İstanbul Anadolu feneri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri ışıklarını kapatarak yasak avcılık yapan tekne sahibinde ve çalışanlara 154 bin 296 TL para cezası kesildi. 10 ton ağırlığında piyasa değeri 8 milyon TL olan kalkan balığına el konuldu.
İstanbul Anadolu feneri açıklarında dün Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Harekat Merkezi tarafından şüpheli bir tekne tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri, saat 22.30 sıralarında tekneyi ışıkları kapalı bir şekilde tespit etti. Tekne ekipleri tarafından uyarı ve anonslar yapılarak durduruldu. Tekne üzerinde yapılan kontrollerde tahmini olarak 15 bin metre kalkan avcılığında kullanılan kalkan ağı, tekne üzerinde istiflenen 2 bin 50 adet yaklaşık 10 bin kg yasadışı olarak avlanmış kalkan balığı tespit edildi. Ekipler daha sonra durum İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne bildirdi. Kaçak avlanılan kalkan balıkların tüketime uygunluğunu dair rapor alındı ve kalkan balıkları sosyal yardım kurumlarına bağışlandı.

154 bin 296 TL para cezası
Ayrıca, kaçak kalkan avcılığında kullanılan ve el konulan 15 bin metre kalkan ağı mülkiyeti kamuya geçirilmesi kararı alınarak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce yediemin limanına teslim edildi. Öte yanda, tekneye bulunan kaptan ve personele toplamda 154 bin 296 TL idari para cezası uygulandı.