" itemprop="articleBody">

Google bugün, konuşma bozukluğu olan kişilerin sesli asistan olarak kullanabilecekleri ve Google'ın konuşma tanıma özelliğini iyileştirmeye yönelik uzun yıllara dayanan bir araştırma çalışmasına katkıda bulunabilecekleri bir beta uygulamasını kullanıma sundu. Amaç, Google Asistan'ın yanı sıra konuşmayı metne ve konuşmayı konuşmaya kullanan diğer özellikleri, konuşmalarını etkileyen nörolojik rahatsızlıkları olan kullanıcıları daha kapsayıcı hale getirmektir.

Yeni uygulamanın adı Project Relate ve gönüllüler g.co/ProjectRelate adresinden kaydolabilir. Katılmaya uygun olmak için gönüllülerin 18 veya daha büyük olması ve "başkaları tarafından anlaşılmakta güçlük çekmesi" gerekir. Ayrıca bir Google hesabına ve OS 8 veya sonraki bir sürümünü kullanan bir Android telefona ihtiyaçları olacak. Şimdilik yalnızca ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki İngilizce konuşanlar tarafından kullanılabilir. Kayıtları 30 ila 90 dakika sürmesi gereken 500 cümleyi kaydetmekle görevlendirilecekler.

Gönüllüler Relate Uygulamasında üç yeni özelliğe erişebilecekler

Ses örneklerini paylaştıktan sonra gönüllüler erişim kazanacak Relate Uygulamasındaki üç yeni özelliğe. Konuşmalarını gerçek zamanlı olarak yazabilir. Ayrıca, kullanıcının söylediklerini "net, sentezlenmiş bir sesle" yeniden ifade edecek "Tekrar" adlı bir özelliğe sahiptir. Bu, konuşma engelli kişilere konuşma yaparken veya ev asistanı cihazları için sesli komutları kullanırken yardımcı olabilir. Relate Uygulaması, kullanıcıların ışıkları açmasına veya sesleriyle bir şarkı çalmasına yardımcı olmak için Google Asistan'a da bağlanır.

Yeterli eğitim verisi olmadan, diğer Çeviri ve Asistan gibi Google uygulamaları, ALS, travmatik beyin hasarı (TBI) veya Parkinson hastalığı gibi rahatsızlıkları olan kişiler için pek erişilebilir olmamıştır. 2019'da Google, konuşma bozukluğu olan kişilerden veri toplayarak AI algoritmalarını iyileştirmeye yönelik geniş bir çaba olan Project Euphonia'yı başlattı. Google ayrıca, konuşamayan insanlara daha iyi yardım edebilmek için algoritmalarını sesleri ve hareketleri tanıyacak şekilde eğitiyor. O iş hala devam ediyor; Google ve ortakları, Euphonia Projesi için hala hastaların seslerini ayrı ayrı topluyor gibi görünüyor.

Konuşması kas distrofisinden etkilenen Google marka yöneticisi Aubrie Lee, "Söylediklerimi anlayamadıklarında insanların yüzlerindeki ifadeye alışkınım" dedi. bugün blog yazısı. "Project Relate, kafa karışıklığıyla dolu bir bakışla dostça bir tanıma gülüşü arasındaki farkı yaratabilir."