" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Twitter bile Fleets'i unuttu Sony, PS5 için 'Hey PlayStation!' sesli komutlarını beta testi yapacak

TikTok, topluluk kurallarını güncelliyor ve şirketin kullanıcılarının refahını destekleyeceğini söylediği yeni özellikleri kullanıma sunuyor. Politika değişikliklerinden bazıları, eleştirmenlerin yeme bozukluklarını ve tehlikeli viral sorunları yücelttiğini söylediği videolar da dahil olmak üzere, şirketin daha önce eleştiri yağmuruna tutulduğu içeriklere yönelik sert önlemler alıyor.

Şirket bugün, düzensizliği tanıtan videoları kaldırmaya başlayacağını duyurdu. kısa süreli açlık ve aşırı egzersiz gibi yeme belirtileri. Yeme bozukluklarını teşvik eden içerikler platformda zaten yasaklanmış durumda, ancak haberler defalarca kullanıcıların sağlıksız beslenme alışkanlıkları içeren videolara maruz kaldığını gösteriyor. Ekim ayındaki bir kongre oturumu sırasında, senatörler TikTok temsilcilerine genç kullanıcıları daha fazla koruma konusunda baskı yaptı.

"İnsanların mücadele edebileceğini anladığımız için bu değişikliği yeme bozuklukları uzmanlarına, araştırmacılara ve doktorlara danışarak yapıyoruz. yeme bozukluğu teşhisi konmadan sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve davranışlarıyla ”diyor şirket bugünün duyurusunda.

Politika değişiklikleri aynı zamanda nefret uyandıran ideolojilerin yasaklanmasına da katkıda bulunuyor, gereksiz adlandırma, yanlış cinsiyet ve kadın düşmanlığının yanı sıra dönüştürme terapisini teşvik eden içeriği açıkça yasaklıyor.

Yüklenen videoların yaklaşık yüzde 1'ini oluşturan 91 milyondan fazla video, 2021'in üçüncü çeyreğinde içerik ihlali nedeniyle kaldırıldı

Sosyal medya devini eleştirenler, platformda dolaşan tehlikeli zorluklar ve aldatmacalar konusunda alarma geçti . TikTok, çevrimiçi zorluklar politikasına daha fazla ayrıntı eklemenin yanı sıra, izleyicilerin karşılaştıkları içeriği değerlendirmelerine yardımcı olmak için içerik oluşturucularla yapılan bir dizi video yayınlayacağını söylüyor. Şirket, videoların Keşfet sayfasındaki #SaferTogether merkezinde görüneceğini söylüyor.

Yüklenen videoların yaklaşık yüzde 1'ini oluşturan 91 milyondan fazla video, 2021'in üçüncü çeyreğinde içerik ihlali nedeniyle kaldırıldı. bugün yayınlanan bir TikTok şeffaflık raporuna göre.

"Topluluk Kurallarımızın ihlallerini belirlemek ve ortadan kaldırmak için teknoloji ve insanlardan oluşan bir kombinasyon kullanıyoruz ve politikalarımızı desteklemek için otomatik sistemlerimizi ve güvenlik ekiplerimizi eğitmeye devam edeceğiz ”, şirket duyurusunda diyor.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü