" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Google Duo, Galaxy S22'de yeni birlikte izleme ve ortak çalışma özelliklerine kavuşuyor Samsung'un yeni tabletleri hiç olmadığı kadar büyüyor

Apple'ın uzun süredir söylentileri dolaşan sanal veya artırılmış gerçeklik başlığı 2023'e kadar çıkmayabilir, ancak geliştiriciler, ona güç verebilecek yeni bir "realityOS" hakkında ek açıklamalar gördü. İlk olarak 2017'de Bloomberg News tarafından "rOS" olarak adlandırılan realiteOS, bazı yayın öncesi iOS 13 derlemelerinin bir parçası olarak da görüldü. 9to5Mac, geliştiricilerin artık GitHub depolarında ve App Store yükleme günlüklerinde realite işletim sistemine referanslar bulduğunu bildiriyor.

"Apple'ın realite işletim sistemi, App Store yükleme günlüklerinde ne yapıyor?" iOS geliştiricisi Rens Verhoeven'a soruyor. Diğer geliştirici Steve Troughton-Smith, realiteOS'a atıfta bulunan bir GitHub deposunun "kendi işletim sistemi ve ikili dosyalarına sahip olduğunu... ve bir realiteOS simülatörüne sahip olduğunu" doğruladığını söyledi. Ayrıca bunun basitçe "birinin sahte bir hesaptan çekme isteğinin bir kalıntısı" olabileceğini tahmin ediyor.

realiteOS'un iOS'a dayandığı bildiriliyor

2017'de rOS'a atıfta bulunan orijinal Bloomberg raporu, işletim sisteminin aşağıdakilere dayandığını belirtti. iOS. Apple, iOS, watchOS, tvOS, iPadOS ve macOS dahil olmak üzere işletim sistemleri için işletim sistemi kısaltmasını kullanma hayranıdır. Bir Apple emektarı olan Geoff Stahl'ın 2017'de realiteOS yazılım grubundan sorumlu yöneticilerden biri olduğu bildirildi.

RealityOS'a yapılan yeni referanslar, analist Ming-chi Kuo'nun Apple'ın ilk AR kulaklığının geleceğini iddia etmesinden aylar sonra geldi. bu yılın ilerleyen saatlerinde bir M1 Mac ile “aynı bilgi işlem gücü” ile. Kuo ayrıca, kulaklığın bağımsız bir platform olacağını ve bu da özel bir işletim sistemine duyulan ihtiyacı daha da açıklayabileceğini öne sürüyor. RealityOS, Apple'ın beş yıldır kullandığı bir kod adı olabilir, ancak Bloomberg muhabiri Mark Gurman, işletim sisteminin kod adının aslında "Oak" olduğunu ve bu nedenle realiteOS'un son adı olabileceğini söylüyor. Her iki durumda da, devam eden referanslar, başlığının anahtarı olan bir proje olduğunu gösteriyor.

Bloomberg o zamandan beri Apple'ın kulaklığının 2023'e kadar çıkmayabileceğini ve şirketin bu yılki Worldwide Developers'ta açıklamayı planladığını bildirdi. Konferans (WWDC). Apple'ın aşırı ısınma, kameralar ve kulaklığın ortaya çıkmasını engelleyebilecek yazılımlarla ilgili zorluklarla karşı karşıya olduğu bildiriliyor. Ancak Apple, realiteOS için yazılım geliştirme kitlerini piyasaya sürülmeden önce geliştiricilerin eline almak isteyebilir.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü