Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Bayern Münih maçında amaçlarının iyi futbolcu, kendi oyunlarını devam ettirmek olduğunu belirterek, "İnşallah yarın bizim için güzel, unutulmaz bir gece olur. Deplasmanda kazandığımız Manchester United maçından sonra sahamızda Bayern Münih’e karşı inşallah unutulmaz bir gece yaşarız" dedi.
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında yarın saat 19.45’te evinde Alman ekibi Bayern Münih ile karşılaşacak. Bu mücadele öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Grup için önemli bir karşılaşma. İki maç oynandı. Hedefimiz maç maç gitmek. Bu maç da onlardan biri. Buraya 4 puanla çıkıyoruz. Amacımız bu puanı yükseltmek. Kendi sahamızda oynuyoruz. Bunun avantajını, seyircimizle beraber kullanacağız. Taraftarımızın muhteşem desteği hiç değişmiyor. Biz de takım olarak bu zamana kadar onlara yakışır şekilde mücadele ettik. Bunu sürdürmek istiyoruz. Amacımız iyi futbol. Kendi oyunumuzu devam ettirmek istiyoruz. Kazanırsak, bizim için muhteşem olacak. Ama rakibimizin de ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Uzun yıllardır gruplarda kaybetmeyen bir takım. Bunun da farkındayız. Bunların hepsi de bizim için motivasyon. Çok kalitesi, yetenekli, tecrübeli bir takıma sahibiz. Bu maçları çok oynadılar. Maç içinde gelişen her şey farklı. Hepsini kendi lehimize çevirmek istiyoruz. İnşallah yarın bizim için güzel, unutulmaz bir gece olur. Deplasmanda kazandığımız Manchester United maçından sonra sahamızda Bayern Münih’e karşı inşallah unutulmaz bir gece yaşarız" diye konuştu.
Şampiyonlar Ligi’nde olmanın kendilerine gurur, heyecan ve mutluluk verdiğini söyleyen Buruk, "Taraftarımızın yüzünde bu mutluluğu görmek bizi ayrıca sevindiriyor. Biz aslında Şampiyonlar Ligi’ni bu sene kazanacak takımlar arasında en favori ikinci takımıyla oynuyoruz. Manchester City’den sonra Bayern Münih geliyor. Futbolda her şey olabilir. Buna inanmak, tekrardan buralara gelmek Galatasaray için çok önemli. Hem maddi hem de manevi anlamda çok önemli. Galatasaray’ın hedeflerinin inanılmaz yukarı gittiğini görüyoruz. Galatasaray, kötü giden sezonun ardından hak ettiği yerde. Galatasaray yine şampiyonluk yarışı içinde ve Şampiyonlar Ligi’nde iddialı bir yerde devam ediyor. Galatasaray’ın hak ettiği yer burası ve biz bunu devam ettirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Icardi ile ilgili kararımızı yarın vereceğiz"
Beşiktaş ile oynanan derbide sakatlanan Mauro Icardi’nin durumunun sorulması üzerine sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Birazdan antrenmana çıkacağız. Tekrar bir değerlendirme yapacağız. Onunla ilgili kararımızı yarın vereceğiz" dedi.

"Bundan iyi bir senaryo bence olamaz"
Yeni transferlerin takıma önemli katkı verdiğini belirten Okan Buruk, "Sadece Ndombele üzerinden giderseniz, o bize en son katılan oyuncu. Zaten yüzde 50 ile bize geldi. Antalyaspor maçında oynadı ve olumlu işler yaptı. Ligde arka arkaya 8 galibiyet aldık, Şampiyonlar Ligi’nde 4 puandayız. Bundan iyi bir senaryo bence olamaz. Buna farklı şeylere bağlarsak, bence takımın hakkını da yemiş oluruz. Burada herkesin payı var. Buradan ayrılıp giden Yunus’un da hakkı var. Onlara çok inanıyorum, güveniyorum. Çok iyi durumdalar ve çok çalışıyorlar. Burada oyuncuların olumlu işler yaptığını ve bundan sonra bunu arttıracağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.
Abdülkerim Bardakcı’nın sol bekte de oynayabildiğini söyleyen Buruk, "Abdülkerim’i bazen sol bekte görevlendirdik. Bir kere orada çok oynamaktan mutlu değil. Asıl yeri stoper, orada oynamayı daha çok seviyor. Sol bekte de kullandığımızda bence olumlu işler yaptı. Bizim için her zaman bir alternatif" dedi.

"Nelsson bizim için önemli bir oyuncu"
Danimarkalı savunma oyuncusu Victor Nelsson’un takım için önemli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Okan Buruk, "Onunla dün tekrar konuştuk. Oynamadığı için mutsuz ama onun bölgesinde oynayan formda bir futbolcu var. Zamanı geldiğinde o da oynayacak. Bu takımda herkes oynayacak. Performansa göre değerlendirme yapıyoruz. Nelsson şimdi oynamıyor ama bizim da önemli oyuncularımızdan biri. Çalışmasına devam ediyor. Bütün oyuncularımıza ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"Buradan alınacak her puan, ekstra puan olacak"
’Maç oynanmadan size bir puan verseler, kabul eder misiniz?’ sorusuna sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Kura çekildiğinde grubun favorisi Bayern Münih’ti. Şampiyonlar Ligi favorilerinden biriyle oynuyoruz. O yüzden buradan alınacak her puan, ekstra puan olacak bizim için. İkincilik yolunda bize önemli bir avantaj sağlayacak. O yüzden iki maçtan toplayacağımız puanlar, ekstra olacak. Çıkıp bu maçta elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye cevap verdi.

"Korkmadan, yapabileceğimizin en iyisiyle sahada olmamız gerekiyor"
Hazırlık sürecinin çok kısa olduğunu ifade eden Okan Buruk, "Bugün bir analiz toplantısı yaptık. Çok fazla maça hazırlanma sürecimiz olmadı. Arka arkaya çok önemli iki maç oynuyorsunuz. Burada önce fiziksel olarak oyuncularımızı hazırlamamız gerekiyor. Bu maçlara oyuncuları hazırlamak çok daha kolay. Onlar konsantrasyon sorununu çok rahat bir şekilde çözüyorlar, daha hazır bir hale geliyorlar. Kazanarak devam eden bir takımız. Bu psikoloji de bizi yukarılara yükseltiyor. Kazanma inancımız yüksek. Bu da olumlu bir şey. Korkmadan, yapabileceğimizin en iyisiyle yarın sahada olmamız gerekiyor. Biz en iyimizi ortaya çıkartacağız, inşallah her şey istediğimiz gibi gider" değerlendirmesinde bulundu.

"Hem Türk futbolunu hem de Galatasaray’ın marka değerini temsil ediyoruz"
Baskının her hafta olduğunu aktaran Buruk, "Biz her maçı kazanmak zorundayız. Bu baskıyı hep beraber yaşıyoruz. Bu da bizi daha dinamik tutan unsurlardan biri. Bizim birinci hedefimiz bu gruptan çıkabilmek. İyi bir başlangıç yaptık, bunu devam ettirmek istiyoruz. Galatasaray’ın ve Türk futbolunun hak ettiği yer bu. Avrupa’da bütün takımlarımızın başarılı olması önemli. Hem Türk futbolunu hem de Galatasaray’ın marka değerini temsil ediyoruz. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki oyununu, başarısını tekrar insanların aklına sokabilirsek ne mutlu bize. Bunun için uğraşıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.