2019 yılında Tuzla Belediyesi Başkan adayları Şadi Yazıcı ve Salim Gürsoy olmuştur. Seçim sonuçlarına göre ilçe belediye meclisinde çoğunluğu %49,47 oy oranıyla AK Parti kazanmıştır. Tuzla'nın son yerel seçimlerdeki seçmen sayısı, kullanılan oy sayısı, açılan sandık sayısı ve katılım oranı da merak konuları arasında yer almaktadır. Türkiye'de 2024 yerel seçimleri ise 31 Mart'ta gerçekleştirilecektir. Siyasi partiler, seçim hazırlıklarına şimdiden başlamış durumdadır. 2019 seçimlerinde Tuzla'da seçmen katılım oranı %85,18 olarak kaydedilmiştir. Peki Tuzla Belediyesi hangi partiye aittir? Tuzla Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 seçim sonuçları hakkında bilgiler...

Tuzla İlçesi Hangi Partiye Aittir? 

2019 yılında açılan sandıklara göre, AK Parti Tuzla ilçesinde 74 bin 227 oy ve %50,52 oy oranı ile seçimi kazanmıştır. CHP'nin oy oranı ise %46,22'de kalmıştır. İlçe Belediye Meclisi'nde ise çoğunluk %49,47 oy oranıyla AK Parti'ye aittir. Tuzla Belediye Başkanı ise Şadi Yazıcı'dır.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı Kimdir? 

Şadi Yazıcı, 1971 yılında Erzurum'da doğmuştur ve 1974 yılında İstanbul Kartal'a yerleşmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Kartal'da tamamlamıştır. 1987 yılında liseyi bitirdikten sonra aynı yıl üniversite sınavına girip Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmıştır. Mezun olduktan sonra doktor olarak meslek hayatına atılmıştır. 1997 yılında Tuzla'da Tuzla Teşhis ve Tedavi Merkezi'ni kurarak özel sektörde hizmet vermeye başlamıştır. Aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluş çalışmalarında da yer almıştır. İstanbul Tuzla Kurucu İlçe Başkanı olarak siyasete ilk adımını atmış ve 7 yıl boyunca AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı görevini başarıyla yürütmüştür. Yöneticilik alanında yazmış olduğu makalelerden iki ödül kazanmış olan Dr. Şadi Yazıcı, 26 Ekim 2008 tarihinde yapılan son ilçe kongresinde tekrar aday olmayarak görevini yeni bir arkadaşına devretmiştir. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde, AK Parti'den Tuzla Belediye Başkanı adayı olan Dr. Şadi Yazıcı, seçimleri başarıyla tamamlayarak Tuzla Belediye Başkanı seçilmiştir. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde güvenoyunu yenileyen Dr. Şadi Yazıcı, evli ve iki çocuk babasıdır. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın 'İnsanın Teknolojik Yalnızlığı', 'Demokrasi'nin Kısa Tarihi' ve 'Demokrasi'nin Çok Kısa Tarihi' adlı üç kitabı bulunmaktadır.

Haber özeti

2019 yerel seçimlerinde Tuzla ilçesi AK Parti'nin yönetimine geçmiştir. Seçim sonuçlarına göre, AK Parti'nin oy oranı %50,52 olmuştur. CHP ise %46,22 oy oranıyla ikinci parti olmuştur. Tuzla Belediye Meclisi'nde çoğunluk yine AK Parti'ye aittir ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'dır. 2019 seçimlerinde ise Tuzla ilçesinde seçmen katılım oranı %85,18 olarak kaydedilmiştir. 2024 yerel seçimleri yaklaşırken, Tuzla ilçesi ve diğer ilçelerde hangi partiye oy verileceği ve kimin belediye başkanı olacağı merakla beklenmektedir.