vererek, bu platformların tasarımlarının ve algoritmalarının toplumumuz üzerindeki etkisini tam olarak anlamaya başlayacağız. Oradan, Wyoming'deki çocukları sosyal medyanın olumsuz etkilerinden korumak için korkuluklar yapabiliriz.”

Geçen Mart, Temsilciler Anna Eshoo (D-CA) ve Tom Malinowski (D-NJ) ilk kez tanıtıldı Algoritmik amplifikasyona da odaklanan Amerikalıları Tehlikeli Algoritmalardan Koruma Yasası. Klobuchar'ın tasarısının aksine, Meclis önlemi, İletişim Ahlakı Yasası'nın 230. Bölümünü, medeni hakları ihlal eden içeriği artırdığı tespit edilen tüm yasal dokunulmazlık platformlarına göre değiştirecek.

Bölüm 230 sorumluluk korumasını kaldırmak, zararlı algoritmik amplifikasyonu ele almak isteyen yasa koyucuların karşılaştığı en büyük engel oldu. Public Knowledge gibi teknoloji ve kamu çıkar grupları şimdiden Klobuchar önlemini desteklediler ve 230 değişiklik olmamasının onu algoritma düzenlemesi için daha iyi modellerden biri haline getirdiğini belirttiler.

"Kamu Bilgisi bu mevzuatı destekliyor. Public Knowledge hükümet işleri direktörü Greg Guice Perşembe günü yaptığı açıklamada, çünkü bilinen bir sorunu ele almak için bilinçli karar vermeyi teşvik ediyor: yanlış bilginin teşviki, ”dedi. "En önemlisi, tasarı tüm bunları Bölüm 230'un dokunulmazlığına uymadan yapıyor."

Bu yıl orta vadeli seçimler kızışmadan önce Kongre'nin teknoloji yasasını geçirmesi için çok az zaman kaldı. Geçen ay The Verge ile yaptığı röportajda Klobuchar, milletvekillerinin geniş, iki taraflı yasaları yıl sonundan önce geçirme yetenekleri konusunda iyimserdi.

Sosyal Medya NUDGE Yasası hakkında konuşan Klobuchar, "Bu yasa tasarısı şeffaflığı artıran ve kullanıcı deneyimini iyileştiren değişiklikleri uygulamak da dahil olmak üzere bu uygulamaların ele alınmasına yardımcı olacaktır.” "Sosyal medyanın topluluklarımıza verdiği zararları doğrudan ele alan anlamlı reformları hayata geçirmenin zamanı geldi."

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü