Cumartesi gün boyu aralıklarla kısa süreli (15-30dk) ve şiddetli sağanak şeklinde görülen yağışlar, akşam saatlerinden itibaren pazar öğle saatlerine kadar Karadeniz’e kıyısı olan kuzey ilçeleri ağırlıklı olmak üzere il genelinde kuvvetli hissedildi.

4 GÜNDE METREKAREYE 298 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Pazar akşam saatleri ile Pazartesi sabah saatleri arasında gerçekleşen yağışlar daha çok Şile, Tuzla ve Pendik gibi doğu ilçelerinde gerçekleşirken; 4 günde İstanbul’un farklı bölgelerinde metrekareye 42 ila 298 kilogram aralığında yağış düştü. Bir seferde en fazla yağışı Arnavutköy (77,2 kg/m2), Şile ( 71,6 kg/m2), Pendik (65,4 kg/m2) ilçeleri aldı.

İBB EKİPLERİ GÖREV BAŞINDAYDI

Beklenen yağışlı hava ve yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazır bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 5.449 personel, 2.135 araç ve iş makinesi ile il genelinden alınan su baskını, göllenme, rögar taşması, yol çökmesi, ağaç devrilmesi vb. toplam 3.034 ihbara (İtfaiye 130 ihbar, İSKİ 2.745 ihbar, Yol Bakım 86 ihbar, Park Bahçeler 73 ihbar) müdahale etti.

HAFTA BOYUNCA YAĞIŞ BEKLENMİYOR

AKOM’un son hava durumu tahminlerine göre, yağışların aralıklarla Pazartesi akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Ayrıca İstanbul’da hafta boyunca yeni bir yağış tahmin edilmezken, havada çoğunlukla güneşli bir gökyüzünün hâkim olacağı, sıcaklıkların 22-24°C aralığında mevsim normalleri üzerinde seyretmesi öngörülüyor.