İLGİLİ HABERLER Federaller yüzünüzü taramak için hala ID.me kullanıyor - ve insan incelemeciler yetişemiyor MoviePass'in CEO'su metaverse'de yer almak istiyor

Zoom'u bir Mac'te kullanıyorsanız, şimdi 5.9.3 sürümüne güncellendiğinden emin olmanın tam zamanı. Zoom, macOS Monterey çalıştıran Mac'lerde mikrofonun toplantıdan ayrıldıktan sonra bile açık kalmasına neden olan bir hatayı kabul etti.

 

Hata, Zoom kullanılmadığında macOS Monterey'deki mikrofon gösterge ışığının görünmesine neden oluyor.

 

Zoom'un topluluk forumundaki bir gönderide belgelendiği üzere, kullanıcılar Aralık ayından beri bu sorundan şikayet ediyor. Birkaç kullanıcı, Kontrol Merkezi'ndeki turuncu kayıt gösterge ışığının Zoom kullanılmadığında göründüğünü fark etti - gösterge ışığı, Monterey'de tanıtılan ve bir uygulama mikrofonunuzu kullandığında sizi uyaran bir gizlilik özelliğidir. Zoom'un geçmişte Mac'lerde ciddi bir gizlilik açığı olduğu göz önüne alındığında, bu açıkça bazı gizlilik endişelerini artırdı. 2020'de şirket, kullanıcıları uçtan uca şifreleme konusunda yanıltmakla suçlandı, ancak o sırada gerçekten yoktu.

 

 

"Bu hata, ses verilerinin Zoom'un platformuna geri iletilmesine neden olmadı"

Bir Zoom temsilcisi daha sonra gönderiye yorum yaptı ve Zoom'un "macOS için Zoom istemcisiyle ilgili bir hata yaşadığını ve bu hatanın bir toplantıdan, çağrıdan veya web seminerinden ayrıldıktan sonra turuncu gösterge ışığının görünmeye devam ettiğini gösterebileceğini" belirtti. Temsilci ayrıca, Zoom'u Ocak ayı sonlarında yayınlanan 5.9.3 sürümüne güncellemenin sorunu çözeceğini de kaydetti. Sürüm notlarında Zoom'un "macOS Monterey'de bir toplantıda değilken mikrofon ışık göstergesinin tetiklenmesiyle ilgili bir sorunu çözdüğü" söylendiği için Zoom ilk olarak Aralık 5.9.1 güncellemesinde hatayı düzeltmeye çalıştı, ancak görünüşe göre bu çözüm işe yaramadı. herkes için çalışmıyor.

 

"25 ​​Ocak 2022'de yayınlanan macOS 5.9.3 için Zoom istemcisi, toplantı sonrası mikrofon kullanımının düzgün şekilde sonlandırılmamasıyla ilgili bir hatayı düzeltti" Zoom sözcüsü Eve Young The Verge'e e-postayla gönderilen bir açıklamada söyledi. "Zoom, bu hatanın ses verilerinin Zoom platformuna geri iletilmesine neden olmadığını belirledi. Her zaman olduğu gibi, kullanıcılara Zoom istemcilerinin en son sürüme güncellendiğinden emin olmalarını öneriyoruz."

 

 

Meslektaşlarımdan Dan Seifert, 5.9.3 güncellemesinin gerçekten hatayı düzelttiğini doğrulayabilir - daha önce güncelleme, Zoom açıkken (ancak görüntülü arama için kullanılmadığında) Kontrol Merkezi ve menü çubuğunda turuncu gösterge ışığı belirdi ve güncellemeyi yükledikten kısa bir süre sonra ışık kayboldu. Zoom masaüstü istemcisini açıp pencerenin sağ üst köşesindeki profil resminizi tıklayıp "Güncellemeleri Kontrol Et"i seçerek Zoom'u Mac'te güncelleyebilirsiniz. Zoom, en son güncellemeyi otomatik olarak arayacak ve yükleyecektir.

 

Zoom toplantılarınızı nasıl güvende tutabilirsiniz? Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü