Depremin yaşandığı günden bu yana Kâğıthane Belediyesi, tüm imkânlarını seferber ederek bölgede günlük yaşamın normale dönmesi için adeta üs kurdu. Kâğıthane Belediyesi, Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki konteyner kentlerin bakım-onarım çalışmalarını gerçekleştiriyor, bölgenin salgın hastalıklardan korunması için temizlik çalışmalarını üstleniyor, ambulanslarıyla hasta vatandaşların hastanelere nakillerini sağlıyor. Ramazan dolayısıyla Kâğıthane Belediyesi bölgede her gün bin kişilik iftar verirken, ramazana özel çocuk etkinlikleriyle de afetzede çocukların morallerini yüksek tutmaya çalışıyor.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Battalgazi ilçesine giderek vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. İhtiyaçların giderilmesi noktasında yerinde incelemelerde bulunan Başkan Öztekin kaymakam, belediye başkanı, muhtar ve ilçenin ileri gelenleriyle de bir araya gelerek istişare yaptı. Bölge halkı ve çocuklar Başkan Öztekin'e çalışmalarından dolayı teşekkür ederek yakın ilgi gösterdi.

Başkan Öztekin; '' Sizlere Kağıthanelilerin selamlarını getirdim. Kalbimiz ve dualarımız sizlerle. Burada hayatın bir an önce normale dönmesi için çalışıyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı var. Devletimiz tüm imkânlarını seferber ederek, milletimizin de desteğiyle illerimiz yeniden ihya olacak. Bizler daima yanınızdayız.'' diye konuştu.