" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Tag Heuer'in yeni Connected Calibre E4, daha iyi teknik özellikler ve şık, daha küçük 42 mm'lik bir model sunuyor Chan Zuckerberg Girişimi, iklim teknolojisi için on milyonlarca fon sağladığını duyurdu

Telefonunuzun renk paletini duvar kağıdınızla daha kolay eşleştirmenizi sağlayan Google'ın Material You dinamik renk teması, Android 12'nin öne çıkan özelliklerinden biridir ve "yakında, ” şirket, Perşembe günü Android geliştiricileri blogunda bir yayında duyurdu. Samsung, OnePlus, Oppo, Vivo, Realme, Xiaomi, Tecno ve daha fazlasına ait cihazlar bu özelliğe sahip olacak.

Samsung olsa da, dinamik renk teması şimdiye kadar çoğunlukla Piksellerde kullanılabiliyordu. ve Xiaomi yakın zamanda tema seçeneklerini de tanıttı. Bununla birlikte, Android'in OEM'e özgü pek çok farklı çeşidi göz önüne alındığında, bu özelliğin bu daha geniş cihaz yelpazesinde iyi çalıştığından emin olmak için hala yapılması gereken bazı işler var gibi görünüyor.

"Daha fazla Android 12 OEM ortaklarımız, özellikle dinamik renkle ilgili temel tasarım API'lerinin Android ekosisteminde tutarlı bir şekilde çalışmasını sağlamak için bizimle birlikte çalışıyor, böylece geliştiriciler içiniz rahat olsun ve kullanıcılar uyumlu bir deneyimden yararlanabiliyor." Android ürün yöneticisi Rohan Shah blogda şunları söyledi:

Renk temalarının farklı telefonlarda nasıl görüneceğine dair bazı örnekler. Resim: Google

Dinamik renk temasının daha yaygın olarak kullanıma sunulacağı zaman için daha kesin bir zaman çizelgesi olmaması hayal kırıklığı yaratsa da, Android 12 zaten yıllardır en zorlu Android sürümü oldu. iş ortakları, özelliğin iyi çalıştığından emin olmak için zaman ayırıyor.

Google'ın duyurusu, bu haftaki bir Android Polisi raporunun ardından, dinamik renk temalarının Android 12'ye sahip telefonlar için bir gereklilik haline geleceğini söyledi. “Dahili Google belgelerine atıfta bulunan kaynağımız, 14 Mart'tan itibaren Google'ın Android Police'in bildirdiğine göre, Google Mobil Hizmetleri (GMS) onayı için gönderilen herhangi bir yeni Android 12 tabanlı yazılım derlemesi, belirli gereksinimleri karşılayan dinamik bir tema motoru uygular," dedi.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü