Küçük kızım Ecenur’un Fatih Koleji’nden mezun olması dolayısı ile Fatih Üniversitesinde düzenlenen mezuniyet törenine katıldım. Burada Okul Müdürü Necati Orhan’ın yaptığı konuşma, öğrenciler ve veliler için anlamlı olduğu kadar birçok şeyi de ifade ediyordu.

Mezuniyet gecesinde dört yıl boyunca öğrencilerine anne şefkati, baba sevgisi, abi ve abla yardımseverliği ile yaklaşan, onların hayatlarında karşılaşabilecekleri zorluklara karşı dirençli ve başarılı bireyler olmaları için ellerinden geleni yapan okul yöneticilerinin öğrencilerinden ayrılırken yaşadıkları buruk mutlulukları görmek biz veliler için zor olmadı.

Çocuklarımızı dizimizin dibine oturtarak veremediğimiz öğütleri, bir okul müdüründen dinlemek açıkçası beni çok etkiledi. Öğretmenlerin dört yıl boyunca öğrencilerine bir baba, bir anne en önemlisi aile şefkati ile yaklaştığını, öğrencilerinin her alanda başarılı bireyler olmaları için çalıştıklarını, Okul Müdürü Necati Orhan Beyin yaptığı konuşmadan anlamak hiçte zor olmadı. Müdür Bey öğrencilerine yaptığı son konuşmasında son bir defa daha, bir konunun altını özellikle çizerek şöyle diyordu. “Öğrencilerimizden hayatları boyunca bulundukları ortamlarda sulhun temsilcileri olmalarını istiyoruz. Sizler hangi ortamda varsanız, o ortamın sulh adacıkları olması lazım. Siz eğer Twitter’da varsanız orada kötü şeylerin paylaşımlarının olmaması lazım. Siz eğer Facebook’ta varsanız orada kötülüklerin olmaması lazım. Sizler hayatınız boyunca sadece iyiliği isteyen, iyiliklerin peşinde koşan, kötülükleri reddeden, kötü ortamları oluşturmayan insanlar olarak her bulunduğunuz ortamda kendinizi göstermeniz lazım. Bizim öğrencilerimiz bulunduğu her ortamda sulhun temsilcisi olmalıdır. Çünkü sizler nezih bir aile ortamında yetişerek buradan mezun oluyorsunuz.”

Zaten okul misyonunda “Atatürk ilke ve inkılâplarına, anayasada ifadesi bulunan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmektir” ifadeleri olan Fatih Koleji’nden mezun olan öğrencilerin gözlerinden, hal ve hareketlerinden bu şekilde yetiştirildiklerini görmek hiçte zor olmuyordu.

Benim için ise kızımın böyle bir okulda, kendi başarısı ile burslu olarak okuması, bu başarısını da okul birinciliği ile taçlandırarak mezun olması tarifi mümkün olmayan bir duygu. Teşekkürler kızıma bana bu mutluluğu yaşattığın için.

Tabii ki en büyük teşekkür Fatih Koleji’nin tüm eğitimcilerine ve tüm personeline; Türkiye için Dünya ile yarışan “Fatih Kolej’lerine.

İyi ki varsınız