" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER PSA: Mikrofonunuzu açık tutan bir hatayı düzeltmek için Mac'te Zoom'u güncelleyin Federaller yüzünüzü taramak için hala ID.me kullanıyor - ve insan incelemeciler yetişemiyor

Netflix, 4,5 milyar dolarlık çalıntı Bitcoin'i (Variety aracılığıyla) akladığı iddia edilen çift hakkında bir belgesel dizisi çekmeye hazırlanıyor. Bu, Ilya Lichtenstein ve Heather Morgan'ın suçlarla bağlantılı olarak tutuklanmasından birkaç gün sonra ve çoğumuzun (ne yazık ki) Morgan'ın rapçi ikinci kişiliği Razzlekhan'ın, diğer bir deyişle “Wall Street Timsahı”nın farkına varmasından kısa bir süre sonra geldi.

Çiftin altın ve NFT satın alarak çalınan fonları aklamaya çalıştığı iddia ediliyor

Belgesel diziler, Tiger King'in baş yapımcısı ve FYRE: The Greatest Party That Never Happened'in yönetmeni Chris Smith tarafından yönetilecek. Portföyünde Theranos skandalı hakkında bir belgesel olan The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley'in baş yapımcılığını üstlenecek olan Nick Bilton. Netflix, dizinin olası çıkış tarihi veya oyuncu kadrosu hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.

Adalet Bakanlığı (DOJ), Morgan ve Lichtenstein'ı 2016 kripto borsası Bitfinex hackinde rol oynamakla suçladı. Adı açıklanmayan bir bilgisayar korsanının 119.756 Bitcoin'i Lichtenstein'a bağlı bir cüzdana aktarmayı başardığı iddia edildi. Çiftin, altın ve NFT satın almayı da içeren bir kripto para birimi işlemleri "labirenti" yoluyla çalınan fonları aklamaya çalıştığı iddia ediliyor. O dönemde çalınan varlıkların değeri yaklaşık 71 milyon ABD dolarıydı - o zamandan beri bu sayı 4,5 milyar ABD dolarına yükseldi ve DOJ'un 3,6 milyar ABD doları tutarındaki kurtarmasını "şimdiye kadarki en büyük mali haciz" haline getirdi.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü