" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Milli Savunma Bakanı Akar, İngiltere Savunma Bakanı Wallace ile görüştü Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Kimseden korkmuyoruz, panik yapmayın, her şey kontrol altında"

Rusya-Ukrayna Sınırında Sıcak Saatler. Rusya harekete geçti mi? 

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Donetsk’in merkezinde şiddetli patlamanın meydana geldiği belirtildi. Bu patlamanın ardından Rusya harekete geçti mi?


Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz son günlerde içinden çıkılamaz hale geldi. ABD, AB ve İngiltere’nin açıklamaları ile iyice derinleşen krizde, akşam saatlerinde sıcak saatler yaşandı. Rus medyasında yer alan haberlere göre, Donetsk merkezinde büyük bir patlama meydana geldi.


Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren Donbas krizi her geçen gün dozunu artırdı. AB ve NATO, Rusya'yı işgal girişimine karşı gün aşırı uyarırken, özellikle ABD ve İngiltere, Rusya'nın önümüzdeki günlerde işgale başlayabileceğini aktarmıştı.


Edinilen bilgiye göre Rusya bu patlamayı terör eylemi olarak değerlendirirse, bu gece sınır ötesine geçebilir. Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden, TSİ 24.00’da açıklama yapacak.


Dün İngiltere Savunma Bakanlığı Rusya'nın 2 aşamalı olası Ukrayna'yı işgal planını yayınladı. Buna göre, ilk aşamada kuzeydeki Belarus'tan 2 ayrı noktadan başkent Kiev'e hareket edilecek denildi.

Boğaziçi Gündem

Haber Editörü