‘Ramazan Paylaşmaktır’ sloganıyla bu seneki ramazan programlarında zengin bir içerik sunan Kâğıthane Belediyesi, haftanın farklı günlerinde ilçe meydanında birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. ‘Ramazan Sohbetleri’ adı altında her hafta birbirinden değerli yazar ve akademisyenler Kağıthanelilerle buluşuyor. Eski ramazanlar adeta Kâğıthane’de yaşatılıyor.

Ramazan Sohbetlerinin son olarak konuğu İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu oldu.

Kâğıthane’de yoğun ilgiyle karşılanan Prof. Dr. Hatipoğlu, Kadir Gecesi’nin önemine değindi: ‘’ Peygamber Efendimiz, ''Kadir gecesini ramazan ayının son on günündeki tekli gecelerde arayınız" buyurdu. Bin aydan daha hayırlı bu gecede bol bol ibadet edelim. Peygamber efendimiz ramazanın son 10 günü boyunca evinde kalmaz, mescitte kalırdı. Kur’an okurdu, namaz kılardı, ibadet yapardı. Hanımlar da evde itikâf yapacaklar. Biz de bu son on günde bol bol nefsimizle mücadele edelim, kendimizle hesaplaşalım, günahlarımızı, sevaplarımızı muhasebe edelim. Küs kaldıklarımız varsa helallik dileyelim, evlatlarımıza karşı biraz daha iyi davranalım. Rabbim tüm günahlarımızı bağışlasın'' dedi.

Nihat Hatipoğlu’nun sohbet programı toplu halde yapılan dua ile son buldu.

Söyleşiyi takip edenler arasında Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de vardı. Başkan Öztekin programın sonunda Hatipoğlu’na çiçek takdim ederek, alanı dolduran vatandaşlara programa gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.