" itemprop="articleBody">

SiriusXM, podcast'lerinin "büyük çoğunluğu" için altyazı ve döküm sağlamadığı için Ulusal Sağırlar Derneği (NAD) ve Engelli Hakları Savunucuları'ndan (DRA) bir davayla karşı karşıya. Şikayete göre, SiriusXM ve yan kuruluşları Pandora ve Stitcher, podcast akışlarını Sağır ve işitme güçlüğü çeken kullanıcılar için erişilebilir kılmadıkları için Engelli Amerikalılar Yasası (ADA) ve New York eyalet yasasını ihlal ediyor.

"Davalıların podcast'lerinin dökümlerini sağlayamamaları, sağır ve işitme güçlüğü çeken kişileri, Davalıların işiten müşterilerine sunduğu kritik haber, eğlence, eğitim programları ve popüler kültür kaynaklarından hariç tutmaktadır, Özürlü Amerikalılar Yasası, New York Eyaleti İnsan Hakları Yasası ve New York Şehri İnsan Hakları Yasası'nı ihlal ediyor," şikayetinde belirtilmektedir.

Dava, ADA'nın aşağıdakilere hizmet sağlayan şirketlere ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. genel halkın hizmetleri engellilerin erişebileceği şekilde sunması beklenmektedir.

Dava, The Joe Rogan Experience dahil olmak üzere en tanınmış podcast'lerden bazılarının yapımcısı Spotify'ın adını vermiyor. Spotify, Rogan'ın şovları için henüz bir konuşma metni sağlamaz (ancak bazı üçüncü taraf uygulamalar konuşma metni sağlar). Mayıs ayında Spotify, tüm podcast'lerinde transkriptlere olanak sağlamak amacıyla orijinal programlarından bazılarını otomatik olarak kopyalamaya başlayacağını duyurdu.

“Her kötü podcast sağlayıcısını tek bir davada dava edemeyiz. DRA'dan Christina Brandt-Young, The Verge'e gönderdiği bir e-postada, tüm podcast platformlarında transkriptlerin sağlanmasının sağır ve işitme güçlüğü çeken kullanıcılar için önemli olduğunu söyledi. “Podcast yazarlarının dökümlerini başka bir yerde (New York Times'tan bazı podcast'ler gibi) sunsalar bile, SiriusXM, Stitcher ve Pandora'nın bunları hizmetleri aracılığıyla sağlamaması, müşterilerimizin iki kat daha fazla çalışmasını sağlamaları bizi derinden ilgilendiriyor. herkesin aldığı aynı bilgiyi elde etmek zor.”

Transkript sağlamanın kolay olduğunu kaydetti, “ve bunlar milyonlarca dolarlık şirketler. Doğru olanı yapmalarının ve web sitelerinde ve uygulamalarında podcast dökümleri sağlamalarının zamanı geldi.”

Dava, belirsiz tazminat ve şirketlerin tüm podcast içeriklerinin dökümlerini sağlamalarını gerektiren bir ihtiyati tedbir talep ediyor ve “ Sağır ve işitme güçlüğü çeken kişilere transkriptlerin mevcudiyetini olumlu bir şekilde pazarlayın”.

Sirius XM, Salı günü The Verge'den gelen yorum taleplerine yanıt vermedi.